lördag, maj 18, 2013

Mat och musik

Så har man lagt ännu ett Göteborgsvarv bakom sig. Det gick skitbra. Satt på första parkett på Enoteca Maglias uteservering och avnjöt lidandet med två kalla Gambrinus. Såg kämpigt ut även för de tidiga startgrupperna. Tror det var ett bra år att avstå.

Appropå Enoteca Maglia. Ledsen att säga det men vilket visset ställe. Inför sin premiär marknadsförde de sig som gourmet för folk i jeans. Så jävla fjantigt. Dessutom lyser den där gourmetkänslan med rätt så stor frånvaro om man säger så. Vi har ätit där ett kanske fyra gånger nu och mig veterligen finns det inte ett lika överprisat ställe i hela stan – i förhållande till vad man får för slantarna. På hemsidan säger de att maten lagas med passion och om det är sant så är passion något mer subjektivt än jag kunnat ana. Kanske är den den nordfinska folksjälens passionerade energi de använder när de rör i grytorna för sist smakade lunch-pastan för 170 kronor bambamat. Sådär ok. Idag smakade charktallriken hushållsmedwurst och ica-basic-mozarella. Dessutom är servicen med några undantag (två grymt trevliga servitriser) helt sjukt enerverande. Snudd på otrevlig. Om tanken är att gästerna ska känna sig i vägen, obekväma och osedda så gör de däremot ett råbra jobb. Fy fan vad nonchalanta vissa av dem känns. Jag brukar ha tålamod men nu får det räcka. Jag kommer inte besöka dem igen.

När vi ändå är inne på det här med neggiga recensioner så läste jag just Josefines sakliga sågning av nåt psykadelika-pop-new-age-flum-band i Gaffa. Den var rätt krass. På det sköna sättet. Jag sa till henne att hon nog inte står så högt i kurs hos dem nu och högst troligt smädas med grova tillmälen. Hon svarade glatt att det är en härlig känsla att bli hatad av hippies. Och det kan jag nästan skriva under på utan att ha den minsta aning. Vem är hippie nu för tiden egentligen? Mina tankar förs bara till barfota nycirkus-människor. Usch.

Annars så blir det eurovision för hela slanten. Med en dotter på åtta och ett halvt år har man inte mycket till val. Det är inte ens ett skämt. Det är dödligt allvar. Att beröva henne det skulle troligen innebära ett trauma som blir dyrt att reparera i framtiden. Så det är bara att gilla läget luta sig tillbaka och avnjuta albanerna, moldaverna, macedonierna och allt annat bös. För att väga upp lidandet lagar vi Crambys fullkomligt gudomliga Carnitas som vi ska toppa med picko de gallo, mangosalsa och guacamole.

9 kommentarer:

Spader Ess sa...

Cramby räddar Sverige från Santa Marias helg-TexMex

Mr Elway sa...

Crambys carnitas är fin, gör den inte på kotlett bara. It sucks.

Greve Kycklingben sa...

Mmm, försökte ta mig över Älvsborgsbron idag. Var ett gött och döende gäng som kröp fram. En gubbe var lite sladdrig i löpsteget och ville liksom ut i körbanan. Fick sig nästan en kyss av kofångaren. Och eurovision ja... Självdestruktiv som jag är kollar jag... Huga.

adde sa...

Ja, du valde rätt Mike. Det var kämpigt idag, fy fanken! Sista tre var jag inte pigg. Nä, det går bara inte att springa fort när det är så pass varmt, se bara på vinnartiderna. Och då är det ändå löpare som är mer vana vid värme.
Blir det lika varmt nästa år får det bli ett löp utan något som helst mål vad gäller tiden, alltså bara att ha roligt och njuta av upplevelsen.

adde sa...

Grymt förresten att Danmark vann ESC!

mikebike sa...

Spader Ess: Verkligen!

Elway: nej för fan. karré!!

Greven: Ja kan tänka mig det. Satt på mariaplan och kollade och då såg det redan segt ut.

Adde: Ja herregud. Det var hett igår. Hade varit förjävligt att springa då.

Anonym sa...

Ett tips till nästa år, 50 meter längre ner på gatan och med lika bra uteservering, satt själv på Da Marco. Goda pizzor och mycket bra service.

Johan I Majorna

Helene sa...

Kanske dags att börja hänga någon annanstans? Bara en tanke... =) Göteborg har ju så många bra uteserveringar

mikebike sa...

Johan: Bra tips! Men det var fullt där.

Helene: Bra tanke. Och självklart ska jag inte gå dit igen. Men hade inte så mycket val eftersom jag ville se varvet med en öl i handen.