torsdag, mars 30, 2006

Pusha det inte Örjan

Jag skrev tidigare i veckan om ålderskrisens första tecken och hänvisade till den panikångestattack jag fick när jag såg min vattenballongskropp reflekteras i ICA:s entredörr. Då lastade jag inte jeansen utan tog det som en fingervisning om att kroppen började lacka ur över tokslimmat och la in om förtidspension.

Så var råkade jag av en slump hamna på Polacksnack och läsa runt lite och vad skådar mitt norra... En bild på kanske det sjukaste jag sett i jeansväg i hela mitt liv. Jag börjar scrolla upp och ner i jakt efter något som kan ge mig en hint om att detta är på skämt, att det är ett för tidigt aprilskämt, men det är det inte.

Alltså. Örjan Andersson, du har lyckats revolutionera den svenska jeansmarknaden. Du har frälst oss med dålig ekonomi och gett oss ett sjysst alternativ till svindyra acnebrallor. Du har lyckats lura i en hög med lönntjocka trettioplussare att det är fett med stretch. Du har helt enkelt omkullkastat alla konventioner. På bara ett par år har du lyckats med mer än de flesta lyckas med under hela sin livstid. Räcker det inte så?

Tydligen inte.

Uppenbarligen vill Örjan se hur långt han kan driva människor i den snåla måndagens namn och "designat" ett par jeans som får ägaren att se lika fåniga ut som de ridande poliserna i Kanada. Jag har svårt att föreställa mig att någon överhuvudtaget kan bära upp dem utan att se ut att vilja flasha en böjelse för blöjsex. Som smör på brödet har han valt att kalla modellen "Pamper". Det är ironi av högsta oktanhalt.

Att designa en jeansmodell som får köparen att se ut som han/hon skitit ner sig. Höja priset en hundring och dessutom uppkalla dem efter den hygienprodukt som iallafall varenda småbarnsförälder relaterar till som en ganska kostsam men nödvändig utgift. Det är att pusha det.

Örjan, du har lyckats bevisa en hel del saker med ditt jeanskoncept men nu måste du väl inse att gränsen är nådd. Fortsätter du nu kommer Cheap Monday utvecklas till ett riktigt otäckt experiment.

Pusha det inte Örjan... please... gör det inte.

22 kommentarer:

JoacimW sa...

Haha, jag var inne och såg denna kreation på lunchen. Haha, shit vad fula alltså..

brunnis sa...

Ja vad ska man säga. Kan tänka mig att ett helt gäng med kids på 30+ kommer att gå runt i dessa. För man vill ju vara "inne".

Faller jag så lågt så sätt 45:an mot min tinning och BANG!

mikebike sa...

sham: ja vissa saker kan inte bli snyggt. dessa brallor skulle man aldrig kunna vänja ögat vid

om du lovar att göra samma sak för mig brunnis;)

caiman sa...

Fulare brallor får man leta efter.
Sen kan man ju fråga sig om man måste ha en DJ som står å spelar musik i butiken på så hög volym att man får gorma lite lätt till sina kamrater om man vill meddela något, tex. "Jag svettas ihjäl för det är 400 grader varmt här inne, håll min väska medans jag kramar ur mina kalsonger".

Har varit inne i butiken (weekday) en gång och det var inte trevligt. Volymen och värmen har jag redan nämnt men sen är provhytterna alldeles för få och för flashiga. Visst vill man ha speglar i hytten men när man börjar bli yr och undrar "är det där en spegel eller står det femton pers och glor på mig?!". Jag blev helt paranoid och provade bara brallorna som hastigast, som tur var visade det sig vara de bästa brallor jag nånsin köpt när jag kom hem! Cheap Mondays bruna manchester-byxor är förjäääkla underbara!!

Blev aldrig några halv-tajta raka jeans som jag spanat in på hemsidan innan för jag hittade inte dom. Får nog gå dit med dig nån dag mike, du verkar ju erfaren! Jag är väldigt dålig på att handla kläder, tacka vet jag Ellos.

anna sa...

Berätta berätta berätta!!!! Alltså vad "duff" e... Maila mig, kommer ej att skvallra! :) ah16@spray.se

Systrarna Syfilis sa...

Örjan är smart, han tillverkar apfula jeans som vi vanliga, dödliga och korkade drar på oss och lallar runt på stan i. Vi ser idiotiska ut och Örjan myser. Och skrattar. Han har oss i sitt grepp.


Örjan är ond. OND, I tell you.

Anonym sa...

men..detta är väl inte sant? Finns dessa jeans på riktigt? ha ha ha

Lina

adde sa...

Hade inte den där tyska killen med svettlugg å hybris såna, fast bruna?

caiman sa...

mike du gillar ju ungar som blir entusiastiska över sina spel så jag tänkte att detta kanske är nåt för dig.

Anonym sa...

Vänta ni bara.
Snart kommer ni allihop att ha dem.
Varenda trendanalytiker i världen kan inte ha fel.

PlattKatt sa...

Jag såg två unga damer i liknande brallor häromdan. Lite mer diskret än de på bilden men lika fullt jävligt fult. Jag förstår inte meningen med nåt som sitter snortajt nedtill och hänger och pösar upptill.
Jag hade bättre smak när jag var 12 bast.

Det bästa är att jag är för fet om arslet för att kunna ha något sådant modeplagg. Alltså behöver jag inte bry mig!
HAHAHAHAHA! :-P

tobe_75 sa...

Hahah.... så sjukt... man saknar ord... länken var dock död.

DrNo sa...

Tycker att man får lite taskiga Göring-vibbar av dessa jeans. Oldschool ridbyxa helt enkelt.

Em sa...

Såna byxor är vårens nya. Och nu regnar det fanimej igen!

Blancaflor sa...

Jag är ganska säker pa att de kommer att bli superpopulära. Och, Mike, vänta bara...om 2-3 manader kommer du att vara inne och tafsa pa dem själv. Hey, de är ju snygga till converse...

La Reina sa...

Sofi (hon i kvällstidningen) sa ju för flera månader att man ska ha såna där jeans, och så ska man ha hög midja så march iväg till affären och köp ett par och sen drar du upp dem så att de sitter i armhålorna. =P

el guapo sa...

För att citera ett av landets bästa och mest hemliga thrashrockband: "On the collar and on the damn job - for the cash in the hand - on our knees and we're gettin fucked good - for the fat of the land - standard you can buy - Bitte Die!" Köp flygbiljetter och sprit för pengarna istället. Och behåll de där gamla goa jeansen som sitter gött över röva.

Vardag sa...

Man får tydligen äta sig iform....för att passa in... den så kallade IJ-metoden... (i-jeans-metoden)

lisa sa...

vi kommer att bli härdade, och plötsligt en dag bittert kostatera att ja, vi tycker det är snyggt. För vad den än är som tillräckligt många snygga människor, företrädelsevis sådana där föraktvärda studenter som inte gör något annat än håller sig snygga och sover skönhetssömn drar på sig, så tycker man det är snyggt tillslut.

Jaaan sa...

-How tall are you Örjan?
-Sir, 5 foot 5, sir!
-5 foot 5? I didn't know they stacked shit that high!

Joe. sa...

Okej, jag gillar vågade outfits. Men den här tar fan priset. Aldrig att jag tar på mig något sådant. Hellre åker jag på charter med 20 pensionärstanter OCH småbarnsfamiljer till Cran Canaria.

Anna Hertzman sa...

Fy fanken vad osmakliga jeans. Kan tro att det är en bredhöftad kvinna som vill hämnas på manligheten.... Shit... Jag säger: "Sy in i stussen!!!"