onsdag, juni 09, 2010

Mankell peppar Israel

Nä, nu har Henning Mankell allt fått begreppet bojkott om bakfoten skulle jag tro. Han överväger att förbjuda översättning av sin skit till hebreiska. Som ett slags avståndstagande. Menar han. Men vad fan sänder det för signaler till Israel egentligen? Att det bara är att borda ett skepp och öppna eld för att slippa bli översköljda med mer svensk dussin-litteratur (som i sig är terror i sin renaste form).

Kan de få mer pepp än så?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, tänkte samma sak. Den gode Henning är en man som tar sig själv på lite för stort allvar.

mikebike sa...

Anonym: oh ja.

Robbelibobban sa...

Han kan dessutom lägga till titeln uppviglare nu också tycker jag.

mikebike sa...

robbelibobban: uppviglare?

Anonym sa...

Det är ju sådana offentliga uttalanden som han gjort som skapar den bisarra situationen där halva svenska folket är djupt involverad i en konflikt som vi inte har något med att göra. Och där frågan om vem som har rätt och fel är oerhört komplex och inget man får klarhet i genom 45 minuters debatt i TV.
Jag frågar mig varför vi inte har några "Ship to North Korea - Rwanda (svårt med båt, jag vet :) - Eller annan konflikt här på jorden.

Vilka lobbar för just denna konflikt, och varför kan man fråga sig.

mikebike sa...

anonym: mycket bra poäng

Mafalda sa...

@Anonym. Varför startar du inte "Ship to land i kris" själv? Verkar ju hur galet som helst om du som är så insatt i stadsvetenskap inte får vara delaktig?

Von Braun sa...

Mankell och Guiliou är otäcka. Är inne på samma spår som Anonym. Göran Greider (orkar inte stava) skrev i någon krönika hur han stod och bara stirrade i sin trädgård efter att Ship to Gaza hamnade i trubbel.

Han torde alltså stå till mest hela tiden? Eller känner han bara med Palistina och de "martyrer" som drog dit. Fin tanke, men allt blev väl på bekostnad av hungriga palisitiner när de vägrade låta Israel kika på lasten? Ändamålen helgar medlen kanske går åt båda hållen?

Jenny sa...

Borde inte nån forska i om inte den här akademiska bojkotten mot Israelisk kunskapsproduktion inte slog jävligt fel ändå...?

Anonym sa...

Kan inte Mankell bojkotta Sverige siället och bara skriva för Mozambique.

Intresset för Israel-Palestina är ganska bissart. Jag förstår varför fanatiker som tuggar talbanskägg, palastinasjal eller skruvlockar fatstar i den där skiten som det enda viktiga i världen men alla friska männsikor?

Jag bojkottar Mankell sedan evigheter men inte för att han är goj. Jag är bars avundsjuk på at han tjänra så mycket pengar på det han gör och vill inte stödja honom.

-Luca