tisdag, oktober 17, 2006

Metro City Punkt SE

Alltså kan någon förklara det roliga för mig. För det måste ju vara ett skämt.

Jag erkänner, jag fattar verkligen inte.

Vad är egentligen dealen med alla förbannade pajastyper som står och trängs om uppmärksamhet på hållplatser och torg varje morgon, varje dag och trycker upp sina gratistidningar i ansiktet på en när man bara vill gå förbi. Jag har svårt att hålla humöret uppe som det är under de tidiga morgontimmarna och vill gärna slippa den mycket sjuka typen av nasande de där gratisutdelarsvinen håller sig med.

Om det var ett helete att åka kollektivt innan är det maximal ångest nu. Jag känner verkligen hat när jag kommer till min hållplats och måste tackla mig fram bland alla as med upp-brandade vindjackor, kepsar och skit. Alla flinar mekaniskt och hoppar framför en, spelar allan, de vill dela ut sin skit till vilket pris som helst.

Hur svårt kan det vara att ställa ut sitt lilla tidningsställ och let it flow. Varför måste de vara så speedade och VARFÖR så många. Varför måste de vara två på en? När man kommer till hållplatsen är det dubbelt upp med tidningsutdelare jämfört mot resenärer. Det måste vara en helt ny dimension av vansinne.

Jag börjar tröttna som fan på Metrosvin, Cityretards och Punkt SE-mongon nu. De är apor på min rygg och jag är trött i ryggen som det är.

Lösning någon?

83 kommentarer:

Anonym sa...

Ta med soppåsen och pracka på utdelarna...

Anonym sa...

Väl talat! Jag undrar hur länge detta kommer fortgå. Hela grejen är så galen att jag nästan funderat på om det inte är olagligt!

Anonym sa...

Håller helt med. Jag befinne rmig visserligen i Stockholm men det är precis lika illa här. Mest irriterad blir jag på morgonen när jag kommer UPP från t-banan och de vill pracka på en en tidning! Om man nu vill ha en tidining har man ju med största sannoliket tagit en när man går ner för att åka tåg, inte på vägen FRÅN tåget. Har jag rätt? Nä, jag förstår att det råder arbetslöshet i detta land och man tar vad man får men att vara utdelare av gratistidningar är faktiskt till och med snäppet värre än att vara telefonförsäljare!

Anonym sa...

Hagel. Tolv gauge borde göra susen.

Petra sa...

Skaffa en neonfärgad överdragsjacka med avskräckande tryck av typen "I'm a psycho killer" eller "Jag hatar gratistidningutdelare" eller så? ;-D

Anonym sa...

Det är kanske det här som är aliansens hemliga lösning på arbetslösheten?

Anonym sa...

Cyklar själv Vasagatan varje morgon och tvingas hålla undan för dessa kolportörer mest hela tiden. Har vid flera tillfällen varit nära att köra på dom. Och var vill dom att jag ska göra av tidningen, i röven? Jag har ju varken pakethållare eller en extra hand som kan hålla tidningen samtidigt som jag cyklar.

Anonym sa...

Det finns ju det där Nix-telefoni och Nix-reklam. Varför inte starta en Nix-gratistidning också. Man kunde få rosa kepsar där det står att man inte vill ha gratistidning. Möjligtvis rosa karatebandana i Chuck Norris-stil med överkryssad tidning istället för yin-yang.
Det kunde man ju spinna vidare på och starta NixPix för de som inte vill bli fotograferade av mobilkameror osv. osv.

Anonym sa...

Har gnällt om detta förr, gör det gärna igen. Vi behöver inte dessa skittidningar med 90% reklam och "nyheter" från i förrgår!! Räckte det inte med Metro? Ta bort.

Anonym sa...

Precis som josh sa, lösningen stavas 12 gauge!

Anonym sa...

Jag blir också galen på det där. Allt jag vill är att få gå gatan fram i lugn och ro, men det är omöjligt. Det är femhundra sorters tidningar, folk som vill ställa en miljard marknadsundersökningsfrågor eller sälja nåt eller ha ens underskrift till nånting. Häromdan kom en kvinna med en pärm i högsta hugg och sa: "Hej! Är du en person som är öppen för nya möjligheter?"

NEJ, det är jag FAN inte.

Anonym sa...

Don't take the shit. Vifta med handen lite avvärjande, gärna i ansiktshöjd, cirka 3 centimeter från deras näsa. Vid upprepade förseelser, gå hela vägen och dela ut en lavett.

