tisdag, december 09, 2008

Andraklassångest

Har jag klagat på andra klass i X2000 förut? Jaså det har jag. Och jag kommer göra det igen och igen och ... Jag skulle kunna starta en blogg helt dedikerad till SJ-relaterat hat.

Fy fan säger jag. Har blivit högst ofrivilligt inbokad i andra klass. Det är inhumant. Hela vagnen beter sig som att det är grisfest. Fast utan sprit. Kan inte bli mycket ledsnare. Det är ett sånt jävla liv att inte ens hörlurar hjälper. Det är ungjävlar, tjejkompisar, spring, trängsel och grinig tågpersonal. Jag föraktar mig själv för att jag går med på den här skiten. Det är ett hades i mikroformat.

Jag får spontant lust att kapa tåget och koppla bort andraklassvagnarna. Fy fan vad gött att se de snopna minerna på mina andraklassvänner när de blir sittande någonstans i obygden mellan Skövde och Katrineholm.

Jag tror att jag ska ta med mig den fantasin och smyga över till en förstaklasstoa, låsa in mig och bara tjuvsitta där och njuta av pissdoften och den totala avsaknaden av mänskliga ljud för en stund.

Fan jag gör det. På riktigt.

---- 
Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

21 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag inte minsn fel brukar du hataa förstklassresorna med "extra uppkopplinG" lika mycket- lika bra att snåla då?

-Luca

Kanalisera sa...

Ah! Dessa frizonernas toalettbesök. Hur många timmar, år och dagar har inte mänskligheten tillbringat inlåsta på toaletten med främsta syfte att slippa ifrån varandra!? Hur många upprörda tårar har inte spillts på toalettgolv runtom i landet!? Vad är frän urinstank och bristande hygienvanor mot en stunds ostörd avkoppling bland våtrumstapeter och sprucket kakel.

Den låsta toaletten måste vara den moderna människans främsta drivkraft, det är ogörligt att hitta egen tid och harmoni vid ett hål i marken eller bakom ett skynke.

Anonym sa...

Äh, luta dig tillbaka och lyssna på Eldkvarn.

Jo tjena sa...

Kan inte göra annat än att instämma, jag fixar fan inte andraklassvagnarna när jag åker tåg.

Anonym sa...

Vilken härlig blogg du har! Du är frispråkig på ett.. hmm. skönt sätt.

Anonym sa...

"Det är ett hades i mikroformat."
klockrent. ;)
/G

egarcia sa...

Jag lider med dig men det kanske känns lite bättre om du tänker på de stackare (läs jag) som ALDRIG har råd att åka första klass, eller ens X2000. Som alltid får stå ut med dessa idioter i ännu rötnare tåg med säten som knappt sitter ihop. När man mot förmodan vågar sig in i restaurangvagnen, nej jag menar det lilla hål i väggen där man kan välja mellan 2 sorters torra bullar och 2 olika sorters choklad så får man ta sig igenom en hinderbana av väskor och människor. Det nya är att man dessutom kan boka en biljett utan plats vilket resulterar i att folk STÅR eller sitter på golvet överallt hela vägen. Detta gör såklart inte hinderbanan eller trivseln bättre. Dessutom får man stå ut med detta i 2 timmar till eftersom man sitter i boskapsvagnen. Jag skulle ge mycket för att få sitta i andra klass i ett X2000 ibland.

Känner redan ångesten krypa på nu när jag skriver...på fredag är det dags för mig att ta mig till Sthlm...

Sandra sa...

Mike, tyst avdelning borde vara något för dig. Det är så nära sinnesro man kan komma på ett tåg. Testa!

Fred & Kärlek

Anonym sa...

hm. den enda fördelen jag måhända kanske eventuellt kan se med min egna pissiga andraklassresa denna förmiddag skulle vara att jag kanske förmodligen satt på samma tåg som du. :)

Anonym sa...

Knepet är ju att, som redan nämnts, välja en tyst vagn.

Ontherun sa...

