tisdag, september 25, 2007

En magnifik pjäs

Idag var jag med om nåt man inte är med om varje dag. En kul grej på vagnen hem.

På järntorget hoppde en man på. En till synes helt vanlig svensk man. Fast inte helt vanlig. Det som skiljde honom ur mängden var att han såg ut som en slags hybrid mellan Saddam Hussein (för 10 årsedan) och Tom Selleck (för 20 år sedan). Och då pratar jag i högst positiva ordalag.

Mannen ställde sig längst fram i vagnen och såg magnifik ut på ett mycket ödmjukt sätt. Han verkade nästan omedveten om sin gåva, trots att han praktiskt taget skyltade med sin pjäs, sin doning, sin dräpare. Vi snackar VM-material. Utan tvekan.

Jag kände mig stolt över att få dela vagn med en man som var så mycket man. Om än bara för några hållisar. Jag hann även tänka; hoppas att han har vett att värdera sin tillgång, för utan den är han ingenting. Iallafall inget mer än en svennig typ i beige moccajacka med alldeles för korta ärmar. Nu var han istället en tuff rackare med kejsarpondus.

Jag kände mig glad för hans skull. Uppriktigt jätteglad. När jag hoppade av var jag alldeles lätt i sinnet.

Det var längesedan jag såg en sådan bjässe till mustash.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm... Kommer att tänka på en fräck bild av en mustasch ;)

Anonym sa...

Inget slår Tom Sellecks murre! Det bara är så :)

Gipskatten sa...

När jag ser sådana män så kommer jag alltid att tänka på ordet bringa. Det är egentligen bara när det är riktiga bjässar till karlar som man kan tala om en ordentlig bringa. Jag har att bröst, Tom Selleck har en bringa, mannen på spårvagnen hade förmodligen också en bringa. Damerna går nuts över riktiga bringor, så jag tror inte att du behöver vara orolig för hans skull när det gäller den biten.

Anonym sa...

Gud,,vad jag har saknat din blogg.
Har genomlidit den värsta abstinensen i tre månader utan dator.
Nu e allt som vanligt igen, jag e frisk o kan sluta med pillerna.

TACK MIKE för att du bloggar...

SLUTA ALDRIG!!

P.S BTW... jag har retat mig på Foppatoffeln hela sommaren,,,
Kill that shoe,,,
Undrar om Al Bundy hade sålt sånt skit? D.S

Din hemliga beundrarinna
Ana,,,,

Caravaggio sa...

Kan man visa upp en redig mustasch borde man direkt bli behandlad med samma respekt som killarna med 13-rätt-tröja i Stryktips-reklamerna. Reste sig ingen upp för att göra plats åt alfahannen?

Lintin sa...

Mmmm, en redig överläppsprydnad gör varje vettig kvinnas knän till små geléklumpar. Varför tror du jag följer "My name is Earl" så fanatiskt?

Anonym sa...

Ungefär halvvägs in i texten, när du använder uttryck som "doning" och "pjäs" trodde jag att du helt plötsligt syftade på hans manslem som kan kejserligt stod upp och skyltade med i vagnen. "Dräparen" som avtecknar sig i kontur genom tunna bomullsbyxor i motljus. Rader som dessa fick en helt annan innebörd än den avsedda:


Han verkade nästan omedveten om sin gåva, trots att han praktiskt taget skyltade med sin pjäs, sin doning, sin dräpare. Vi snackar VM-material. Utan tvekan.

Jag kände mig stolt över att få dela vagn med en man som var så mycket man. Om än bara för några hållisar. Jag hann även tänka; hoppas att han har vett att värdera sin tillgång, för utan den är han ingenting.


Men jag antar att det säger mer om mig än om dig. Smyg-homo kanske jag är. Freudiansk misstolkning.

Anonym sa...

Vad sugen jag blev att kommentera en kommentar. Inte för att jag inte har gjort det förut, men den här gången känns det som att min inre mobbare vill ut och då är det bästa att knipa. Såvahetterenu - musch är najs, men bara på vissa. Jag avskyr gubbar som har musch och som klipper den längs med överläppen, så man ser läppens form. Vet inte varför.

Mårthen sa...

Man känner sig liten i sådana lägen. En tröst kan dock vara att vi med sämre anlag för mustasch också brukar ha sämre anlag för håriga ryggar.

Anonym sa...

Jag heter Pigge Piggsvin och använder Veet... tycker det är skoj att odla saker på kroppen, ta bort, lägga till och dra ifrån... att ha är bra...för då kan man ta bort... att inte ha är värre - för det är svårt/dyrt att skaffa...

Anonym sa...

Alltså, åhh vad jag har saknat ditt skrivande!!!...åhh mysegosemys och gosemys...

Nej, men allvarligt: Vad var det här för jävla skitberättelse? Du åkte spårvagn och så kom det på en gubbe med mustasch. Vafan liksom. Skriv nåt sånt där kul som du gjorde förr. Om nån felaktig prislapp på din Nettobutik i majorna eller hur knasigt det är där på Hisingen. Det var ju kul. Seså.

Anonym sa...

Jag misstolkade också texten ända till sista raden...

Mikebike, GP har idag ägnat ett helt uppslag åt skithuspapper. Konsumentpanelen har testat av marknaden...

Felaktigt skriver de att ingen gjort en undersökning om fördelningen vikare vs. skrynklare i Sverige. Skriv till dem och be om upprättelse!

// Robban

Anonym sa...

Haha! Tänker inte skylta med vad jag tänkte i alla fall. Ända fram tills sista meningen ;)

Anonym sa...

Tror ni seriöst att kvinnor gillar män med mustach? Mustasch är bland det vidrigaste jag vet. Fatta vad det kliar i fejset när man kysser en man med en riktigt rivig mustach. Jag vet ingen man som är mer attraktiv i mustach än utan. Fan killar, det är rösten som ska vara grov, mörk och lite buskig, inte ansiktsbehåringen.

Anonym sa...

Mike - JAG FATTAR MUSCHE GREJJEN!

Endast vi som odlat wm-stasche fattar.

;)

Grovt Initiativ sa...

gjorde han nån hårdrockspekning också?