måndag, april 01, 2013

Mitt eget jävla Golgata

Lagom till påskledigheten fick vi för oss att "fixa lite" hemma. Så istället för att göra som normalt folk och checka ut från alla måsten, punda tv-serier och göra andra softa mini-semesteraktiviteter, så har vi varit gjort multipla besök på ett byggvaruhus och handlat eldosor, sladdar, lister, lim, penslar, krokar, skruvar, sandpapper och fan och hans mormor. Grejer vi sedan spenderat vårt dyrbara påsklov med att slutföra "sånt som aldrig blev av" i hemmet.

Visst, vi har varit på middag och umgåtts lite med vänner och sånt, men nu när jag sitter i soffan med värkande lemmar så är det trots allt den övervägande delen av fysiskt lidande som gör sig mest påmind. Jag verkligen hatar allt vad lister och kabelkanaler heter.

Jag känner mig lite som Jesus. Han fick släpa sitt kors och fick skit hela vägen. Trist så klart. Men hallå, jag har varit tvungen att besöka Bauhaus på Hisingen två dagar i rad och därtill fått bända upp plånkan rätt ordentligt. När Jesus sedan väl var framme och rimligtvis borde fått slappa lite så blev han uppspikad på korshelvetet. Taskigt. Men även om komforten måste sugit getballe så var jobbet klart för hans del. Mitt hade inte ens börjat. När jag med fullstuvad miljökombi svängde in på min gata var det bara att packa ur och sätta igång. Han dog för att återuppstå bara tre dagar senare, och då sägs det att han mest gled runt och hängde med sina homies. Det gjorde sannerligen inte jag. Icke. Där Jesus lidande tog slut fortsatte mitt i tre hela dagar innan jag äntligen får smaka återuppståndelsen. Och då är det jobbet som kallar. Snacka om livets ironi. Alltså hela min kropp värker nu och jag undrar om Jesus inte har fått nog med kredd för sitt lidande vid det här laget. Man skulle nästan kunna tro att han var nittiotalist som hans insats för mänskligheten har ältats.

På tal om återuppståndelse. Nu ska jag se säsongsfinalen av Walking Dead. Till det ska jag servera mig själv ett stort glas rött tror jag. Har fått med Josefin på att titta med mig vilket känns rätt stort. Hon slutade kolla efter ett par avsnitt av första säsongen för hon tyckte det verkade värdelöst. Man kan inte alltid göra smarta val.

2 kommentarer:

Ellet sa...

Men det är ju iallafall lite skönt att få det gjort? Jag har haft ett ryck i köket också men det är FORTFARANDE några köksluckor kvar att fixa, men snark. Snark!

mikebike sa...

Ellet: oja, skitskönt. men inte just då. lycka till med luckorna. hojta när det blir av.