måndag, oktober 23, 2006

...och så gick en era ur tiden

Idag är en svart dag i bøf-kalendern. Vi har blivit frontade vilket innebär att Bøf-bloggen (se länk längst ner) stänger. Den har gjort sitt. Dessutom har de börjat bedriva ockerverksamhet genom att chockhöja lunchpriserna. Förmannen a.k.a "Vreden" hade en ytterst förvirrad förklaring där han redogjorde för sambandety mellan kött- och oljeindex. Så dumt.

Högmodigt sa vi från start att tillsammans ska vi hjälpa Jensens Bøfhus att bli bättre att bli bättre. Vi såg oss som frälsare och trodde någonstnas påriktigt att vi var speciella. Vi sa att de behövde oss mer än vi behövde dem.

I bøf-gänget brukade vi kaxigt säga att vi bröt ny mark. Att vi gjorde något som skulle löna sig i slutändan. Två månader har passerat och ihärdigt har jag personligen lagt c:a 90% av mina lunchpengar i herr Jensens ficka. Till vilken nytta?

Ok, jag vet. Rom byggdes inte på... och sån skit, men vi siktade mot stjärnorna och landade i rännstenen till slut. Så ironiskt, så danskt.... men det är inte oss det är fel på, det är dom.

Idag blev vi frontade av en samlad personalstyrka på Jensens Bøfhus of Gbg. De visste om vår ordern, vår slutna cirkel. Nån satans golbög från malmö hade rattat ut OSS - den innersta kretsen.

Först ut var vår insider F med att fråga om vi inte hade någon rolig blogg på gång. Alla på bøffen visste sa han. Sedan kom "Vreden" på GOTT humör och skojade om bilden vi publicerat på honom. En bild där Vreden himself ser asförbannad ut. Stora delar av gruppen frös och kände viss rädsla för blodutgjutelse men RG projektledde snyggt och frågade varför han var så arg dåp det begav sig. Förklaringen låg i att det var nåt strul och att det egentligen var hans lediga dag och att han på sina lediga dagar brukade vara på kontoret. Det lät rubbat men han är dansk och kanske betyder "kontoret" helt enkelt "hemma och softar" på danska.

Dagens lunch kändes helt enkelt som en psykadelisk svamptripp. Från att närmast ha känt oss som persona non grata när vi tjatat och gått på om bord 807 på bøfhyllan till en jätteuppståndelse som inkluderar allt från leenden, service och trevligt bemötande till det vi hittills bedömt omöjligt. Dialog. Dansk ironi när den är som allra sämst.


...Och så nu, när den sista bøffen smält av säger vi, förvisso med en klump i halsen men ändå segervisst...

"We were only in it for the bøf!"

Goddämit! Det finns väl plenty med lunchmarker för killar och tjejer som oss.


För de som vill läsa hela följetongen: http://jensensbofhusgbg.blogspot.com

13 kommentarer:

Stefan sa...

fan vad jag hatar Firefox!

enligt det skitprogrammet har du inte gjort något sedan tisdags, döm om min förvåning när jag använde IE ett annat skitprogram för att kolla läget här...då har jag hunnit missa förra posten och även dagens i princip!

hur svårt ska det vara att göra ett program som fungerar?

och innan något pucko skriver "reload" ...ja jag gör det hur ofta som helst men det verkar funka lite som de vill

usch jag är så upprörd så att det gör ont att svälja

vafan! om fler använder dessa sugprogram finns ju risken att folk tror att man är en månadsbloggare...och hur kul är det?

Anonym sa...

Ja, man blir ju så arg, men framförallt blir man så jävla ledsen...

Anonym sa...

Pølsemannen är han inte kvar i stan då?

mikebike sa...

stefan: jag liter inte en sekund på RSS! jävla nymodigheter;)

luca. jag har faktiskt inte sett nån pölseman i stan på länge. men de är säkert kvar. de är gjorda av segt virke de där danskarna.

Anonym sa...

jaahaaa
är det DÄRFÖR de har flaggor på alla bussjävlar idag? biffdagen...

Anonym sa...

Det var ju himla trist. Men man undrar ju lite vad ni jobbar med egentligen, som kunnat bøffa praktiskt taget dagligen. För, trots att man utan ansträngning kan kasta en dvärg in i närmsta stockholmsbøff från mitt jobb, gör den danska servicen en lunch där helt otänkbar.

Caravaggio sa...

Fan. Här hinner man inte ens smaka på böffen och så är magin redan bruten...

Anonym sa...

Internt värre mannen. Bättre kan du. Bøf i all ära, men jag har ärligt talat lite svårt att relatera till detta. Men, men, bloggen är din ...

Ser fram emot nästa vengeance-tema! :D

Anonym sa...

det är ändå inte bra att äta så mycket kött, Mike. Åtminstone inte på lunchen. Låt tryffelsvinen behålla sin bøf.

Anonym sa...

Stefan: pröva att hålla nere skifttangenten när du kör reload. Då (åtminstone har det varit så förr) laddas inte en cachad version.

Stefan sa...

anonymous! Fan tack! Bra tips...ska testa det.

Mike: Jag rss:ar icke då jag finner det vara en av de stora bloggsyndarna, näst efter att anonymt skriva in analfanfar i en kommentar ;)

Stefan sa...

Anonymous hey...gissa vad som händer om man håller ned skifttangenten samtidigt som man rullar skrollen på musen...

mvh/Dr data ;)

Anonym sa...

Stefan: Lite av ett partytrick!