lördag, mars 18, 2006

Snabbrapport fran Marocko - del 1

Ett jag haller pa att ga bananas pa deras teckenuppsattning i det har javla landet. inte nog med att de har fuckat upp det genom att blanda in arabiska. de har haft den goda smaken att flutta pa nagra tangenter helt och hallet, bl.a. A och M.

Resan borjqde fint med att jag innan en timme pa resan hade fallt upp ryggstodet med ett swung sa att farbrorn bakom mig spillde ut en halv ol samt en stor del av sin ratatouille over sina chinos. Fan vad sur han var, men jag forstar. Det hade jag med varit om jag sett utt som jag hade diarrèrester i skrevet.

Nar vi kom fram blev vi val mottagna pa hotellet. Jippie. Vi har dragit vinstlott for en gangs skull. Superlyx. Dock upptackte vi att medelaldern var kring 70 nar vi anlande, vilkzt lattades upp nar tva busslaster unga tyskor kom dag tva. Sweet.

Drinkarna vid poolenserveras i plastglas sa vi haller oss till olen. man hinner dricka ratt mycket bira pa en dag. Alla ar valdigt trevliga men de foredrar att snicksnacka pa franska och verkar tycka att man ar nan javla yank nar man tackar pa engelska.

Igar blev vi lurade att gena genom en slummig stadsdel. D flippade nar vi hamnade i nagon form av centralmarknad for haschforsaljning och P lackade pa en snubbe som ville visa oss vagen till den stora marknadsplatsen. han sa att han inte litar pa killar soom gar runt i skinnjacka nar det ar 28+ och steksol.

Idag blev vi lurade av en javla lirare och sjalvutnamnd guide. han blaste oss pa lite cash men vart mest bara en storig javel.

Vi har kommit fram till att nar en forsaljare sager att svenskar ar good people sa har vi blivit fett lurade. nar de sager you not want, you go sa ar man pavag att hitta en rimlig prisniva.

Jag har inte handlat nat och ar osaker pa om jag kommer gora det. holl pa att gora ett klipp pa ett par converse(kopior saklart men spelar inte sa stor roll) for ca 130 kr. jag sa at jag ville kolla in ett par bla och nar jag kom tillbaka sa kostade de plotsligt 500. Jag sa att jag fatt ett battre pris forut och de sa att da var det kopior, nu var det real stuff. Sakert din javla marockan tankte jag och hatade honom resten av dagen.

Jag borjar kanna att jag kommer sitta pa en javla massa vardelos valuta som inte gar att vaxla in nar vi aker hem. Om jag inte signar upp mig pa kamelridning eller nat annat "exotiskt". Vi har en strandhasslare som heter Abdul som har sitt territorium pa var strandremsa. Han verkligen stinker svett men ar valdigt trevlig.

Vad ar dealen med att alla maste ha skinnpaj i stekande sol egentligen? Har de inte fattat konceptet med latt kladsel vid bastuvarme?

det var allt for nu.

mossmoss
\mikebike

18 kommentarer:

Hanna N sa...

Låter som en väldigt... givande semester. Ha det fortsatt bra!

Din blogg är för övrigt underbar, mamma kommer in och undrar vad det är jag sitter och garvar så förbannat åt varenda gång jag läser din blogg.

Isa sa...

Skönt att höra att ni har det bra och att ni råkat ut för mysko försäljare.
Ville bara passa på att rapportera att T mår bra, hon deppar mest hela tiden, men blir glad när vi tar långpromenader. Hon har ätit från dag 1, om än lite! Så det råder ingen nöd på henne... inte på oss heller för den delen, men ni glömmer väl inte att sola lite åt oss oxå!

Cliff Hanger sa...

Sitter med ett igenkännande leende. Som jag skrev till ditt förra inlägg har jag ju också varit där. Råkade bland annat ut för en guide som gick omkring i tjocktröja och skinnjacka. Han var rätt schysst. Men han guidade oss även till nån mattförsäljare, (säkert hans släkting av nåt slag) som blev skitförbannad på oss för att vi inte gav honom dricks för att han hade visat upp sina mattor för oss.

Annars är det fint med värme och allt det där exotiska...

maian sa...

