torsdag, mars 09, 2006

Diktatur - ja tack!

Fick en länk skickad till mig nyss (se längst ner). Ett slags potpurri i filmfromat när President George W Bush håller mindre framgångsrika tal.

Visst kan man säga fel. Alla kan säga fel då och då men ärligt talat, lite mer skärpa borde man kunna förvänta sig av en snubbe som sitter på världens mäktigaste post. Att ingen i kongressen tagit sitt ansvar och köpt upp ett par frasiga hitman-timmar för att rädda landets rykte är ofattbart. Bara det faktum att han fortfarande lever får det att lukta konspiration.

Det känns som någon ondsekfull mastermind kör ett osmakligt experiment på resten av världen med Bush som marionettdocka. För att se hur mycket skit världen tål. Hur förklarar man annars att en efterbliven får hålla på och regera världen åtta år i rad.

Varje gång Georgie jr. ska hålla tal så ser hans ögon ut som två pisshål i snön. Det är uppenbart att han inte har en aning om vad han gör uppe vid podiet. Man får ett tydligt intryck av att han hellre vill sitta i sitt ovala rum och leka med fingerfärg eller runka till hobbexkatalogen än att hålla tal till nationen. Helt sanslöst.

Skicka killen på en kurs eller vad som helst. Det finns ju specialpedagoger för rätt grava diagnoser och om än bara en liten förbättring kan uppnås är det alltid något. Jag menar, om de så bara kan förmå honom att iallafall "se ut" som att han hhar nåt där uppe så skulle det vara bättre för alla.

Det är dessutom oerhört grymt att utsätta en mentalt handikappad människa för sådan press och när man tänker efter så är det verkligen demokratins mörka baksida. Frågan är om det inte är lite softare att leva under Kim Jong Il's regim i Nordkorea ändå, än med vetskapen att en kille vars huvud är en vakumbehållare sitter på knapparna till jordens undergång.

Länk till filmen

23 kommentarer:

Mikael sa...

Kunde aldrig ha sagt det bättre själv. Bush är ett stort practical joke som masterminden dragit på mänskligheten.

Maria sa...

världen borde kanske styras från big brotherhuset istället? om nu ändå inte kvalifikationer som att vara smart, påläst och vältalig räknas...

SE sa...

Men kom igen, Bush gör ju vår vardag mycket med spännande än vad t ex tråkmånsen Kerry kunde gjort.

Sune Malm sa...

Idétorka? Bush c.c.l.

Säljare sa...

Människor är svåra att förstå sig på, här ges vi chansen att välja VILKA VI VILL (ja ja i alla fall nästan) som våra ledare och representanter och så väljs sådana stollar som Hitler, Bush och Carl Bildt fram (NEJ, jag jämför inte Carl B med Hitler, men nog är de kul att vi väljer en viktigpetter till elevrådsrepresentant till statsminister)av oss väljare. Måste vara att väldigt många tänker som "se", dvs man vill ha en spännande vardag.

Annelie sa...

Jag tror jag har en lista på några tänkbara nya kandidater! Världen skulle kunna vara jätterolig om jag fick bestämma!! :)

Anonym sa...

Detta var den bästa bloggen på länge. Tack Mikebike! Om folk visste bara hälften av vad som pågår i Irak med Bush, Haliburton, vapen- och oljeindustrilobbyn inblandat.

/truebiker

El_Pedro sa...

att fanskapet blev omvalt är årtusendets skämt.

fast verklighet.

otroligt helt enkelt men i the land of the free är det ju så att han med mest cash och rika vänner kan pissa alla i nyllet och vinna hela tiden....till och med bli president 2 ggr.

dock så underhåller bush oss gång på gång med snesteg ,fel uttal och hela sitt utseende......fast han gär det med fingret på "knappen" samtidigt.....

lisa sa...

det ryktas ju om att han styrs av en låda han har på ryggen, att någon via den säger åt honom vad han ska säga. Denna någon kan inte heller vara av toppkvalisort...

Anonym sa...

Vill tipsa om en svårt beroendeframkallande sida med samlade Bush-klipp från The Daily Show, Letterman, Bill Maher osv.

/H

Anonym sa...

hehe..glömde ju länken:

http://onegoodmove.org/1gm/

/Ha're

Anonym sa...

Kim Il Jong säger du. Bush är ju ens bästa kompis i jämförelse. I Kim har du en riktigt störd snubbe i Idi Amin och Hitlers anda.

