torsdag, augusti 11, 2011

"Ohh... My precious"

J gör sig lustig över mig i sin bloggjävel. Först blev jag ilsk, sedan skrattade och till sist började jag nästan tycka lite synd om henne för hennes uppenbara avundsjuka. På mitt mobilnummer...

Jag har nämligen ett infernaliskt bra mobilnummer. Verkligen hejdundrande urbra. Ett sådant där nummer som är avundsvärt. Hade mitt nummer varit en tjej hade alla vänt sig om på gatan efter det. Mitt nummer borde bli bjudet på drinkar på krogen så jävla bra är det. Dessutom fick jag det av en ren och lycklig slump när jag köpte ett kontantkort. Det är med andra ord inte ett sånt där jävla fusknummer i en köpt nummerserie som man kan få via sitt företag. Nä nä nä, mitt nummer är the real deal. Jag krävde till och med att få behålla det när jag fick jobbmobil.

Jag älskar mitt mobilnummer. Därför blir jag lika besviken varje gång jag lämnar ut det och mottagaren inte reagerar på hur bra det är. Behandlar det som vilket jävla skräpnummer som helst. Ett i mängden. För mitt nummer är disco. Det är hummern bland ett gäng plankstekar (och då gillar jag ändå plankstek).

Så sent som idag hände det igen. Den uteblivna reaktionen. Jag var i en butik för att beställa sängbord och fick lämna mitt nummer. Det började avslappnat med de fyra första. Inget konstigt med det. Sedan kom de två första siffrorna och här började jag känna pirret, en svag förväntan, ett litet hopp om att kanske idag... Så kom de andra två och ett mönster börjar skönjas. Uppenbart för mig men jag visar tålamod (hur ska de kunna veta att det faktiskt fortsätter enligt samma serie) men börjar söka blicken för att se om mottagaren möjligtvis börjar hajja grejen. Det kanske är för mycket begärt. Det mest troliga vore ju såklart att de två sista siffrorna är två random pissiffror som pajar perfektionen och sorterar in numret i mellanmjölksfacket. Men det är det inte. Och när jag så avslöjar de två sista kommer jag nästan alltid på mig själv med att känna mig lika sprickfärdig av förväntan som redo att ta emot beröm för numret. Det händer aldrig.

Inte en endaste gång har det hänt och det stör mig. Det är inte så att jag förväntar mig att människor ska falla på knä och kyssa mina fötter, eller ens att alla i rummet ska släppa allt och börja applådera och jubla (även om det hade varit fint och värdigt) över mitt fenomenala mobilnummer. Jag hade nöjd mig med en liten kommentar, en nick, en reaktion, en någonting. Är det verkligen för mycket begärt att få en lite komplimang när är en av de få som har ett ut över det vanliga bra mobilnummer? Jag hade gjort det. Jag unnar nämligen andra den lyckan och vet att uppskatta ett bra nummer när jag ser det. Jag har till och med gett min bankkvinna beröm för att banken har ett så fantastiskt bra telefonnummer en gång. För sån är jag...

Tänk på det nästa gång ni får ett nummer av nån och det är sådär löjligt bra. Som mitt.

27 kommentarer:

Barry sa...

I feel you, jag liksom du har ett näst inpå fantastiskt mobilnummer.
Min bästa är "det var väl ett lätt nummer"
Kanske ska man nöja sig med det...eller?

adde sa...

Mitt är också bra. Men det svider allt lite att behöva medge att jag har den där skitsiffran i början som förstör perfektionen.
Som att den där bruden du illustrerade med skulle ha på tok för långa framtänder.

Fifi sa...

Som gammal synthare är jag glad över att mitt nr innehåller 242. Men mitt gamla nr, det reagerade folk ofta på eftersom det slutade på 567 och därmed var ganska lätt.

mikebike sa...

Barry: Ja då vet du. Jag vill ogärna förnedra mig med att behöva uppmärksamma dem på förträffligheten. vill inte behöva tigga om uppskattningen.

Adde: Då är det ett pissnummer. Det måste vara perfektion. Ganska bra duger inte. den där siffran kommer göra dig tokig. erkänn att du hatar den och hade velat att den var en annan?

Fifi: Ok ja då förstår jag att du gillar ditt nummer. För mig räcker det inte med att de tre sista är bra. om resten känns slumpartade kan jag inte slappna av. Det är därför jag är så nöjd med mitt nu. prefekt serie. Det är snudd på autistanpassat :)

Anonym sa...

Fjollor. Latteimpregnerade internetreklamtomtar. Få tokbånge av ett "bra" mobilnummer. Tacka vet jag en rejäl röjsåg!/Mvh exilväschötten

mikebike sa...

exilväschötten: jag föredrar en rejäl köttsåg isåfall.

Den hemska tvillingen sa...

Å så väl jag förstår! Jag hade ett sånt där urbra nummer men hur det än sved var jag inte beredd att pynta 1000 spänn för att få behålla det när jag bytte till min iPhone. Men som jag saknar mitt nummer.
Och här en cyberapplåd *klappklappklapp* för ditt nummer!

Spader Ess sa...

Mitt nummer är jättebra! hur vet jag det? För att jag själv lyckas komma ihåg det trots att jag aldrig ringer mig själv....

adde sa...

