onsdag, augusti 20, 2008

Alla projekt är inte menade att vara

Det är aldrig kul när man tvingas avbryta ett projekt som man lagt ner en massa tid och en bit av det vi kallar sin själ i.

Innan semestern påbörjade jag ett personligt projekt som jag fram till nu låtit gå under namnet "Chuck Norris-tätt skägg nu tack". Tanken var att jag under min semester skulle odla upp och forma mig ett sjukt mäktigt skägg, lika tätt som Chuck Norris (gud av alla täta skägg).

Jag vet. Jag vet. JAG VET! Det var redan från början dömt att misslyckats. Så fyllt av övermod att Chuck själv hade kunnat kliva in vilken sekund som helst och straffa mig med en blixtsnabb och svinhård rundspark på struphuvudet med sina mördarboots. Som jag hade förtjänat det. Att seriöst försöka sig på en sådan solid skäggvägg är såklart lika lönlöst som att försöka trotsa atomerna i en bankvalvsdörr eller promenera till en annan galax. Men samtidigt, varför skulle jag nöja sig med ett vanligt dödligt skägg när jag med lätthet klarar av att odla upp en irakisk mustasch på överläppen.

Jag började med att odla vilt i några veckor och lyckades snart uppbåda ett klassiskt pundarskägg. Sista dagen innan semestern inhandlade jag en robust skäggtrimmer av märket Braun och tänkte att nu jävlar blir det åka av. Jag skulle hålla skägget i styr och liksom i smyg låta de lite tröttare hårsäckarna komma ikapp tills jag en vacker dag skulle stå där och malla mig med ett bart så tätt att aukustiken i ett medelstort rum påverkades.

Det är ett jävla jobb och fix måste jag säga. Det kräver ett övermänskligt tålamod och en massa lidande under resans gång. De glesare partierna syns extra väl när man får upp lite längd. Dessutom uppstår en slags flismaskinseffekt när man för trimmern mot de där små hårda stråhelvetena, som sprider sig värre än en luftburen virussjukdom i kaklade våtutrymen, vilket är mindre uppskattat av det motsatta könet i familjen än man kan föreställa sig. Det blir helt enkelt en jävla massa hår där det inte alls ska vara hår. Ganska snart är det du och ditt skägg mot resten av världen.

Nu har jag hållt på med det här satans skägget i över två månader och jag är inte dummare än att jag inser mig besegrad. Jag är inte stoltare än att jag kan erkänna att vissa har det, andra inte (alla utom Chuck Norris har det inte, för att vara lite mer specifik). Det går inte att på naturlig väg uppbringa ett Chuck Norris-tätt skägg. Det är bara så. Det är en naturlag. Ett halvlyckat resultat skulle kräva ett ganska omfattande transplantationsarbete och skulle kännas fel. Ett fuskskägg skulle dessutom inte generera självförtroende nog att börja bära ärmlös skjorta i ljus denim och en dubbeluppsättning mini-uzi t.ex.

Så jag har blåst av mitt projekt och kommer aldrig mer försöka mig på Chuck Norris-klass. Nu är jag slätrakad och om jag i framtiden går runt med två månaders skäggstubb så är jag helt enkelt bara orakad.

Etiketter: ,

21 kommentarer:

Stefan sa...

Hahahahahahah!!

Fru Sug gav mig en chuk norris blick när jag mumlade drömmande "nu ere sol och semester och dags att odla upp en skäggväxt".

Behöver jag säga att jag varit slätstruken i flera veckor. Faktum är att jag är mer rakad och mjuk i fejset på min ledighet än när jag jobbar.

under klacken?

när det gäller skägg - you bet!

p.s det känns som om jag vunnit något när jag är den förste att kommentera på en sådan här underbar post

Anonym sa...

Bildbevis!

Skäggväxt är väl helt djävla onödigt så varför uppmuntra skiten?

-Luca

adde sa...

Dagens TV-tips:
Ikväll 20.30 på tvåan:
Finsk dokumentärserie från 2008. Avsnitt 1 av 11. En programserie om livshistorier, öden och återseenden.

mikebike sa...

stefan: ära :) hur är läget förresten?

luca: bildbevis på att jag är nyrakad? nädu. varför uppmuntra? det är bekvämt. eller det är iallafall förhoppningen.

adde: det ska jag försöka pricka.

Vitriol sa...

Allmänt är rakapparater och trimmers jävligt överskattade. Jag lade ut en del flis på en nice rakapparat och upptäckte snabbt att skiten flådde en fullkommligt, men ignorerade en majoritet av hårstråna, vilket gjorde att man såg ut som nån form av psoriasis-pundare.

En vanlig sketen trimmer för att hålla jämn längd på eländet samt en gammal hederlig hyvel för att snida till konturerna är den rätta medicinen.

