söndag, december 27, 2009

Mellandagslugnet?

Då var julen över. Gött. Det var en fin jul med många fina presenter från alla möjliga håll. Mycket god mat och trevligt samkvämande. Men samtidigt är det så jävla skönt när de tre juldagarna är över och man är hemma i sin soffa med mysbrallor och kan fisa runt lite som man vill.

Det är det så kallade mellandagslugnet som infinner sig mellan jul och nyårshelgen och det är det bästa. Om man får vara lugn. Idag har jag dock varit en riktig surkuk. Jag har känt det i kroppen. Tror det är stressen av att känna hur ledigheten dör ifrån mig alldeles för fort. Men jag brukar vänja mig. Jag tror det hör till.

Vad som också hör till mellandagslugnet är att tv-kanalerna gör sitt bästa för att straffa sina tittare med årskrönikor av alla de slag. Jag gillar't inte men jag kan ta det för jag har härdats rejält med åren. Okej. Ge mig en årskrönika om allsvenskan, svenskt skytte, kulturåret, nyhetsåret och varför inte en tillbakablick på Idolåret. Fan, ta och kör ner vårt löjeväckande kungahus tillrättalagda och knastertorra memorablilia från året som gått, rakt ner i halsen på mig. Det är lugnt jag har blivit van att svälja. Låt mig få följa med och titta på när Vickan klipper några band och besöker något vidrigt träslöjdsgille någonstans i det Sverige vi gör vårt allra bästa för att glömma. Glöm inte att visa när Carl Philip sitter och pliktklappar i takt med sin halvdementa fader till den årliga tvångskavalkad av värdelösa uppträdanden på storasyrrans födelsedag. Det är en fröjd att se hur han hanterar vansinnet som brusar i huvudet på honom. Haha, fan vad han hatar det. Han skulle helst av allt vilja ta plats på scenen med en stativmonterad minigun och pumpa varenda folkdräktsklädd jävel full med bly en gång för alla. Allt annat vore orimligt. Men viktigast av allt. Låt mig för helvete inte missa hur Silvia bryter sig igenom ännu ett gråtmilt tal om hur jävla mycket hon bryr sig om handikappade och sjuka barn. Bara tryck på. Min gomspene tål fan allt vid det här laget.

Eller nej. För när jag kom in från en promenad i det göteborska isregnet ikväll så visade TV4 "Rhapsody in Rock 2009". Det vänjer jag mig aldrig vid. Alltså, den där jävla bajshatten Robert Wells sitter och återger det bästa från Rhapsodyåret som gått och blandar det med klipp från sommarens turné. Vad i helvete är det för fel på folk som löser biljett till Dalhalla (eller vad fan det heter) och alla andra platser år efter år? Bara för att få titta på hur det där jävla mongot i sälskinnsfrack och andra vulgära utstyrslar käckar sig med sin flygel och en vederstygglig pianogitarr. Jag tänker inte ens nämna frisyren även om bara den räcker för att jag skulle vilja se honom lida egentligen. Nä, fy fan för honom. Han är verkligen så in i helvetet tråkig och han är så dålig att värdet i ordet dålig devalverats tusenfalt.

När jag för trettionde gången får se hans feta fingrar röra sig över tangenterna kan jag inte ta mer. Nu räcker det. Inga mer årskrönikor för den här killen.

18 kommentarer:

Who sa...

"Det är lugnt jag har blivit van att svälja."

Citerar Who

30+ sa...

Sälskinnsfrack.

Det var JÄVLIGT roligt.

Anonym sa...

Håller med, men gnäll inte på Dalhalla (ok, namnet får en att kräkas lite i munnen). Det är en helt grym arena för musik, rekommenderar ett besök. Fast kanske inte till Rhapsody in Rock 2010 då :-)

anjocity sa...

Robban Wells, alltså. Jag har rådfrågat all världens vinnare av Nobelpriset, men ingen - jag upprepar INGEN - förstår varför han säljer, eller ens finns.

optikerdotter sa...

akta dig, jag gissar att robert wellsföljarna är bra mycket mer medeltida i sin hämnd än EMDbarnens "amen asså, du e ju liksom helt dum i huvet ba". det enda skyddet du har är att de allra flesta inte vet vad det där internetet är för nåt. men det är ett sjukt tunt skydd, snart kommer de, snart.

för övrigt skrattade jag gott åt ordet bajshatt. det har numer en given plats i mitt vokabulär.

adde sa...

Ett möte med olycklig utgång mellan Wells händer och en masugn kanske ligger och lurar runt hörnet, vem vet?

Anonym sa...

Med ett kungahus behövs artister som Robert Wells.


-Luca

Ivana sa...

Jag vill inte titta på årskrönikor för då inser jag bara hur mycket jag har missat där ute. Trivs med att tro att inge händer utanför min dörr höhö!

piedlourde sa...

Den perfekta misärtrifectan uppnåddes tidigare i år: Kanal 5 (#1) visade ett Ullaredavsnitt (#2) där alla GeKåsanställda bjöds på utomhuskonsert med Rhapsody in Rock (#3).
Jag dog lite inombords, men var samtidigt djupt fascinerad. Ungefär som att köra förbi en seriekrock på E4:an där en skock mer eller mindre lemlästade lekisbarn kravlar ur en brinnande skolbuss.

Markattan sa...

Sen kan man ju skita i tv-tittandet, glo på någon ok film eller läsa något bra istället.

Å andra sidan skulle du ju inte roa mig så bra utan dumburksinspirationen.

Markattan, lägger till samma ord som optikerdotter i mitt vokabulär

Klas sa...

Tack för "bajshatt". Det var ett nytt ord för mig och är numera ett av mina absoluta favoritord! Jag letar oavbrutet efter anledningar att använda det men hittar jag ingen så använder jag det ändå. Förlåt barn.

redbanner sa...

Ska vi tvångsklippa den äcklige fan?

Blue sa...

Kära Mike,

Jag antar att du missade att han faktiskt var PÅ GeKås och spelade, alltså inne i varuhuset.

Det enda jag konstaterade var att han äntligen hittat sin arena och borde stanna där. Det - borde glädja dig något? ;o)

Marlene sa...

"Han åmar sig, kråmar sig, juckar i luften, smörjer in sig med duschcrèmen och berättar att han nu doftar musk mellan skinkorna. Sen fortsätter han den "sensuella" dansen och sjunger

"I'm the musk man... I am the motherfucking musk man.... Oh oh... Musk... Musk man...""


HAHAHA! Gud, jag garvar käken ur led! Underbart! Ville bara (snäll som jag är) uppdatera dig, om du råkat missat brudens inlägg!

Anique sa...

Hihi. Bajshatt. Ska också börja använda det. Synd att det nästan(?) bara passar i sammanhang där Robert Wells förekommer.

tristessan sa...

Känner mig nöjd, jag vet knappas vad du skriver om och jag verkar inte ha missat något, med tanke på min tidningsprenumerationen som gick ut och tv programmen som aldrig blev sedda :-)

Tezz från Kungens Kurva sa...

Håller med, det kunde gärna vara bättre program att se på TV. Hoppas att du hittade något som höll dig sysselsatt under mellandagarna iaf! Passat på att shoppa något på mellandagsrean? Gott nytt år och ses igen nästa år :)

Fifi sa...

jag tycker nog att den där Wells borde klippa sig och skaffa sig ett jobb.