torsdag, december 10, 2009

Mörkret

Jag somnade på spårvagnen till jobbet och vaknade med ett ryck för andra dagen i rad. I Brunnsparken. Världens kanske vidrigaste plats för ett uppvaknande. Alla som varit i Göteborg vet att det är dagens sanning.

Mitt emot mig satt en gammal kvinna. Hon måste ha stigit på någonstans mellan Järntorget och Kungsportsplatsen. Hon hade sminkat sig som blandning mellan Marilyn Manson och en 70-årig burleskstrippa. Jag ryckte till en gång till. Som pricken över i hade hon färgat sina Groucho Marx-mustascher till ögonbryn. Pikant. Skönt med någon som går emot strömmen, men inte mitt drömmotiv i ett perfekt uppvaknande. Det gick inte att slita blicken från dem. De var faschinerande. Groteskt men samtidigt så oförargligt. Jag rakade av dem med mina pupiller. Som en laserbehandling.

Sedan var det dags att rusa av.

Jag lider verkligen så här års. Tröttman är bedövande och jag har verkligen svårt att finna det försvarbart att lämna sängen på morgonen. December är mörkrets furste och jag hatar honom. Ett uppvaknande till i Brunnsparken och jag tar tjänstledigt till sommaren.

9 kommentarer:

Daniel sa...

Stackars pöjk!

Borde ge dej en massage!

E säker på hon var en finne. Låter som en bekant beskrivning här i Suomi.

mikebike sa...

Daniel: haha, ja jag vetefan. hon kan ha varit finsk. Mycket möjligt. Jag tyckte mig förnima en svag doft av "minttuu", eller vad fan det nu heter :)

Mamman sa...

Kanske var det tijärtapletter och gammal inpyrd cigg?
Gudars, jag kan riktigt se henne ( sminkad med kakmascara från 70-talet (du vet en sådan man spottade i...)) framför mig i mörkret...
Brrr

mikebike sa...

Mamman: haha ja vetefan om det kunde klassificeras under smink över huvudtaget. båtfärg mer.

Robbelibobban sa...

Blymönja kanske?

mikebike sa...

robbelibobban: haha ja blymönja var det nog fan.

Wagner sa...

"Jag somnade på spårvagnen till jobbet och vaknade med ett ryck för andra dagen i rad. I Brunnsparken. Världens kanske vidrigaste plats för ett uppvaknande. Alla som varit i Göteborg vet att det är dagens sanning."

Trodde Hisingen toppade din lista. Och nu finns det en ännu värre plats i Göteborg!

mikebike sa...

Wagner: Jag förstår vad du är ute efter. Men Brunnsparken är som en liten del av det sämsta av Hisingen. Och det måste ju vara ännu värre. Att vara på Hisingen utan att ens vara på Hisingen. Om du förstår vad jag menar?

Emmy sa...

ha ha "Brunnsparken är som en liten del av det sämsta av Hisingen. Och det måste ju vara ännu värre. Att vara på Hisingen utan att ens vara på Hisingen." förstår precis vad du menar. klockrent!