Kim hade tagit din nya Mac på två röda.... Hahaha

mikebike sa...

Ja Kim Jong Il är givetvis helt rubbad han också men ärligt talat känns han mer triggerhappy än georgie jr?

fan han hade tagit min mac och gett mig en pc... fy faaaan

mikebike sa...

H: tack för länken btw... det är underhållning... oh my god!

sofia sa...

Från och med nu officiellt älskar jag dig, kunde inte sagt det bättre själv. Mer USAhat åt världen.

hur går det förresten med att lära dig nya saker? Jag har en grej du kan få lära dig idag: Vikingarna lade grunden för det som idag är Ukrainas huvudstad Kiev.

mikebike sa...

åhh tack sofia! inte dåligt må jag säga!

men jag måste bara säga att jag inte hatar usa (även om det finns mycket nötter där). de har bara en arselskalle till ledare. honom tycker jag inte om alls;)

du tack för lärdomen om kiev men jag hade faktiskt redan hört det, sorry;(

jag har btw inte planerat att lära mig nya grejer varje dag utan en grej per vecka... denna veckan var det att fenomenet nä klitoris växer och antar abnorma proportioner pga för höga halter av testosteron kallas "Akromegali"... det du;)

Virvla sa...

disturbing, disturbing indeed.

Den där jävla apskallen hatar jag verkligen, jag fattar inte heller varför han lever. Han borde skjutits av under sin första period, demokraterna är bra dumma som inte fixade det...

suratanten sa...

Finner inga ord. Var rätt roligt när han berättar om ett gammalt ordspråk....Shame on you! vet inte om jag ska skratta eller bli rädd.

Exilola sa...

För den som vill hålla sig uppdaterad med de senaste "nyheterna" från vita huset finns ju alltid

www.whitehouse.org

suratanten sa...

Livsfarlig på cyckel också.
http://www.bikesagainstbush.com/blog/

Walter sa...

Fett trist, jag älskar din blogg men du kunde ju inte vara mera mainstream än att spy ut lite hederliget gammalt Bush-hat... Känns som man hört det 2 miljoner gånger förut och samma gammla fördomar, let´s face it, han har toppbetyg från Harvard och Yale (visserligen fick han hjälp in men skärpte till sig på universitetet) och han har lyckats bli omvald som världens mäktigaste man, en fullständig idot tror jag knappast han kan vara. Nä, något roligare kan du nog hitta på en lite gammalt svenskt Bush-hat. Tack för en annars grym blogg! / walter

Mjukispolacken sa...

Jag skrattar så tårarna rinner.

Anonym sa...

Tycker det är fel att skratta av Bush. Mannen som har gjort så mycket för världen. Har en fin lista på hans meriter:

1. Han har berfriad oss från 286.000 Irakiska Terorister, Ok 30% va kvinner och barn, men barn kan väl också bli terrorister när dom blir stora.

2. Han bidrar aktivt till att förlänga badsesongen här i norrland när han vägrar skriva under kyoto avtalet. Och med tanke på att sommaren är så kort så kan det verkligen behövast.

3. Och för oss som inte gillar araber, så är det en glädlig nyhet att vi slipper att gå ut på gatorna och trackasera dom själva. Det sköter The bushman för oss, hittils så har han torturerad ihjäl 100 politiska fångar.

4. Och det att det inte fantes massforstörelsevapen i Irak är lögn. Exempelvis fantes det vitt fossfor i falluja. (vitt fossfor är ett kemisk vapen som liknar på napalm och är förbjudit enligt Genevkonventionen.)Att detta blev andvänd vid invationen av staden var helt säkert ett av Saddams snile drag för att ge amerikanerna skulden, och att han använde det mot civila är desto värre-fy skäms Saddam.

5. Afganistan blev invandert när dom inte kunne lämna ut Ussama Bin Laden på 14 dagars varsel. Amrikanska trupper har varit där i 5 år och har fortfarande inte kunnat lämna ut honnom. Vissa elaka tungor påstår att det är för att Bush är en relgiös fanatiker som hatar tallibaner, men det är inte sant. På många områden har Bush och tallibanerna lika åsikter, ta f.ex. abort frågan. I Sout Dakota är numera abort förbjudit och tillåts enbart om morens liv är i fara. Baggateller så som insest och våldtäckt godtas ej. Och detta gör Bush enbart för att gå tallibaerna tillmötes. Så sluta skratta av honnom.