onsdag, april 17, 2013

Vagelfrossa

Vaknade med en vagel i lördags. En VAGEL!

Jag kände att det ömmande när jag låg i sängen och gnuggade mina sömndruckna ögon. När jag kom upp och tittade mig i spegeln förstod jag varför. Jag stirrade på min spegelbild men såg bara Mad-Eye Moody i Harry Potter. Och vi som skulle ha barnvakt för att komma ut och äta samma kväll. Vilket satans mög. Det lilla vagelaset satt som en svullen gul ärta och kurade obekvämt inne i ögonvrån på mig. Dessutom var den bjussig nog att bjuda med mitt undre ögonlock på åkturen. Det såg fan inte riktigt klokt ut. Som att jag hade stoppat korv i påsen under mitt högra öga och att det.


Jag hanterade situationen som jag alltid gör och började tjuta panikartat så att både barnen och Josefine blev en smula skärrade och undrade om jag skulle dö nu. Sedan började jag i ångestdimman googla frenetiskt efter läkemedel och huskurer. Både beprövade och mindre beprövade så att säga. Ganska snabbt kom jag fram till att ögonsalvan (vilket vidrigt ord btw) Noviform på Apoteket troligen var det bästa alternativet och skickade min kurir för ett inköp.När hon kom tillbaka rev jag ivrigt upp tuben och sprang in i badrummet för att börja applicera. Då kom nästa kalldusch. Man kan ju tycka att en antibakteriell salva som ska ligga i ögat och verka för att ögat ska se mindre vidrigt ut bör vara transparent. Inte synas mer än nödvändigt. Istället var den knallgul. Hur fan tänkte de då?

Hej, jag har en vanprydande vagel mitt i nyllet. Den får mig att må psykiskt illa. Vad ska jag ta mig till? Varsågod lille vän, här har du lite varfärgad salva som lägger sig som en grumlig hinna över hela ögat och inte bara berövar dig synen under en lång stund, utan även ger dig en läcker starr-look, tills den rinner ut som gula flytningar i ögonvrån. Tack. För. Precis. Ingenting.

Alltså salvtillverkare – vilka jävla idioter de måste vara.

16 kommentarer:

Honey sa...

Jag har haft en vagel en enda gång i mitt liv, men fyfan vad vidrigt det är och den där salvan är en katastrof på alla möjliga sätt (tyckte inte ens att den hjälpte). Den gula äckelbölden satt på insidan av övre ögonlocket och skavde, jag kunde inte ha lins i det ögat (och äger inga glasögon samt är nästan blind) och ögat bara rann. Som en extra bonus kom den en knapp månad innan jag skulle gifta mig och dessutom en knapp vecka innan jag skulle på en fotografering. Svår panik uppstod.
Tack vare bra sjukförsäkring fick jag en akuttid hos ögonläkare och lite tuffare genomskinlig salva. Man såg fortfarande ut som ett trippelmongo, men det 1. var inte gult och 2. hjälpte. Men jag vet inte hur många gånger jag tänkte "Jaja, det kanske går att redigera bilderna efteråt. Eller hugga av sig huvudet" innan det var över.

Spader Ess sa...

Eller är salvtilverkarna helt enkelt sadister som har jävligt kul på jobbet.

adde sa...

Jag lider med dig. Men det är ändå lite roligt att om man googlar "vagel" och "idioter" så är det bingo på Bloggfrossa.

:)

mikebike sa...

Honey: Den har gått ner nu men inte helt. Frågan är hur lång tid det kan ta. Du råkar inte ha lite kvar av den salvan? Orkar inte gå till läkaren :)

Spader ess: Ja, av förpackningen att döma ser det verkligen ut att vara ett gäng som har kul på jobbet.

Adde: Tack! Haha shit vilken postitionering –vagelbloggen!

saida sa...

när jag får sådana där känningar kvällen innan (har också linser, antar att det kommer från allt pillande i ögonen..), då man liksom känner hur nåt är påväg att hända under natten brukar jag dränka en sån där bommullspad i mjölk och lägga över ögat. tycker faktiskt att det brukar hjälpa. sedan att man har intorkad mjölk i hela fejjan och en äcklig bomullstuss nånstans i sängen morgonen efter, är nåt som tyvärr kommer på köpet, bara att acceptera...

Honey sa...

Gissar på nej, tyvärr (plus att den kan ha gått ut pga nästan 3 år gammal). Men jag ska kolla. Vad jag hört ska man kunna doppa en tops i kokande vatten och badda vagelhelvetet med för då spricker de ibland och går ned fortare. Känns extremt äckligt, men hade min suttit på ett åtkomligt ställe hade jag provat både med det och en punktattack medelst knappnål...

Ida sa...

Är det ingen som kör saliv mot vagel? Det är det enda jag har testat.

Ellet sa...

Jag hade min vagel i flera år. Fick nån salva som jag höll på med hur länge som helst och sen försvann den nångång i mitten av tonåren. Tur är väl det. Finnig, tonåring och odiskret vagel, hade ju kunnat forma hela mitt liv till en svart komedi!

Therése sa...

Har haft vaglar lite då och då, men aldrig ens kommit på att man kan ha salva för detta. Mina brukar försvinna på några dagar - ungefär som en finne. Lite fult är det ju, men chansen att jag blir nästa Top Model är ändå rätt låg så....

Baronessan sa...

Stackars STACKARS dig! Men... hjälpte salvan? Annars är väl en vagel som en finne - kläm ut den ;)

Anonym sa...

Alltså, ha ha!

Clem sa...

Fan oxå! Hade jag vetat att du både har vagel OCH kommer se ut som en ensamstående professor från någon obskyr univeristetsinstitution, hade jag aldrig tacka ja till att du skulle följa med på stan idag!

Hatchetface sa...

Men herre! Jag har aldrig haft en vagel och jag hoppas inte jag får det nu bara för att jag jinxar. Salvtillverkare har alltid verkat obehagliga på något sätt, nu vet jag varför.

S. sa...

Min kompis som är apotekare har alltid sagt att den där salvan är värdelös. Den är så lite antibakteriell att det är meningslöst att använda den. Den är kladdig och den missfärgar om man får den på sängkläder eller kläder. Det finns andra ögonsalvor som i alla fall lindrar, Apoteket (som i Apoteket AB) har en egen som heter nåt med o i kanske. Kommer inte ihåg vad den heter och apoteket.se ligger nere. En salva de kanske inte har framme men tar fram om man frågar. Hade den en gång när jag hade haft nåt som skavde i ögat.

S. sa...

Ida, jag har testat saliv. Men det har varit mycket små vaglar på kanten innanför fransarna. De går att attackera med nageln också. Säkert jättedåligt. ;) Men jo, saliv på morgonen innan man ätit nåt har jag läst nånstans.

Ollar sa...

Hundsaliv är bra.