Var är ni i Marocko? Ett hett tips är att - om ni är nånstans där det finns tågnät - ta tåget och åka. Det är tokbilligt att åka tåg i Marocko. Besök Marrakech, Atlasbergen, Fez - väl värt att se. Är ni söderöver, Essaouira eller Agadir? Casablanca upplevde jag som trist och dammigt, även fast jag såg the piano från filmen Casablanca ("play it again Sam" på Hyatt. Rabat var också dammigt, fast lite roligare. Glöm inte köpa såna där fina, mjuka lädertofflor, helt jäkla underbara att hasa runt i hemma! 30-40 SEK borde de kosta, typ. Och drick myntate och glöm inte att besöka patisserierna och be om en laddning (snorbilliga, ytterst delikata) marockanska kak-specialiteter!

Sessan sa...

Kul att du skrev en snabbrapport från semestern. Tyckte det kändes tråkigt att inte få läsa och skratta lite åt din blogg på en hel vecka...

Ha det fortsatt skönt!

// Sessan

lisa sa...

lätt, shoppa en skinpaj, så sliopper du ångest för att du inte shoppar. det verkar ju populärt, och den kommer att sitta som gjutet till seriemördarbrillorna och pizzabagarbröstet!

Systrarna Syfilis sa...

Marocko? Löjligt, I tell you. Tacka vet jag Västernorrland.

Anonym sa...

Visst blir man vansinnig på de där barbariska j-a tangentborden? Det är väl handikapp nog att vägra prickbokstäver? Var i Egypten nyss och höll på att få slaganfall varenda gång jag skulle skriva något %( Men du, missa inte te och vatten pipa, finns utan nikotin oxå, skööönt avslappnande. pözz

Joanna sa...

Ett tips, skipa busssafari i öknen. Jag hamnade på en svettig buss utan luftkonditionering. Den fick dessutom punka mitt ute i ingenstans. smooth.

Vart är ni i marocko? Agadir? Jag bodde där när jag var där sist, men tog en tvådagars tur till Marrakech, gör det! Det är en upplevelse.

Stefan sa...

Kameltrippen ska du skippa om du kan (inte alltid ens val serru) eftersom du kommer att komma rätt nära kamel i taxiresan hem från flygplatsen. I alla fall om du åker i min taxi. Maroccko smårules men det är bara lightfrika - så kom inte o skryt sedan om din "afrikaresa".

Hur som ha gott, rök en v-pipa, och se till att ha koltabletter i direkt anslutning till magsäcken.

Zebulon sa...

Ey Mike,

Kul att läsa om resan. Visste att det skulle strula till sig med en gång. Är i London nu och var nära på att åka på stryk redan på första tåget in till stan. På sätet bredvid mig så satte det sig en riktigt illaluktande alkis (han hade pissat på sig och gått i pisset hela dan) och började tjöta med mig. Jag sa "You smell like shit" och sen var det nära att smälla, men jag klarade mig. Ta det lugnt och passa dig för ormtjusarna...

Anonym sa...

A bytt med M... låter som det franska tangentbordet. Där har de flyttat på Q och Z också tror jag...

Nemo sa...

I mitt försök att tänka fördomsfritt och vara öppen för alla kulturer, så blir det svårt då Nordafrika kommer upp på agendan. Tack Mike för att du ytterligare förstärker min motvilja kring resor i dessa länder. Norra afrika verkar vara den världsdelens eget Tyskland

fartis sa...

Va e de för fel på drinkar i plastglas??

Gruyére sa...

Är så oerhört sugen på semester till något land...ja vilket land som helst bara det finns plastglasdrinkar...nerpissade alkisar, mattförsäljare lr ngt annat som särskiljer upplevelsen från vardagen.

Sol skulle vara trevligt förstås..

Gruyére sa...

Är så oerhört sugen på semester till något land...ja vilket land som helst bara det finns plastglasdrinkar...nerpissade alkisar, mattförsäljare lr ngt annat som särskiljer upplevelsen från vardagen.

Sol skulle vara trevligt förstås..

Anonym sa...

Var nyligen i Egypten, Hurghada närmare bestämt. Stadsdelen Sekallah var juvelen i detta område (måste vara en direkt översättning för världens anus).

Jag kan inte för mitt liv förstå hur man som turistland/ort kan överleva när alla, och då menar jag verkligen ALLA lever efter devisen att allt går ut på att lura/sko sig på andra, helst så oärligt som möjligt.

Med tanke på hur USELT egypten var tänker jag ta mig friheten att dra hela nordafrika...mmm vid närmare eftertanke även mellan östern över en kam och inte ens rekomendera min värsta "fiende" en resa dit...

Suck.

//Almao

Anonym sa...

Schysst med semester. Längtar själv.
Verkar lite stökigt i Marocko. Men det finns som vi ju alla vet värre ställen man kan vara på: www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=265623
www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=265633