Anonym sa...

Jag förstår faktiskt inte heller varför dem ska stå och dela ut gratistidnigarna.. det finns ju tidningställ lite här och var. Vill man ha en tidning så tar man förmodligen en. Piece of cake.

Jag brukar gå förbi utdelarna och låtsas som det regnar.

vero sa...

Men hallå. Jag tycker att du överdriver. Visst 17 är dom jobbiga dessa påstridiga utdelare, men att kalla dem svin är att gå liiite väl långt... håller däremot fullständigt med dig om att utdelarna är alldeles för många och att det bästa vore om man fick plocka sin tidning själv. Dessutom skulle det räcka med 1 tidning.

Anonym sa...

fler får ju jobb på det här viset --:)

Anonym sa...

det är moderaternas idè, och första beviset på att de nu har makten: alla ut i arbete..! oavsett...

Anonym sa...

Har på senare tid också stött på detta otyg. När jag kör bil! Förbi Domkyrkan i Göteborg, närmare bestämt. De måste verkligen vara desperata, dedär utdelarna. Svårt att göra något åt dem . Enklast är väl att ignorera dem och invänta vinterkylan. Den borde ha en lugnande effekt på dem.

Anonym sa...

Hej. Du, jag tror de får lära sig på "utdelarskolningen" att de inte ska pracka tidningarna på sådana som har båda händerna upptagna med annat. Lösningen torde vara att se till att alltid ha fullt med jox i båda nävarna. Inte så smidigt, men jag tror det funkar. Lycka till/ petra

Andreas sa...

Inte nog med det my man, de har nu börjat ta konceptet ett steg längre. Själv passerar jag varje dag slussens tunnelbanestation som är en av de mest trafikerade platserna i morgonrusningen med anslutning från och till de två mest trafikerade tunnelbanelinjerna samt ett antal bussförbindelser och god knows what else.

Spärrlinjen och in/utpasseringen är lika antik som hela slussen, (typ 1300-talet) och med alla dessa jävla utdelare så blir det ännu mer stopp vid in/utgången än det redan var då de ofta står mitt i flödet och studsar omkring som på speed för att försöka kasta ifrån sig sina tidningar.

Fan, jag kom visst av mig.. jo, asså, det nya med konceptet, när det står rödjackade, guljackade och grön/orangejackade nissar överallt så har de så börjat med nästa knep för att få dig att ta just DERAS tidning. Nämligen små extra-accessories. Och dessa "events" sker alltid vid de större stationerna inne i stan, exempelvis slussen. Det har varit t ex en "shot" från Knorr, häromdagen var det City som skickade med nån jävla disktrasa med ett budskap på.. Snacka om att det är en jävla massa skit de månglar ut...

Anonym sa...

MEN är det ingen som stör sig på att det är VI som betalar skiten.. tidningarna betalas med reklam--- reklamen betalas av företagen som säljer produkter... VI köper produkterna till högre priser för att de ska ha råd med reklam... dvs alla produkter blir dyrare på grund av att 10 000 tidningsutslängare dagligen står och stör oss....Kan inte alliansen få dem till att göra något nyttigt som att gräva diken?

Anonym sa...

Sen har dom här nya jönsarna ju ingen koll på distribution heller.. dom bombarderar en med tidningar på vasaplatsen, men det dom inte förstår är att om man hoppar av på vasaplatsen så är man ju (i dom flestas fall) för fan redan framme och har inte tid att läsa tidningen.
Nä heja metro, där har jag en tidning som jag kan läsa när jag går på vagnen - inte när jag går av. Merde.

Anonym sa...

De är hemska! Jag undrar verkligen vad de tjänar, skulle kräva rätt mycket för att vara ett allmänt irritationsmoment. Men jag stör mig lika mycket på alla andra nissar som är ute och lurpassar på en, typ folk från Amnesty o Greenpeace. Jag sympatiserade med de organisationerna innan, nu känner jag bara att jag vill spy och springa fort när jag ser deras lejda medarbetare. Borde vara olagligt. Tror det är det i Danmark och hoppas på samma reglering här SNART.

Anonym sa...

Glömde de värsta fridförstörarna ever: Telenor!! De är på en överallt, och accepterar inte att man säger nej, så jäkla jobbiga!

Anonym sa...