Oskar... sa...

..ojojoj.. Jag tror det är dags att knäcka cyniker nr1 (frid över dig) med en blott 18 år gammal pojkes enorma Chuckanlag.
Inte nog med att roundhouse-sparken nu börjar flytta på sandsäckjäveln, utan nu har jag sparat skägg i dryga månaden. Var fan är digitalkameran när man behöver den? Återkommer strax med din dom.

tomas sa...

Haha! Har följt dina oemotståndliga vredesutbrott ett bra tag nu. Helt omöjligt dock att läsa på jobbet då alla måste undra vad jag garvar åt. Fortsätt odla din rätta talang!

Anonym sa...

Jag är i exakt samma situation. Är inne på min 3e semestervecka nu och har ju förståss fått för mig att tuffa till mig med ett semesterskägg. Minns när jag var liten att farsan hade ett riktigt tjockt och fint semesterskägg när han var i samma ålder som jag är i nu. Tyvärr så sabbar min glesa skäggväxt det hela, men jag tänker ändå köra på ett tag till. Iof så jar jag inte Chuck som nån slags förebild, snarare en sån där gammal bister och sträng frikyrkopastor från 1880-talet. Får se vart detta bär, börjar få så mycket tråkningar så snart får jag nog ta fram min Braun med.

mikebike sa...

vitriol: väl rutet

oskar: tror dig inte.

tomas: tack ska du ha. fortsätt komma hit och tipsa gärna andra ;)

anonym: i hear you brother. skit i tråkningarna. och bra att du inte sätter ett ouppnåeligt mål ;) rimlighet är en dygd.

chris de kök sa...

Chuck Norris skägg må vara tätt, men Tom Sellecks är minst lika tätt och dessutom besitter han en finare kulör på sin ansiktsmatta.

Mamselamsen2 sa...

Jag vet precis hur det är. Har försökt varenda jäkla sommar... och misslyckats.

Men NÄSTA sommar.... då du!

Oskar... sa...

...Mikebike:
*Harkel* 2 minuter sedan. drygt 3 veckor gammalt
http://img117.imageshack.us/img117/6489/skggdy3.jpg

chris de kök: SCCCCHHHHHHHH!
Chuck kan höra dig tänka sådana där saker..

Oskar... sa...

Hoppas du lägger märke till att hur mrTs blick lyser igenom och ordet "Pity" går att läsa i ögonen. Jag har ett par år till godo också ;)

danne sa...

Men hade det inte varit träffande om rundkicken hade hamnat i tinningen snarare än struphuvudet? Efter att ha sett Delta force one minst tre gånger är jag nästan säker på min sak. ,-) Hur som gläds jag med resten av Gbg över att du är slätrakad samtidigt som jag låter bli att fråga om det hade någonting att göra med all den shootout som man läser om i tidningarna. ;-)

Anonym sa...

Google, sök: find chuck norris tryck: jag har tur.

mikebike sa...

chris de kök: lägg av!

mamselamsen: hahaha ja jag ser fram emot att se det resultatet :)

oskar: no offense nu va, men jag är ledsen att säga det. det är ju typ så mitt blir. jag lägger även märke till att du har kalfläckar. Det är det som är skillnaden mot Chuck. Hans skägg är perfektion millimeter för millimeter. men det var ju en fräck blick du hade lagt till med ;)

danne: ja det vet du att det hade. Det blir ett jävla liv när man försöker sig på en plats på tronen. många OG-medlemmar har ju också bra skäggväxt så det kan ju bli lite hetluft och jidder när det kommer in en ny aktör på marknaden ;)

anonym: Åh nu förstörde du nästa inlägg ju... skitsamma ;)

Oskar... sa...

Bara att vänta ett tag till då. Rundsparken behöver ju minst sagt slipas på, och man är alldeles för mjuk för att ens börja påbörja en jämförande mening som inkluderar du vet vems namn.
Återkommer när du skall äta den där konserverade hamburgaren. Vill ju gärna få rätt innan du dör.

Drömma Lotta sa...

Det var en underbar post hörrudu.
Jag tänker att det är hårt att vara man och att det verkar vara ganska så roligt.

Att göra en post om att vaxa vissa linjer på mig själv vore nog inte hälften så roligt.
Så jag nöjer mig med att njuta din svada helt enkelt..
Tack :-)

mikebike sa...

Lotta: hej på dig! och tack för dina snälla ord. och jag tror absolut att det hade kunnat bli mint lika roligt. gäller bara att hitta och förmedla det där vansinnet som rusar i huvudet innan man går los på hårsäckarna :)

Lida sa...

det är lite lagom tragiskt när ett tappert odlande resulterar i ett sorgligt kalhygge. :)

mikebike sa...

lida: visst är det så! Men alla dessa nederlag har härdat mig :)