lördag, mars 25, 2006

Surtvätt och ljuspunkter

Två dagar efter hemkomst och ledan hänger som ett fett jävla ok över mina axlar. Jag håller på att tvätta alla kläder vi hade med på resan och känner hur mitt humör håller på att svikta.

Nyss när jag var ute i tvättstugan var en kärring som jag lyckats synka tvättid med i snart sju år ute. Hon hade satt upp sig på inte nästa men nästa tid igen efter mig så jag tyckte det kändes safe att låta tvätten hänga kvar en timme extra. Ingen hade ju ändå den tiden. Men den här tanten har en tendens att scouta tvättider och göra dem till sin egendom så när jag kom ut nu stod hon och surade i väntan på mig. Jag hejade ohämmat och låtsades som precis ingenting men kände hur hon satt och väntade. Hon höll tillochmed i sina påsar med blöt tvätt. Lyfe, ställde ner, lyfte, ställde ner, lyfte... osv till jag höll på att bli helt tokig.

Jag böjde mig för pressen och rafsade ihop min tvätt fort och förpassade mig därifrån. Då får jag frågan: "Är du färdig". Ja vafan tror du, tänkte jag, men svarade bara mesigt "japp".

Då gör hon den. Hon tar fram moppen och riktigt demonstrerar med en suck hur oansvarig jag är som inte moppar golvet i torkrummet efter mig. Jag har faktiskt inte fattat den rutinen. Måste man moppa även om man inte ens kan se en partikel på golvet. jag tycker inte det men det finns lagar och stadgar uppsatta av lädertanten och hennes posse. Då är det rutin att våttorka golv, skölja ur tvättstället i plåt (som jag aldrig har använt), torka av tvättmaskinen på ovansidan oavsett om det behövs eller inte och så tömma dammlådan på torktumlaren.

Hon liksom stannade upp för att se min reaktion. Jag höll igen, visade inte en min. Hur analt får ett microsamhälle bli egentligen? Tack för den. Nu känns hela lördagen hopplös.

Jag får försöka fokusera på de få ljuspunkter som bjuds. Bland annat är det våffledagen idag och jag ska ner till en vän och mula in ett par frasiga i pajhålet... mmm... Och så har ju Freivalds äntligen avgått i veckan.

Äntligen!

9 kommentarer:

flicka sa...

Eritrea, var jag i. Det var Afrika på riktigt (fast utan elefanter,zebror och sånt). Livet kommer aldrig mer bli sig likt...

Goody Two Shoes sa...

Den situationen känns defenitivt igen. Finns bara två alternativ att lösa den: Den enda är att faktiskt städa. Tråkigt nog. Den andra är att ljuga och säga att man visst faktiskt städade, när tvättmaskinerna blivit klara och kläderna hängts på tork. Det funkar. Ibland.

Anonym sa...

Om alla städar lite varje gång, så blir det - just det - lite att städa för alla...!

Det är det som är tanken med solidaritet och hjälpas åt..

/truebiker

Joshua_Tree sa...

Jag vet inte om det är mina ögon, min hjärna eller det faktum att du i stycket innan skrev "analt", men jag läste att du skulle mula in ett par frasiga i "bajhålet"... :)

mikebike sa...

gött bikerboy! om alla utom jag städar lite så kommer det fortfarande vara ganska rent. perfekt så kör vi...

haha joshua. det hade varit en jäkligt fin felskrivning... hade lika gärna kunnat stå bajhålet för jag har lyckats vänja mig vid fransk tangentsättning på nåt vänster.

Anonym sa...

gött bikerboy! om alla utom jag städar lite så kommer det fortfarande vara ganska rent. perfekt så kör vi...

Muahahahaaa...Du har lärt dina maskar krypa väl!

/truebiker

La Reina sa...

Du gjorde säkert inte rent tvätmmedelsfacket på tvättmaskinen heller, din terrorist! (jo, där jag bor ska man faktiskt göra det) Min favorit är tvättstugetanten som kommer farande och frågar om man gjort rent torktumlarfiltret, för hon har aaaaaldrig använt torktumlaren, men hon får aaaltid göra rent filtret efter andra. Vad ska hon dit och pilla över huvud taget? (fast nu har jag tvättmaskin. gud ske lov=)

Joanna sa...

Äh, tro det eller ej så har jag en hel förening av sådana tanter i min blivande lägenhet. Dom har kollat upp vem jag är och första gången jag skulle ner och tvätta så kom 2 av dem ner och påpekade vad jag än gjorde. Behöver jag nämna att jag var otroligt förbannad? (:

Emelie Greiff sa...

Seriöst, om någon gjorde sådär mot mig, då skulle jag stanna och fråga vad personen i fråga hade för problem. Har hon inget bättre för sig? Gör det så jävla mycket att hon blir fem minuter sen till Postkodmiljonären?