Har två trix: 1. iPod, tom blick och ett lätt skak på huvudet medans man går förbi dem. 2. iPod, tom blick och stirra dem rätt in i ögonen medans man går förbi dem. Helt och håller beroende på vilket humör man är på. 1. Otrevligt humör och trött eller 2. Otrevligt humör och sur. Works every day.

Anonym sa...

Får gå baklänges från min station these days för att riktigt övertyga dem om att jag inte är intresserad av att läsa vad Britney Spears pysslade med i helgen... inte ens gratis!

Anonym sa...

Jag betalar hellre högre skatt så att de där tidningsutdelarna kan gå på A-kassa istället för att pracka på stressade resenärer en massa reklam! Det kan ju inte vara ett särskilt utvecklande jobb om man säger så...

Anonym sa...

hörredu.. var du med i christer idag? tyckte mig höra nåt om mike "bloggfrossa" skulle vara med. dock så var dags för hemgång så jag hann inte lyssna!

Anonym sa...

Oh my vad jag hatar den här företeelsen. Jag ser dem t.o.m. ställa in sig på att dela ut när folk stiger av bussen. Och vid Kopparmärra (Gbg för er som inte vet) såg jag en jävel j-o-n-g-l-e-r-a häromdagen! På Järntorget räknade jag till åtta utdelare en morgon och då SVISCHADE jag förbi, missade säkert en hel bunt. Sjukt är det - SJUKT! De måste ju fatta att det inte gagnar saken att man som individ blir erbjuden tre olika tidningar x antal gånger inom loppet av en kvart (som det tar mig att gå till jobbet, från Järntorget via Domkyrkan). Suckers...

Anonym sa...

Haha, du är inte lite skön du mikebike! ;)

Anonym sa...

Köp en riktig tidning (SvD, GP, Wall Street Journal eller vad du nu föredrar) och bär den väl synlig, låtsas gärna läsa medan du går. Du behöver inte ens köpa ny varje dag, ett ex borde hålla en månad eller så.
Den månglare som inte har vett och förstånd nog att låta dig vara ifred när du redan har en tidning jagas lämpligen iväg genom kraftfull bitch-slapping med ovannämnda tidning.

Anonym sa...

prova att säga nej tack.

jag jobbar själv för punkt se av den enkla anledningen att det är ett av de få jobb som är möjliga att kombinera med universtudier under dagen och läxläsning och träning under kvällen.

Är man som jag under 24 år tjänar man 90 kronor i timman inklusive semesterersättning, och ni som skrivit innan har rätt i att det inte är ett särsklt utvecklande jobb.

Däremot har jag svårt att se vilken nytta det gör av att ouppfostrade idioter ska "vifta avvärjande 3 cm från deras näsa" eller "kolla dem i ögonen med tom blick".

skärpning på er, slashasar!

Anonym sa...

jag brukar veva argt med min medhavda GP framför dem när de försöker ge mig en gratistidning.

de är lite som de där gatukrängarna som försöker värva en att stödja någon hjälporganisation ... eller kanske mer som bananflugor.

Anonym sa...

På mornarna byter jag till t-bana i Slussen. Där finns ett tidningsmongo som viftar asmycket med sin jävla cityblaska. Han gör liksom åttor i luften, grejjar och konstar sig. Misstänker att han tycker sig vara lite arty och speciell.

Är såklart jätterädd för honom och hans epileptiska fladder med lemmarna och skulle aldrig ta emot nåt av honom. Aldrig jävla nånsin.

Så Mike, kan du inte återuppta ditt klagobrevsskrivande och skicka iväg en svada till alla utdelare som inte fattar det där med personliga zoner?

Schysstarå?

Vi på Kantarellen sa...

Flytta till Nybro! :-)

Anonym sa...

Ja, usch!

Här i Malmö är det likadant. Överallt ploppar de upp, och tycks ha till uppgift att irritera en till det yttersta. På morgonen vill jag bara kunna byta buss på Värnhemstorget, och inte behöva slalom-gå mellan tidningsfolken för att slippa möta deras blickar.

Fan, det är ju sorgligt.

Anonym sa...

Ja, något måste verkligen göras åt detta gissel. Det var väl nog med alla pärmmongon som flyger på en var femte meter.. nu måste man tampas med tidningsmiffon också. Har för vana att fräsa otrevligt åt pärmfolket.. har man tagit en sådant skitjobb så får man fan tåla att ta skit för det också. (Misstänker starkt att majoriteten av Greenpeace- och Amnestymänniskorna inte är ett dugg engagerade i dessa organisationer.. de bara extraknäcker som medlemsvärvare.)

