torsdag, december 07, 2006

Moccamaster

Nog är nog.

Moccamaster må göra det godaste (ful)kaffet, clean form, perfekt temp, snabb och en massa annat som är bra och bonus för kaffejunkies... men fy faen vad jag börjar lacka på skiten nu. Handhavandemässigt suger Moccamaster fet gubbpung. Punkt. Börja inte jiddra om det. Det bara är så.

Moccamaster är lite skranglig och skröplig men framförallt, varenda förbannade gång man ska till att stjälpa upp lite kaffe, så spiller det och läcker utanför värre än tysk sprutfilm. Ska det vara så.

Morgonhumöret blir inte bättre av det. Jag känner bara äckel och hat då. Vet inte hur många gånger den senaste månaden jag kommit till jobbet med lindrigt morgonhat som snabbt tvingats eskalera till ett tyst men inre vansinne.

Idag funderade jag seriöst på att smasha kannjäveln i väggen när den började läcka men min mer socialt välanpassade sida avrådde mig. Tror folk hade börjat snacka tvångströja och män i vita rockar då. Men det är inte långt borta. Nu väljer jag fulare kaffe till förmån för händer som INTE luktar disktrasa resten av dagen. Lätt.

Till ingengörerna på Moccamaster: Produktutveckling för i helvete eller "Go fug yourselves!"

14 kommentarer:

Rens sa...

Jag sa "köp en Siemens till, den gör bra kaffe och har termos", men nänä... borgerligt skulle det vara... Handla på NK. Nu blir kaffet gott minuten det är klart. Sen tar värmeplattan vid och gör med kaffet precis det värmeplattor på alla Kinarestauranger i hela världen gör med kaffet. Bränner det till garvsyra. Samma ämne som får fotsvett att lukta. Nog så borgerligt att lägga två femtioöringar under byttan.

Sen som grädde på moset, kommer Fulmotoriks-Mike och grisar ner så det ser ut som en självmordsbombare varit framme.

Apor är ni. Apor!

ls sa...

Dax att skaffa riktiga grejer, märker jag. Är du ute efter the real deal, anbefalles ett besök på Kaffemaskinen, Storgatan. Och nej, jag arbetar inte där eller har andra intressen i verksamheten.

Fredo sa...

Fan, vad lustigt att du tar upp det. Skulle just sätta mig och skriva lite poesi om min nyinköpta espresso/moccabryggare, designad av Piero Lissoni. Det finns en bild på min blogg. Den är sjukt snygg. Lite meck med rengöringen men det är det värt.

Tord sa...

Har aldrig haft några problem med min MM(som förvisso har en något annan design än den gamla).
Problemet är ju att alla andra tillverkare har gått ifrån i produktutveckling som du säger. Löstagbar vattenbehållare så man inte sveper ner gamla kafferester i systemet som sedan surnar osv.

SE sa...

Wtf, har ju önskat mig en sån i julklapp till hemmet av tjejens föräldrar. Jag är ganska lättirriterad (det kan kännas som att min värld faller samman om jag tappar stekspaden när jag lagar mat) och MM verkar ju nästintill vara ett steg bort från önskan om julefrid i hemmet när man läser detta.

lisa sa...

Jag röstar ändå på Perkultator. Godaste kaffet, och, inte minst, det bästa ljudet. OCH lätt att hälla ur. Enda nackdelen är att den inte diskar sig själv.

mikebike sa...

rens: hahahahaahahahahaa... vad alla kinarestauranger i hela världen, fulmotoriks-Mike... fan jag vill nästan ha dig som gästbloggare nu.

ls: men nu snackar vi fulbryggare. inte moderskepp.

fredo: hahaha får kolla in.

tord schmord: kom inte här och säga att din MM är spillfri vid hällmomentet. LIAR! ;)

se: styr av det där fort som fan. annars kommer tjejens föräldrar troligen vara ex.tjejens föräldrar snart.

lisa: du vet väl att perkulator är sjukt mycket nittiotal och dessutom är det bara pensios som använder det;) hart PRO-maffian slagit sina klor så djupt i dig. inte ens säker på berget;)

Anonym sa...

Jag vet inte ens vad man kallar min kaffekanna. Den är italienska, tillhörde min farmor och är tillverkad någon gång på 60-talet. Det är en sån där som man häller vatten i botten, lägger kaffet i ett filter i mitten och skruvar på själva kannan ovanpå allt och så ställer man den på spisplattan.
Den gör gott kaffe, är spillfri, lättrengjord och, bäst av allt, funkar även över en lägereld om man skulle ha elavbrott (jag vet, har provat).
40 år gammal och håller än, det du Mike!

Anonym sa...

jag har en sån som mel har.

jättegott kaffe. verkligen!

enda problemet är om man råkar glömma den på plattan och går ifrån och sen är det kaffeprickar över hela jävla köket. varför köpa latte färg när man kan spruta kaffe direkt ur bryggaren?

jävligt.

Moto_Mike sa...

Smash it... feel better inside.

lisa sa...

Man skulle kunna tro att jag blivit förledd av det ständiga kluckandet, pysandet och, inte minst, kaffeångorna som berusar i trappuppgången vid elva-kaffe-dagset, om det inte vore för att jag redan älskade denna bryggvariant reda innan jag kom hit upp på berget.
Men jag undrar, en så´n där Don Pedro, är det 80-tal, retrokorrekt eller bara konstigt? (vågar inte riktigt avslöja min fascination innan kaffebryggarmodeoraklet sagt sitt).

lisa sa...

Var tvungen att utveckla mina tankar: http://buskisblog.blogspot.com/2006/12/det-riktiga-svarta-guldet.html

Mel sa...

miss ocko, jag har gjort en resa värre... vände packningen i filtret fel, hela bryggaren for i tu och sprutade kaffe och kaffesump i hela köket, som tur var befann jag mig inte i köket just då...

Hanna-Sofia sa...

Själv köpte jag nyss en Melitta Aroma Excellent Steel, den fick lika höga poäng som MM hos smartson. http://www.smartson.se/test/hushall/lat-kaffet-smaka.htm

Jag vägrar köpa en MM med en skrangelkanna som ser ut som den dimpit ner direkt från 1972.