måndag, december 21, 2009

Den allra sämsta platsen

Idag på lunchen gick jag och min kollega M förbi emo-trappan och genom den lilla passagen från nordstan till centralstationen för att ta en kaffe. Vi ville inte frysa öronen av oss så vi tyckte det var en bra idé. Det var det inte. Det är fanimej den värsta platsen på jorden skulle jag tro. Den har det sämsta av allt.

Mitt minne kastade mig 15 år tillbaka i den tiden, när jag bodde i mitt pojkrum med mina föräldrar, och varje helg var tvungen att passera den äckliga tunneln både på väg in till stan och hem igen. Jag hatade det då och jag hatade det idag. Lukten var precis den samma men emo-trappan var en punktrappa då; där alla bajspunkare hängde, slogs och fick stryk.

Idag stod två värdelösa gatumusikanter, varav den ena slog på något obskyrt och illalåtande pling-plong-instrument som var en kombination av xlylofon och harpa. Det lät verkligen för jävligt. Det i kombination med den tjocka väggen av urin och andra kroppsgenererade odörer skapade någon form av epicentrum för allt dåligt i världen. Stanken lämnar ingen oberörd och det känns som man har ätit sig igenom gångtunneln snarare än gått. Smaken av piss sitter kvar i munnen en bra stund. Det är verkligen en vidrig plats och jag kan helt ärligt inte komma på ett värre ställe att spendera tid.

Vad är det som gör att just den platsen är så attraktiv för samhällets utstötta? De borde verkligen överväga att hänga någon annanstans. Kanske lämna plats för etableringen av en EMD-trappa? Jag menar de är ju ändå ganska vana vid kissdoft (ok, det var lågt men jag kunde inte hålla mig).

13 kommentarer:

Ron Obvious sa...

Starka ord. Men sanna. Jag bodde bara ett år i Göteborg, men mitt hat mot Nordstan i allmänhet, och pisstunneln i synnerhet, bär jag med mig.

mikebike sa...

RonOb: javisst är de sanna. men nästan svaga i jämförelse med verkligheten.

Jennie sa...

Tänkte på dig nu för dina favoritpojkar är med på förkväll och berättar om sitt engagemang för hemlösa :)

f sa...

Denna däringa tunneln är bland det vidrigaste jag vet. Att någon (läs: gatumusikanter) över huvud taget kan tänka sig att frivilligt spendera tid där är tamefan en stark antydan på hjärnblödning.

Mr Fred sa...

Hur ser ett instrument ut som är en blandning av xylofon och harpa? Har man filtklubbor som man slår på spända strängar eller kastar man små stränginstrument på ett klaviatur?

Bonkers sa...

Hohoho, det låga skämtet var dock mycket roligt! :)

adde sa...

"...en kombination av xlylofon och harpa. Det lät verkligen för jävligt. Det i kombination med den tjocka väggen av urin och andra kroppsgenererade odörer skapade någon form av epicentrum för allt dåligt i världen."
Ha ha ha, än en gång får jag gåshud av glädje och ett lätt illamående av avundsjuka när jag ser hur du kan sätta ord på det mänskliga förfallet.

egarcia sa...

Ja jag håller med Bonkers, det låga skämtet var jättekul... =P
Små människor som gör låga saker förtjänar lite låga skämt!

Bara det att någon av killarna i emd säger att "folk kommer säkert tro att det här är ett PR-trick..."
får verkligen mig att (ännu mer) tro att det är precis det det är. Det känns så kontigt att säga det, som att försvara sig i förväg för att man vet att man gjort nåt fel...

Fräddan sa...

Med tanke på föregående inlägg kunde jag inte hjälpa att känna mig något road. Alla fina kommenarer fick mig att skratta gott häromdagen!

Anonym sa...

...det är ett i-landsproblem förvisso. Man kan välja att låta bli gå igenom tunneln och sen behöver man inte vistas där heller. Skänk en tanke på alla utsatta som inte ser nån annan utväg, som inte kan andas ut efteråt i prettoinredda hem med doftljus och skölja bort vardagens brus med iPodgenerad musik.
Roligt formulerat eller inte..

mikebike sa...

ulsak: party pooper ;)

Anonym sa...

förlåt..

Jonte P sa...

Bra att du påpekar detta, för det visste ju ingen redan om. Det stinker ungefär lika mycket som från Stigbergstorget ända ner till Vagnhallen. Jorå.