Stefan sa...

men det riktigt mångalna är ....när DN eller SVD skickar ut sin posse för att SÄLJA tidningen för en tia, som om man skulle kasta ut tie spänn när i princip samma information (läs desinformation) finns i blaskan bredvid till det facila priset av 0 kronor...

det f a t t a r inte jag

Caravaggio sa...

Tidningsutdelarna har på kort tid kört över telefonabonnemangskillarna som stan jobbigaste människor, usch.

Jag får ibland känslan av att det är planering inför ett bankrån eller liknande. Precis som när massa clowner går in och rånar saker i gamla filmer kommer alla Brunnsparkens utdelare i samlade trupp ge sig på först Swedbank sen Handelsbanken och sist SEB bort mot Operan.

mikebike sa...

josh: ja 12 gauge skulle kunna vara den ulitmata problemlösaren;)

petra: ingen dum ide:) men jag är rätt osugen på att branda upp en jacka. jag bara inte fattar varför de måste hålla på och tvinga på en sina gratistidningar

henrik: tror inte detta är blockpolitiskt bundet hörru.

markus: haha ja i röven såklart

tord: när jag var liten bodde jag i kungälv. där fanns en galning som kallades för nixpix. han var ruggigt otäck.

misss sixx: jag har inget emot gratistidningar, tvärtom. det är väl bra. men herregud upp med ett tidningsställ och låt människor plocka på sig själva. som man gör överallt.

lea: nä fan, jag blir aggro av den frågan. den är så pyramidspelig på nåt vis

daniel: lavett... hahahahahah ljuvligt!

vero: nej det är inte alls lågt. det är inte som att de bara står där och delar ut. de söker kontakt, går med och verkligen tvingar på en sin skit. det är som att få besök av jehovas vittnen varenda morgon... fast mycket mer påfrestande.

ls: ja fan vad skönt när fubulvintern tar kål på dem.

andreas: när man får en spa-weekend eller en ett lock öl för att ta emot en blaska så hade jag leende tagit alla tre.

säljare: vi är lite för vana vid att leva i ett konsumtionssamhälle för att dra saken så långt. bara för att vi köper saker måste vi väl inte acceptera vad som helst. vi har handlat saker i alla tider utan att behövt uppleva detta

se: du metro står också och delar ut.

lia: håller med. telenor suger bält-pung!

el guapo: mohahahah... två härliga sinnnesstämningar. love it. ska prova redan imorgon.

malin: gårdagens rubrik var "göteborgare ogillar bilköer"... wow!

mariam: jodå, det stämmer. jag har varit med där varje vecka sedan i januari;)

jenny: hahahhaha

victoria: tack för den hörru;)

los angeles: funkar inte. du kan fan komma gående med en egen bunt punkt SE och ändå få en tilldelad sig.

erik: nu var du rolig. nej tack går inte fram!

linlin: haha ja bananflugor in deed. hjälporganisationerna är minst lika påfrestande när de står där med sina pärmar.

beatrice: haha kanske beror på att han provsmakat fluddret han har i fickan. man har ju hört det snackas om cityutdelarnas sidebusiness i sthlm;)

mamselamsen: japp kollar på det men det verkar vara värsta flyktingvågen påväg dit pga alla gratissvin

knycklo: EXAKT min poäng!

ac: men vad göra?

Anonym sa...

Det är som med tiggarna på tunnelbanan- de finns för att några idoter ger dem pengar och slutar inte förän alla slutar belöna dem för deras beteende.

Anonym sa...

Kan du ro till jobbet? Än så länge har jag inte sett någon fleppskalle som vill dela ut återvunnet papper till sjöss.

Anonym sa...

Välkomna till det Nya Sverige, styrt av de Nya Moderaterna. Det är lika bra att vänja sig vid tanken på reklamfinansierad mental våldtäkt genom underbetald arbetskraft.

Fasiken, det kanske borde gå att förmånsbeskatta alla "gratis" produkter som delas ut.

Anonym sa...

Och jag som hade tänkt mig dig som Nätkrönikör i ".SE"...

Det du upplever är...Nordkorea..fast tvärtom. De fria s k marknadskrafterna eldar på. Någon kommer loosa det här kriget. Det är förmodligen inte du. Det är förmodligen inte heller någon tabloidkung som sitter och pajaserar i nåt styelserum.

Tips för att undvika dem? Vet inte ...men ingen av de här nissarna hoppar på mig. Jag kanske luktar illa...

