fredag, oktober 19, 2012

Måns & Afrikat

Måns hälsar att han mår bättre igen. Det gör mig glad. Jag gillar Måns. Seriöst.

 Bättre, undrar ni?

Jo, så här ligger det till. Måns har varit i Afrika. Igen. Sveriges stolthet, sång- och dansmannen Måns Zelmerlöv med familj har varit och laddat batterierna i den världsdel han nu har såpass mycket historia med nu att man nästan skulle kunna drista sig till att påstå att han har sina rötter där. Den här gången var det Zambia, Botswana, Namibia som stod på menyn, och så Sydafrika såklart. Men den här gången var det varken livsglädjen eller misären som satte guldkant på semestrandet för familjen Zelmerlöv, utan en otäck jävla feber som sänkte Måns så att han fick läggas in i Malmö. Men nu är han i alla fall bättre. Så nu vet ni det.

Till dig Måns: Skönt att höra att du är på bättringsvägen, och vad är det nu man brukar säga... skånskt krut förgås inte av lite tropisk skit. High five!

Och till er andra: Vad har vi då egentligen lärt oss av det här?

1. Måns gillar verkligen Afrika och INGET stoppar honom från att åka dit gång på gång. Varken sviterna av blodiga inbördeskrig eller riskerna för mystiska insjuknanden.

2. När Måns Zelmerlöv mår dåligt tvekar Expressen inte en sekund på att avsätta lika mycket redaktionsresurser som vid mordet på Olof Palme (källa: screenshot från bild-bylinen nedan) för att säkerställa att "breaking news" av denna art får den balanserade bevakning de förtjänar.
Läs tidigare delar i följetongen Måns & Afrikat här:
Del 1 >>
Del 2 >>

2 kommentarer:

Burgschki sa...

Namibia hade han gillat där kan man dricka kranvattnet och man snackar tyska.

Anonym sa...

kanske dags att skaffa dansbandet Månz?

-Luca