Nej, så långt som att kalla det pissnummer skulle jag inte gå.
Fast jämfört med numret jag hade innan jag bytte jobb så är detta lika lätt som ett recept på glögg.

Anonym sa...

Hur har du själv påverkat det där numret, dvs vad skall man bli imponerad av?

-Luca

Anonym sa...

Behöver veta ditt nummer för att förstå storheten i det. Jag antar att mitt är bättre för jag får nästan alltid en kommentar. Men så har jag haft det sedan ca 1995 eller så.

Johanna sa...

Som jag skrev till Josefine så känner jag ju att det är du som får mest medhåll i den här.. härvan. För man ÄR ju nöjd med ett lätt nummer, men kanske mest för att jag tänker "gött, folk kommer kunna det i huvudet, som att de lärt sig det för att jag är en så oerhört viktig person, den enda de kan numret till i huvudet" än för att jag vill att de ska säga det till mig. Men ändå, fattar grejen.

Skrattade högt åt den här meningen:

(även om det hade varit fint och värdigt)

VÄRDIGT! - älskar ordvalet.

Johanna sa...

Okej, min kommentar ovan var visst både svår att förstå och dåligt formulerad. Men men.

SE sa...

Jag har samma problem som Barry. Mitt följer mönstret oxox-yynppp. Den 7e siffran gör mig fookin galen

Anonym sa...

Jag har också ett helt fucken fantastic nummer och den enda hyllning jag och mitt nummer fått var på en liten sketen videobutik i Örebro. När kassabiträdet, som förövrigt var en fullfjädrad Finlandiamunchare, med hes röst proklamerade: "såna där nummer brukar vara köpta!" log jag det årets stoltaste leende. Fler borde vara som honom ... samt dig och mig!

mikebike sa...

tvillinegn: 1000 hade det varit värt.

spader ess: äh det är ingen garant, du har ju lämnat det till folk hela tiden. du har nött in det. kanske? eller så är det bra.

adde: hahaha

luca: du har väl inte börjat fatta trögt? Att det är ett så jävla bra nummer. jag är lyckligt lottad.

anonym: ja då måste du ha the devine number. Jag är avundsjuk. Hur mycket ska du ha för det?

johanna: tack, ja där gick hon bet minsann den goda josefine. haha ja värdigt är verkligen kul i sammanhanget.

SE: wejsta det nummret genast. det kommer göra dig galen-

anonym: ja verkligen haha.

Raggoparden sa...

ännu mer luttrad..jag hade Det Bästa, Smartaste och Enklaste numret..bestående av endast två siffor (okejrå, inte snyggt gångade som dina utan bara ihopparade) med resultatet att folk inte ens iggade det, utan alltid utan undantag frågade 2233vaddåsaru?
....
Jag bytte till ett vanligt omöjligt svenssonnummer.

mia sa...

Hahaha underbart att vara tillbaka till din blogg. Jag har haft en lång härlig seglingssemester. Så nu har jag en massa rolig läsning att läsa ikapp *ler*.
Hoppas att du haft en skön sommar

Harvest sa...

The hell? Är det synestesiafton på bloggen idag? Har inte sett folk vara så lyriska över siffror sedan jag hoppade av teknis.

Blue sa...

Hm, har inte ens funderat över mitt nummer - mer än att det är väldans enkelt och att jag, precis som du - fick det av en slump.

Men, det blev hemskt roligt nu, eftersom jag aldrig har lämnat det till någon (butik/myndighet/vadsomhelst) utan att få en kommentar.

Kanske är det så hemskt att ditt nummer inte är lika fabulöst som du tycker. Ditt nummer är kanske mer som någon av de första deltagarna i Top Model som sedan blir utröstade, medan mitt är Tyra Banks liksom? Och du har bara inte fattat det? ;o)

Sju tjejer - en blogg sa...

Nu har du chansen att vinna ett Iphone skal/tillbehör! Om du är intresserad, gå in och anmäl dig här: http://sjuuu.blogg.se/2011/august/vinn-ett-iphoneskaltillbehor-1.html#comment

Lycka till! :)

LeChatBotté sa...

Ær ditt nummer i klass med Lasse Kronérs? Nu vet inte jag om han specialbestællt eller sð, men hans nummer ær 0706050403.

Anonym sa...

333 639, ganska kass.

Karin sa...

Min kille har ett fantastiskt nummer. Det innehåller bara fyra olika siffror varav den ena såklart är 0. Folk kommenterar alltid detta nummer. Det är nästan lite störigt. Mitt nummer är också helt ok. Ett bra nummer till och med, som börjar med värdiga 0708. Men mitt nummer står i skuggan av hans. Nästan så att jag blir lite bitter.

Hanna sa...

Förstår precis vad du menar. Jag har ett supernummer som man kommer ihåg direkt och som jag haft i nio år, vilket gör att massor av inte bara vänner utan även mer bekanta kan det utantill. Får alltid reaktioner när jag lämnar ut det. Jag kommer aldrig släppa det. Aldrig!

Anonym sa...

Ännu en av dina microsegrar i vardagen som med batterierna i TVfjärkontrollen eller?

-Luca

Stefan sa...

Bsh! Jag har lätt världens bästa nummer.