Anonym sa...

Rätta mig om jag har fel, men nog fanns det ett överflöd av utdelare redan när Grisen Persson satt som stadsminister?! Jag har svårt att tro att detta oerhört stora samhällsproblem dök upp dagen efter att Alliansen vann valet, som vissa här tycks tro... Dessutom, hur svårt är det att säga nej tack och LE? De försöker bara göra sitt jobb! Skaffa ett liv för fan och sluta kalla folk för nedsättande tillmälen. Jag förstår att du gör så för att det är mer kul att läsa, men lite hyfs vore på sin plats.

Anonym sa...

Victoria: Visst, de första 20-30 gångerna man blev attackerad så log man väl vänligt och sa nej tack. Men det är oerhört tröttande att ständigt bli överfallen av försäljare.. även när man gör sitt bästa för att visa att man inte är intresserad (tittar åt ett annat håll, snabbar på stegen osv). En del hoppar liksom fram framför en och kör igång sin säljsvada, även om man har lurar i öronen (= ett grovt brott mot sociala konventioner). Har tom. hört om folk som blivit stannade på cykel. Då kan man inte bli annat än irriterad.

Anonym sa...

Varje dag möts även jag av flera utdelare. Jag ler..säger "tack, men jag har läst den" utan att så mycket som sakta ner på farten alls. Skulle aldrig falla mig in att tillåta mig att bli så arg. Jag har annat i livet som gör mig mer upprörd än så. Däremot så kan man ju undra hur många dom får som tar en tidning på väg UPP ur tunnelbanan...
Och förresten..hur har ni lyckats komma undan utdelarna under alla år innan den 17 sept i år? Larvigt...

Anonym sa...

efter att ha läst din blogg ett tag har jag lagt ihop två med två och kommit fram till att vi faktiskt träffats på en fest för ett tag sen. jaja, iaf- mycket underhållande läsning.

Anonym sa...

Min sambo höll på att cykla in i en City-utdelare häromdagen. Här i Malmö står de nämligen mitt i cykelbanan och delar ut annonsbladen på vissa ställen! Hur har de tänkt egentligen, att man ska cykla och läsa samtidigt?

Andreas sa...

Undra vem som har tipsat alla torra puckon som ska komma med seriösa motargument i kommentarerna till alla raljeringar, allvarligt, skaffa er ett liv själva istället för att sitta och försöka rättfärdiga en puckad företeelse med seriösa argument när man bara vill slänga ur sig lite skit, jag blir så trött.

För övrigt anser jag inte att man har någon som helst jävla skyldighet att le och vara glad och tacka nej till alla som försöker inkräkta på ens personliga utrymme.

Kontentan är att individen vill bli mer och mer lämnad ifred, och därför blir marknadsföringsmetoderna mer och mer påträngande, vilket gör att individen vill bli ÄNNU mer lämnad ifred. Hajja att det är en konstant spiral. Nedåt. Det enda som väger upp är mänsklighetens hyfs, och det eroderas sakta men säkert och minskar mer och mer...

mikebike sa...

viktoria: inte en chans att jag ler och är trevlig mot nån som får mig att bli pissed off varje morgon. fatta hur jobbigt det är att få samma fråga hundra gånger varje morgon. jag har en dotter som är två. tillochmed hon fattar att upprepning har en gräns... men jag håller med. det här är fan inget blockpolitiskt.

susannna: haha. fan vad lustigt. har du läst bloggen av en slump och kommit på att vi har träffats på en fest? vilken fest kan det har varit?

anonym: ja de är fan överallt.

andreas: japp fan vad man ska le och vara glad hela tiden. vad är det för rubbad inställning när ens sfär slits itu och bjuds ut till allas förlustelse - alla som vill. fy fan!

Anonym sa...

De där nissarna har slagit en järnring runt Lund också. Fast jag gillar dem lite, de är som någon form av nyheternas matadorer. De går in för en utdelning trots att man befinner sig på en cykel som rör sig i närmare trettio. De har bevisligen hittat sitt kall. Undrar om de skulle vara lika kaxiga om de visste att min bakbroms är paj.

Anonym sa...

man kan leka att de har "farsor på stan" jackor och bara är ute för att hjälpa oss att inte bli för fulla på tisdag morgon på väg till jobbet? hmmm jo det borde fungera.

Anonym sa...

