lördag, november 10, 2007

Intensivledig

Det är gött med helg.

Vaknade tidigt, lätt vinbakis. Låg kvar med J och lyssnade på webbradio. Betade av ett avsnitt av Biblioteket, filosofiska rummet och en dokumentär. Sedan frukost.

Efter brekky gick vi till Röhsska och glodde på grejer. Det var avslappnande. Vidare till ett sushiställe för snabbt inmundigande av lunch. Påväg till vagnen passerade vi ett galleri där vi såg att det var vernissage på gång. Vi gick in och drack lite gratisvin och kollade på halvdyr konst av någon tant. Sedan hem till majorna och ficka på Zenit (enda smolket i lördagsbägaren).

Hem och vila i och sedan tog vi ett löp-pass i slottis. Kallt och friskt. J blir sprallig av att springa. Jag blir sur. Men det är rätt gött ändå. Nästa punkt på agendan är middag och film.

Alltså, det känns som jag har hunnit leva ett liv idag för att jag gjort en massa jag varken skulle orka eller vilja efter en vanlig arbetsdag. Jag har varit intensivledig kan man säga. Snart är det måndag igen. Sweet!

Det enda jag är missnöjd med idag är Zenit. Alla verkar tycka att det är så mysigt och äkta med sin skitkassa inredning i form av svinobekväma stolar och bord med olika långa ben. Jag diggar det inte. De har världens långsammaste personal och en konstig prio. Fyra pers i köket och en prao-elev i kassan. Det är alltid så lång kö att jag känner hur blodkärlen pulserar i huvudet när jag står där lydigt i ledet. Många gånger har jag tänkt att fan, nu rånar jag stället - på kaffe.

Enda sättet att få sin latte i normalt tempo skulle vara att rycka fram en pickadoll och skjuta ett par skott i taket så att de vaknar till.

Fast mest provocerad blir jag när jag beställer paj. De verkar ha en sjuk policy med sin vaniljsås. De häller på så mycket att man inte längre förstår vad man beställt när de räcker över tallriken. Soppa. Det verkar inte vara någon slump för ALLA gör det. De frågar inte ens. Bara dränker pajbiten så att konsistensen blir till kräm. Jämt.

Åhhh, jag blir så förbannad!

Fast i övrigt har det varit en alleles särdeles bra lördag.

8 kommentarer:

tmw sa...

Det låter som ett pajställe för mig. Älskar vaniljsås :-)

optikerdotter sa...

pickadoll! jag blir alldeles lycklig av det ordet. förvandlas till 4 år och sitter i kompisens lekrum och skjuter med knallpulverpickadoller.

Anna sa...

Jag tycker Zenit är väldigt vitsiga när de kallar sin latte "en stor ond" (Eller har de slutat med det... var ett tag sedan jag var där)!

Alltså alla vi som tycker att latte är vuxenvälling (men har lärt oss gilla det) får oss ett ironiskt skratt!

Kommer ihåg en gång när jag stod i kö bakom två chalmerister, inte torra bakom öronen, som skickade tillbaka sina latte och bad om mer mjölk, de var för starka! Men det var inte på Zenit så vad har det med saken att göra?

comley sa...

jag vet inte vad det är som får oss majorna-bor att förlåta zenit gång på gång. jag och vännen D har sedan länge konstaterat att nyförälskelsepirret är borta när man kliver in genom dörrarna. vi går till Stanna längre ner på samma gata istället.

mikebike sa...

tmw: att älska vaniljsås i sådan mängd är närmast en perversion.

optikerdotter: haha ja jag med.

anna: precis som sig bör i göteborg. ordvitsarnas och klämkäckhetens mecca

comley: ja fast de hr ju så jävla knasiga öppettider. har inte varit där sedan de blev stanna.

RodBear sa...

Miiiike, Mike, Mike, Mike... Jag gillar din blogg som fan, men det är för många stavfel. Jag vet, jag är en ordhitler, men det kan inte hjälpas. Jag är tvungen att kommentera den sköna tyskifierade freudian-slip:en "ficka på Zenit".

Mmmm... sinnesbilder :)

Systrarna Syfilis sa...

Man KAN inte få för mycket vaniljsås. Det går inte. Du får kalla mig pervers om du vill, men vaniljsåsen bör få fortsätta flöda. Här i norr är dom lite snålare tycker jag nog. Jag får aldrig nog med vaniljsås. Eller så är det för att jag aldrig köper paj.

En Bitter Blondins Blogg sa...

Kass service är det väl på de flesta caféer i Göteborg. Jag kommer inte på ett enda som INTE har en (max två) slöa praoelever i kassan och där man får stå i kö i minst fem min innan man får beställa.

Värst är Condeco på Linnégatan. Kass personal OCH svindyrt.

Tacka vet jag restaurang där man blir serverad.