Knepet är att vara student och vara så dum att man i naivitetens extrempunkt i livets x-funktion skickar iväg 50% av studentbidraget till välgörenhet och sedan skaffar flickvän 7 mil bort. Då åker man i andra klass, plankar hälften av gångerna och är för upptagen att hata de höga priserna för att ha tid att hata människor omkring en.
Tills en fast inkomst rullar in så tänker jag bara fnysa åt 1:a-klassvagnarna förutom när man väljer de för att smälta in och slippa betala alls. Varje jävla gång de där äckliga maskinerna inte fungerar... skulle jag betala fast pris + platspris + 50 extra spänn för deras jävla misstag. En blöt eftermiddagsprutt i ansiktet skall Sj ha. ..och då har vi inte kommit in på västtrafik ännu. Fortsätt raljera över deras fel Mike!

Anonym sa...

En affirmation för dig: Idag väljer jag att vara positiv.

Att upprepa för dig själv varje gång en en liknande våg av hat sköljer över dig. För det kan omöjligt vara hälsosamt att bli så upprörd.

Anonym sa...

anonyms kommentar är, om möjligt, ännu roligare än dina inlägg! Å vad jag älskar sådana där människor som bara inte kan låta bli när det kliar i fingrarna och bara måste uppfostra lite. På nätet. I en bloggkommentar. I en blogg som så uppenbart går ut på just det som kommentatorn går i gång på och retar sig på. Det är humor. Ja herrejävar, det är det.

Josefine sa...

åh vad jag skulle älska att se och höra dig säga "idag väljer jag att vara positiv". det är helt onaturligt. men å andra sidan har jag hört dig predika detsamma för undertecknad. det är sjukt.

mikebike sa...

Luca: men jag gillar sätena! och tystnaden.

kanalisera: hahaha det var väldigt vackert beskrivet.

el guapo: ja fast de klår ju inte Offspringskivan jag fick låna av dig!

jo tjena: nä fy fan. det är ett straff att åka andrakalss till sthlm.

susan: tack så hemsk mycket hörru!

g: ja den som har upplevt inser sanningsgraden.

egarcia: huuuuga. jag lider verkligen med dig. jag tycker på riktigt synd om dig om du måste åka grisatåget ända till sthlm. det stannar ju i fler städer än det här landet egentligen har.

sandra: jag vet, den var min våta dröm på vägen upp idag.

lida: vilket tåg åkte du då? jag åkte 08.42

andreas: knepet är att det inte var jag som bokade resan.

oskar: jag kommer fortsätta.

anonym: faktum är att jag måtte mycket bättre efter att jag skrivit detta och sedan suttit och bitit ihop på toa en stund :)

celina: hahahha ja tack så mycket för att du sa det :)

mikebike sa...

missmuffin: hahahahaa ja jag vet. ibland blir jag helt sinnesförvirrad. ska försöka hålla ner på predikningarna.

Anonym sa...

HA HA HA HA!!! Du är helt jävla sjuk i huvet och jag älskar det! Keep on the good work!

ciao

egarcia sa...

Mike: Ja det stannar verkligen i varenda jävla håla. Värsta är när man åker från Sthlmn och första stoppet är Sundbyberg..och man tänker, vafan hit åker man ju tunnelbana!? Sen kommer Örebro norra och södra, fan lägg en station i mitten som i alla andra städer, eller för rättvisans skull lägg en tågstation i Linné så jag slipper ta mig till centralstationen!

Linn sa...

Har läst din blogg i något år nu och du skriver både underhållande och bra. Minns dina gamla hederliga inlägg om Ben & Jerry :)

Hur gör du för att endast blogga text från mobilen förresten?

Kram

Linda Lindstedt sa...

T-Y-S-T A-V-D-E-L-N-I-N-G är lösningen på dina 2 klass problem.

Nina sa...

Höhö. Jag har åkt 2a klass på x2000 en gång och jag trodde att jag hade hamnat i första klass! Har du testat att åka sittplats på norrlandståget? Då skulle du ha nåt att blogga om ett år framöver. Hamnar man inte på ett tåg fullt med stojiga ungar som ska på fotbollscup så blir man sittandes i en kupé fylld med fulla studenter som inte slutar att dricka och skrika förrän de kliver av nästa dag. I desperata försök att sova bort eländet lägger man sig över två säten (om man har turen att inte ha någon bredvid sig) och får järnbalken som delar sätena i ryggen. Ja, det är 15 timmars lycka där 1a klassvagnen inte får följa med.