1. gå upp två timmar tidigare
2. cykla
3. ta me dig en bibba reklam hemifrån å byt med asen.
4. flytta till bergsjön

Anonym sa...

fick ett tips av en kompis om bloggen och kom efter ett tag på att jag hört på den här festen att du skrev nån blogg som det varit mycket hallå omkring. vi träffades hos a&h.

Emi sa...

Kapa en vagn och meja ner dem! :) Jag brukar försöka köra på dem med cykeln. Mohahahahaa.

Förresten. Hej Mike. Hur har du det?

Anonym sa...

Troligen är det ett moment i lanserandet av "McDonaldslöner" i Sverige. Man säger att man är ute efter att minska arbetslösheten men i själva verket handlar det om lönedumping.

I stället för att leva på a-kassa skall fattiga männniskor förnedras genom att till svältlöner stöda hemma hos rika svin.

Som följd av detta avskaffar man skatteavdragen för företagsdatorer. man vill helt enkelt inte att fattiga människor skall ha datorvana, då skulle de ju kunna gå in i datorerna i de rikas hem där de förnedrar sig och se vad överklassen har i sina datorer.

Senast i veckan hörde jag att man (borgarregeringen) tänker tillåta fri arbetskraftsinvandring. Det skall bli upp till arbetsgivaren att avgöra om invandring behövs.

Det mest avskyvärda är att man inte har mage att erkänna att det handlar om LÖNEDUMPING.

Anonym sa...

Hrm... Hur var det nu: bot & bättring?

Anonym sa...

Skriv ut en massa lappar med ditt namn och adress. Nästa gång någon vill pracka på dig en skitblaska ler du bara snyggt, lämnar över lappen och säger "hemleverans tack".

Anonym sa...

Men snälla, sluta och anlägga politiska vinklar på detta! Hur kan ni tro att detta fenomen är orsakat av den nya regeringen? De har ju just tillträtt. Och Lebowski: Vad gäller hempc-reformen kan man lugnt säga att den spelat ut sin roll. De allra flesta Svenssons har en dator idag, och mnåga använder istället hempc-erbjudandena till fräsiga speldatorer, hembiosystem mm. Var det meningen?

Anonym sa...

jeffrey:
"...hemma hos rika svin."
???
Kanske dax å måla plakaten, axla palestinaschalen och cykla iväg bort till KPMLrs högkvarter?
Har du valt fel karriär eller är du kanske rent av lat? Eller prioriterar du din fritid högre än pengar? OK, men behåll din bitterhet för dig själv är du snäll.

Anonym sa...

Jeffrey, kamma dig för fan. Det finns andra forum för kinadyrkande kommunister som dig.

Anonym sa...

ida: att flytta till bergsjön lär inte hjälpa. jag bor i bergsjön och inte ens om jag går hemifrån innan gryningen kommer jag undan dem. jag misstänker att de trycker tidningsjävlen redan på kvällen och sen övernattar på min hållplats i väntan på de första pendlarna.

Anonym sa...

Åhja, dessa "gratisutdelare" är INGET mot desa JÄÄÄVLA telefonförsäljarefrån Tele-fookin-nor som sliter i min jacka varje gång jag går förbi dom i Gallerian nära jobbet. Amen förihelvetejagärinteintresserad-minen fungerar INTE! Man vill ju helst inteens tilltala dessa backslick-wannabees, vad fungerar på dom? En rak höger? http://makeupmaniac.webblogg.se/

Anonym sa...

Det är inte värst med de där påflugna. Jag tycker de där meningslösa 19åringarna som fått tidningsutdelarjobbet är värst. De som tyst och försiktigt med ett lamt tag om tidningen trycker den i midjan på en när man springer förbi. Ungefär som att de torkar en med den där jävla tidningen.

lisa sa...

Det värsta är de som är såná jäkla newyork-wannabeen och står halvt ute i gatan för att försöka pracka på bilförarna en tidning, mitt i vägen. Så osmakligt.

Jag som arbetslös är lite rädd för att bli påtvingad ett sån´t där jobb. Det skulle vara så typiskt. Hoppas att arbetsförmedlingen aldrig får reda på in bakgrund som både media-nörd, säljare och trevlig. Då är det kört.

Stefan sa...

Mike! Gnällfestivalen håller på hela helgen! Dont miss it!

Steffo

Anonym sa...

Hittade de här på tjuvlyssnat.se. Underbart!!!

