torsdag, oktober 26, 2006

Lagen är lika

med skitsnack!

Idag när jag satt på vagnen till jobbet hoppar två patrullerande snutar på vid valand. De tittar på biljettautomaten och byter följande repliker:

Snut1: "Den tar ju inte tjugolappar"
Snut2: "Hmm näe, det verkar inte så"
Snut1: "Ja då kan vi ju inte betala... faktiskt?"
Snut2: "Nä det går ju inte... vi får ta det nästa gång" (*fryntligt flinande*)
Snut1: "javisst... hehehe"

Fy fan säger jag bara. Jävla PIGS!

Jag skiter givertvis egentligen i om de som privatpersoner betalar eller inte men i sitt ämbete som lagens långa arm känns det jävligt brunt att de står där och tokskiter i att pröjsa - bara för att de vet att ingen kommer börja jiddra med dem.

Dessutom var de ett par rikitgt slöa gamla gnetsnutar för trötta för att jaga bus och inte ens orkar promenera ner längts avenyn utan plankar kollektivt. Anstötligt. Så värdelösa.

Två grisar redo för slakt kan man säga.

21 kommentarer:

Andreas sa...

Det är ju bara att kolla på Sjödin-rättegången.

Ordningsvakten ansågs extra trovärdig för att... han pluggade till läkare!

Ursäkta?

Så om alla i Bandidos hoppar på läkarlinjen så blir de mer trovärdiga i rättegång? Fan, det ska jag satsa på... hoppa på en creddig utbildning och höja mitt anseende i domstol!

Nåt är jävligt snett...

Anonym sa...

Ha ha ha ha ha! Det där lät som ett klipp ur Kalle Anka, Mike!

lisa sa...

Jag hoppas att du ställde dig upp och pekade, och fick hela vagnen med dig på att skandera "Polis polis potatismos". För det hade de förtjänat. Annars blir jag lite besviken.

Anonym sa...

Tom jag som tokdiggar farbror blå rynkade på näsan åt detta denna dumma incident!

Anonym sa...

Förlåt partypoopern, men åker inte polisen gratis i kollektivtrafiken? Det gör de i stockholm iaf.

mikebike sa...

lisa: jag jiddrar inte med killa som har pickadoll och batong. så tuff är ingen normal människa!

polly: tokdiggar farbror blå... hur kommer detta sig?

lea: hmm ja jag trodde det med men det trodde de nog inte själva isåfall och det är ju inställnmingen de hade som var sådär "skön"

Anonym sa...

Andreas jag var nämndeman förut och polisen har stort förtroende från domstolarna. Dvs man tror på polisen tills det finns fakta, ej annat, som talar emot deras version.

En gång dömde vi mot polisens vittensmål när jag var med och dömde och det var när polisen ej kom till rättegången utan kalle berättade vad nisse hade sett- det var då omöjligt för brottslingen att fråga Kalle något eller bemöta påståenden...

För övrigt skall ALLA som åker betala för sig eller ha en elchock.

Anonym sa...

Mikebike, Jag tokdiggar dem för de flesta e hotta hotta hunks! Sen e en i familjen inom myndigheten, såklart att jag håller litte extra på farbror blå då!

Anonym sa...

Dumheter. Poliser skall inte behöva betala för något. Dom är alldeles för mäktiga för sånt. Dom frågar folk hur det står till och dessutom kommer de och polisgreppar crackheads som försöker bryta sig in i ens lägenhet och våldta ens familj och sno ens grejer. Om man spatserar i Vasastan och nån heroinrökande läkarson kommer och hystar asbigga gatstenar i hövvet på en, vem ser till att killen avlägsnas på lämpligt vis? Just det, polisen. Dom borde få betalt för att åka med vagnen.

mikebike sa...

guapo: hahahahahahahah borde få betalt för att åka med vagnen... mmm det hade varit fint. då skulle jag bli polis.

Anonym sa...

Låter som två dåliga ägg och ett utslag av skum polishumor. Du får ha överseende och acceptera att det finns
omdömeslösa personer i alla yrken.

Anonym sa...

Ogillar ditt polisförakt. Mer poliser (ja, dom får åka i fel fil, skita i att stämpla och gå för röd gubbe) gör sammhället säkrare. Lystring!

Anonym sa...

Jag håller med Lisa.. Jag hade haft svårt att hålla käften i en sådan situationen faktiskt.

Jag har allvarligt funderat på att utbilda mig till polis men mina möten och erfarenheter med polisen har enbart varit negativa, därför är dem planerna lagda på hyllan. Den negativa synen av polisen började redan när jag var liten och såg sådana exempel som Mike beskriver. Barn ser och hör mer än vad man tror!

Jag litar inte på polisen för fem öre och alla skräckhistorier från domstolen ska vi bara inte tala om.

Anonym sa...

Allvarligt talat, deras jobb är att patrullera och synas i stan. klart de ska åka gratis i tjänsten. Ska de behöva betala ur egen ficka när de åker genom biltullarna också? Eller kanske tanka snutbilen på eget kort?

Sen att de skojar och har sig känns ju lite onödigt.

Anonym sa...

Varför tänkte de betala över huvud taget? Är spårvagnarna ett privat företag eller tillhör det kommunen? Hur som helst måste det vara skönt att ha en hel stab med kontrollanter som först betalar och sen laglydigt kontrollerar så alla andra gör det också :-P
Jag kan liksom stå ut med att polisen åker med på en buss/spårvagn bara de kommer till undsättning när någon knarkare håller min dotter gisslan.

Anonym sa...

En gång när jag var 10 år drog en polis mig i örat när jag gick för röd gubbe. Konstigt. Ännu konstigare var att det hela utspelade sig vid det övergångsstället som är utanför Nordstan när man ska upp mot Fredsgatan, eftersom där passerar minst 150 personer per minut. Men det var bara mig han drog i örat. Fast detta var ju på det glada 70-talet.

Andreas sa...

luca: Eh, vad har det med saken att göra i hänseende till vad jag skrev? Alls?

dano: Gemene mans uppfattning om att det blir tryggare ökar med mer poliser, men brotten minskar inte för det... tror du nåt annat har du fel.

Anonym sa...

Hmm... men nu är det så att de anmälda brotten faktiskt minskat senaste åren, vad än media skriver. Om det beror på polisen eller ej låter jag vara osagt. Och eftersom anmälningsbenägenheten ökat på senare tid så har antagligen mörkertalen sjunkit ännu mer.

Läs lite kriminologi vettja! Får en att ta medias uppgifter med en näve salt.

/Anders - soon to be a pig

Anonym sa...

Sweet J! Allt går då löst på stan nuförtiden. Vi kan ju alltid hoppas att de snart sitter på polisens egen avskrädeshög = hittegodsbyrån. Även känd som 'godset'. Den som verkligen känner lust att jävlas med riktigt dåliga poliser kan för övrigt ringa dit och bete sig trögt. Helst flera gånger.

//petra

Dan (gearhead) sa...

Det är precis som att det vore knepigt att det finns tröttmössor överallt....även inom polisen....den som trodde något annat måste vara svårt skygdlappsförsedd och gå genom tillvaron med en knepig uppfattning om densamma...
Såg ni den här igår föresten?...se den.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2300&lid=20061029&lpos=svt2_2000&from=tabla

Cliff Hanger sa...

I Stockholm är det gratis för poliser att åka kollektivt, bara de visar upp polisbrickan. De behöver inte ens vara i tjänst alltså.