tisdag, september 18, 2007

Citerad i Gomorron Sverige

Som några läsare och lite annat löst folk omkring mig verkar ha lagt märke till så blev jag alltså citerad i morse. En kollega ringde när jag som bäst höll på att installera Juniorette på dagis. Han lät omåttligt förtjust.

Deras bokrecensent Magnus Utvik snicksnackade om Björn Ranelids senaste alster. Som påhäng till alltihop läste han upp lite smått och gott som han hittat när han googlat runt lite. Dels en diss från Virtanen och så följande citat från min alldeles egen blogg:

"Det finns få människor som jag kan bli så uppretad av genom att bara se på. Björn Ranelid är en av dem. Jag är trött på Björn Ranelid. Jag vill inte se honom mer. Att höra honom skulle bara bli för mycket. Jag tror att jag hatar Björn Ranelid."

Det kändes märkligt.

Först skrattade jag. Inte varje dag man får sina texter upplästa i statlig television. Sedan blev jag lite ledsen. Jag kände mig elak. Inte för citatet ovan. Jag gillar verkligen inte Björn Ranelid. Jag vet inte om jag hatar honom heller. Eller fan, det gör jag nog. Åtminstone odiggar jag honom rätt mycket.

Men det var jävligt dumt av mig att dra en parallell mellan hans läppar och ett svullet anus. Särskilt eftersom han tydligen haft komplex för dem i hela sitt liv. Så förlåt mig Björn. Det var jättedumt sagt.

Jag har faktiskt ingen aning om hur ett svullet anus ser ut.

Länk till klippet >>

20 kommentarer:

Johnny sa...

Jag tror du kan sova lugnt trots allt. Och kanske hittar Ranelid till Bloggfrossa nu. Det skulle säkert lätta upp hans sinnesstämning. ( ja, kanske inte inlägget om honom, men resten:-)

mikebike sa...

Jag sover finfint.

Jag tror inte Björn gillar bloggar rent allmänt och min ligger nog inte på top tio.

Fast det är klart. Bloggfrossa är bland de viktigaste bloggarna som skrivits de senaste fyrtio åren.

Anonym sa...

oj! "det här verkar ju i det närmaste vara hatkampanjer" Jag visste inte att det var kampanj på gång. nu blev jag riktigt förtjust över de hastigt dragna slutsatserna! heja!

mikebike sa...

optikerdotter: ja du vet det är ett sånt där modeord;) Hatkampanj. Hmmm nä, skulle inte tro det. Inte från min sida iaf. Den enda hatkampanj jag dragit är den mot Hisingen.

Anonym sa...

det var nästan så jag förstod det. därav förtjusningen över "hatkampanjen". förtjust så till den grad att jag nästan klappar händer och hoppar i en ring för mig själv. hennes slutsats av hatkampanj kom från två pytteutdrag ur två bloggar. var är sammanhanget liksom? det vore som att säga att helsingborg är världens ände bara för att det råkar vara lite vatten där. men jag får akta mig. snart anses det väl att jag driver en hatkampanj mot gomorron sverige. så.. dumt.

Anonym sa...

Jasså, det var du! Jag borde ha anat det. :)

Jag såg inslaget alltså. Ett problem i sammanhanget är att den där bokrecensenten fullständigt verkar ha missat att du alltid har en ironisk ton i dina texter. Han läste upp det hela gravallvarligt och eftertänksamt, som att du verkligen filosoferade kring ditt hat mot Ranelid. Domedagsallvarligt. Och du är sällan domedagsallvarlig på bloggen.

Anonym sa...

"Bloggchok knäcker pretentiös kulturkuf"

Ramelid har nu, 4 år senare, skrivit et öppet brev till GW Bush där han nog tycker att irakkriket är dumt och at man skall lösa konflikter utan våld.

Skönt, Snälla Björn skriv nu något om växthusefekten bara så kan man sova bekymerslöst om nätterna.

Anonym sa...

Kors i taket! Mikebike ber om ursäkt! Jag har hängt med länge här, men det där måste vara första gången du tar tillbaka någonting, Mike?
Men visst, det är lågt att sparka på en liggande, fast eftersom du inte visste det där om hans komplex så.....eller, va fan, du hade kanske researchat upp det innan???
;)

mikebike sa...

joshua: hej hej, ja haha det slog mig också att när han läste det lät det som att det var mitt livs mål. det var ju bara en liten iakkttagelse.

Luca: hehe ja jag längtar verkligen till han avslöjar att det förtekommer gobal uppvärmning här i världen. då och först då kommer det bli nåt gjort här i världen.

mikebike sa...

adde: ahh jag tar intye tillbaka, jag bara erkänner att det var elakt sagt. dumt rentav. man ska inte tala om saker man inte vet nåt om;)

Anonym sa...

Haha, not bad alltså... Hoppas det inte gör nåt att jag lägger till din blogg under min Länkar-lista! Tycker den här sidan är riktigt bra!

Anonym sa...

vem fan e björn ranelid?

Anonym sa...

Nä ta mig fan! Jag var tvungen att klicka på länken och kolla på klippet. Helt ärligt Magnus Utvik är inte det helaste kexet i paketet. Sitta där och pompöst citera från bloggar utan att 1. ange källa , 2 kanske klargöra att denna text är ryckt ur sitt sammanhang, 3...

Äh varför blir jag upprörd. Det är ju en journalist ju. Ett kötthuve som inte kan läsa eller göra reserach.

Magnus Utvik - du är en tattare. Så nu kommer du förmodligen att googla på ditt namn och hitta det här. Nämen är det kanske en hatkampanj...?

buhuhuuuu...

looser

sorry Mike men jag blir så trött på sensationsidioti

Spader Ess sa...

Någonstans tycker jag nog att väljer man att hålla en sådan hög och pompös attityd som Ranelid, så bjuder man in till käftsmällar. Han brukar ju själv bjuda upp till sandlådeslagsmål med diverse andra författare.

Men jag förstår vad du menar, Mike.

mikebike sa...

sandra: klart det inte gör nåt. jag blir bara glad.

smygarn: googla.

stefan: ahh inget att hänga upp sig på. jag är glad att han inte uppgav källa eftersom han drog in mig i nån påhittad hatkampanj.

spader ess: egentligenm är det ju lite kul med folk som tar sig på så stort allvar. man skulle ju vilja kunna det. eller kunna med rättare sagt. Jantelagen är ju förjävlig. Men i ranelids fall är det nåt annat.

Spader Ess sa...

Jo, jantelagen är en sak för sig. Men när det kommer till Ranelid och vissa av hans gelikar så är det snarare Hybris.

Anonym sa...

Grejen är att det är OK om EN person retar upp sig på nån och kör lite elaka formuleringar om sitt hatobjekt. Problemet är att om är flera som hackar så klassas det som mobbing...

Anonym sa...

Vem bryr sig?

Anonym sa...

Has sphincter-face contacted you eller?

Anonym sa...

Ja jäklar, hörredu! Grattis, vad roligt! På tiden att rolige du fick lite uppmärksamhet! ^^

När tidningen Pause (under tiden den var bra) citerade ett helt inlägg från min blogg trodde jag att jag skulle explodera av all dryghet som drabbade mig på en och samma gång! Kan bara tänka mig hur du ska känna dig. =D