(Genom dörren till tågföraren hör man på radion: "Det är 77:an, Liljeholmen. En av de där .SE-människorna rusade in med en trave tidningar och dumpade på ett av sätena. Det kan ju inte vara riktigt tillåtet. Vad ska man göra?")
Tant ~75 i vagnen: Skjut de djävlarna!

Anonym sa...

bot och bättring var det ju... (muttermutter)

Kerstin sa...

Jag cyklar till jobbet istället.

Anonym sa...

Haha soppåsen var en god idé! Jag är också tunnelbanebrukare. Skönt att höra att fler än jag blir förbannade när de promt ska trycka en tidningsjävel i snoken när man kliver av också...

Anonym sa...

Tack! Bra talat. Du ska veta att man inte slipper undan även om man kör bil. Åkte förbi Odinsplatsen med nervevad ruta. Gör aldrig det om du inte vill ha en .SE rakt i fejset.

Om jag vill ha en jävla tidning, tar jag en jävla tidning!

Fredo sa...

Bäste Mike.
Låt oss starta en kampanj mot dem allihop. Jag tycker som du. Jag vill vara ifred på min väg till jobbet. Jag tycker också att om man vill läsa skiten kan man ta ett ex i en hylla. Sedan punt.se kom tar det tamejfan 5 minuter längre att ta sig till jobbet. Och även om det är marginellt är det en emotionell oändlighet för mig.

Vi gör således så här. Nästa gång du/vi går förbi dem så hittar vi på nåt sattyg. Kanske en sån där tuta som Fredrik&Filip använde på golfbanan. Eller så tar man en tidning, rullar ihop den och skriker: "nu får det vara nog".

Nä, det är inte riktigt bra. Vi måste göra något som sticker ut som det skrivs om och som man kan läsa i en gratistidning nästa dag. Kanske.

Fler idéer. Någon?

Anonym sa...

Ja då lyckades man tydligen reta vissa individer (klart det var meningen).

Jag har nog inte valt fel karriär (även om just ordet karriär är det fulaste ord jag vet). Snarare kanske man skulle ha gjort den i något annat land där man betalar mitt yrke betydligt bättre.

Tydligen tjänar jag en bit över riksgenomsnittet för Svenska män så jag tycker inte så synd om mig själv (vad det gäller just det här).

Men det verkar som om man idag måste vara ett egoistiskt svin för att smälta in.

Om man bryr sig om andra än sig själv då blir tydligen människor förvirrade.

Inte dyrkar man Kina heller, min kulturella hemvisst är nog snarare AMERIKANSKA rännstenar.

Betalar gärna skatt så länge pengarna går till de som har det sämre än vad jag har det.

Rika människor som utnyttjar och förnedrar fattiga avskyr jag dock som pesten. Det är var och ens FÖRBANNADE SKYLDIGHET att ta hand om sin egen skit (städa sitt hem mm). Kan man inte ha både barn och karriär utan att utnyttja andra då får man förbanne mig välja.

mikebike sa...

please jeff!

Sluta dra in politik och klassargument i denna tråden för fan. din skit får stå för dig. inlägget handlar om hur jävla jobbigt det är med asen som trycker upp gratisblaskor i fejjan på en fem gånger per morgon. hur du får det till en klassgrej och skapa högerblockssyndabockar utav det är bara löjligt. är du förbannad. starta en blogg!!

Anonym sa...

"Utdelarna" måste ju fatta hur mycket man hatar dom. Fatta vilka underbara morgonar dom har: nu skall jag upp "bug people their asses off". Så, jag tror att dom sköter "bestraffandet" helt på egen hand.

Och Jeff, får la hålla med i det du säger. Men håll politiken i annan blogg:)

Anonym sa...

Mitt inlägg handlade om en av anledningarna till att sådana här jobb börjar att dyka upp. Att man vill minska arbetslösheten genom att tvinga arbetslösa att ta McDonaldsjobb.

Det finns fler varianter på temat,tex att man inte får vara i fred hemma för all DJÄVLA telefonförsäljning (hjälper inte ens att vara med i NIX).

Men visst skall jag hålla min skit härifrån. Det är farligt att upptäcka verkligheten man kan bli förskräckt.

Vi säger så.

Dude

Anonym sa...

Tidningarna måste delas ut och pirrarna (där tidningarna ligger) måste vaktas innan man fått tillstånd. Så det så.

Anonym sa...

jag gillar att läsa tidningen x)

Anonym sa...

haha va kul jag vet hur det är för jag har delat ut skiten-.- haha det var inge kul att behöva gå upp tidigt på morgonen o hoppa på varenda jävel som gick förbi.

det kändes jobbigt och jag som person hade själv blivit irriterad om jag va på väg till jobbet och fick en massa tidningar uppkörd i facet.

men som sagt jag gjorde bara mitt jobb..och det gör dom andra stackarna oxå..

men kul va det inte ialla fall

Anonym sa...

Jag måste säga att sättet som ni skriver om OSS punktSE utdelare, för ja jag är punktSE utdelare, gör mig rasande.

Vet ni vilken skit VI får gå igenom varje dag? Folk har blivit misshandlade, jag har blivit spottad på, hotad, folk skriker i ansiktet, gubbar tar sig friheten att komma med sexuella anmärkningar, taffsar på en. Jag kan skriva en längre lista än vad ni någonsin kommer att kunna printa ner.

Jag har det här jobbet för att klara mig. För att spara undan till mina utlandsstudier.

Sättet ni skriver och behandlar oss på är nedvärderande och ni ser oss tamefan inte ens som människor. Vi är under trash värdiga.

Tillgjorda leenden. Javisst. Men jag säger alltid glatt godmorgon och jag jobbar arslet av mig. För ja, vi har en stor press på oss att prestera 100 %. Vi står ute i alla väder, alla temperaturer.

Med det här jobbet har jag insett att GOA GLADA GÖTEBORGARE är en MYT.

Visa oss den respekten att vänligt säga nej tack. Ignorera oss inte, skrik inte åt oss. Vi är människor, inte maskiner, vi har känslor och det känns när någon är otrevlig. Det känns att få någon som spottar än i ansiktet. Det känns i hjärtat att veta hur ohyfsade folk är.

Och vi kan inte veta att ni har blivit frågade 100 gånger innan. Det är vårat jobb att fråga om ni vill ha dagens tidning.Det är inte vi som har bestämt att vi ska vara så många utdelare. Det är ledningen.

Jag kan dock komma och säga att de absolut trevligaste människorna man kan dela till är invandrare. De tackar för sig, är artiga och trevliga.

Aldrig har de skrikit på mig. Tvärtom. De hjälper än till och med att dela i Bergsjön. De bjuder än på mat.

Jag skäms för att vara svensk. Ni är kalla och ouppfostrade och ser inte människan bakom tröjan

bjolso sa...

"Visa oss den respekten att vänligt säga nej tack. Ignorera oss inte,"

Men om jag inte VILL ägna en massa energi på väg till jobbet åt att le och säga "nej tack" till en massa tidningsprånglare, varför skall jag då behöver göra det?

Sorry, jag kommer att fortsätta att total-ignorera alla reklambladsutdelare. Tycker man det är jobbigt att hantera så bör man nog se sig om efter ett annat arbete.

"Och vi kan inte veta att ni har blivit frågade 100 gånger innan."

Jo, det vet ni mycket väl. Ni vet att ni står vid varenda större hållplats och att ni viftar med tidningen framför precis varenda människa som går förbi.

"Det är vårat jobb att fråga om ni vill ha dagens tidning."

Jag har också ett jobb, och jag har bråttom att hinna till det. Dessutom behöver jag få vara ifred med mina egna tankar under resan till jobbet, och samla mental kraft inför arbetsdagen. Vänligen stå då inte i vägen.

Anonym sa...

Jag jobbar just nu som gratistidningsutdelare, medan jag söker andra, riktiga ( och trivsammare ) jobb.

Jag tycker också att det är väldigt störande med utdelare som försöker pracka på en tidningar, inte accepterar ett nej etc. Därför tvingar jag inte på någon de tidningar jag bär på, jag räcker inte fram/går fram till folk som jag tydligt ser att de inte vill ha tidningen.

Jag erbjuder folk tidningen, och låter mer de komma fram till mig där jag står (jag står inte mitt i vägen för dem) än att jag springer fram till dem.

Anonym sa...

Bjolso:

Ja, dom står vid varje större hållplats. Men hur ska dom kunna veta huruvida du åkt förbi någon sådan eller inte? Enkelt, det vet dom inte.

Svensken blir allt mer tragisk. Otrevligare och drygare än aldrig förr.

Vad hände med respektera andra, och att bete sig som man vill bli behandlad? Om ni tycker dom är oförskämda och jobbiga, visa då er mogna sida och visa dom hur man ska bete sig.

Jag blir mörkrädd, alla blir allt bittrare. Trist, riktigt trist.