onsdag, september 05, 2007

Rummel och rabalder i mellanöstern

Säga vad man vill om islamistiska fundamentalister men stöka om kan de. Så in i helvete.

Men det är klart. En liten kufjävel till konstnär som tidigare gjort sig känd för att i konstens namn utropa en fristående stat kring sitt drivvedsprojekt Nimis ritar en rondellhund i Muhammeds skepnad. Sånt kan man bara inte låta passera obemärkt.

Könsstympning, hedersmord och martyrdöd är småpotatis i jämförelse. Det verkar heller inte lyftas många fingrar för att avveckla straffmetoder som stening till döds vilket numera känns lite dammigt på de flesta ställen i världen.

Om någon muckar med Muhammed däremot. Då jävlar. Då verkar det plötsligt finnas entreprenörsanda så det räcker och blir över. Man ur huse. Folkmassor samlas för att gapa, skrika och hata, Det ska bojkottas hit och dit och det ska hotas om vedergällning i fetaste terrorform. Samtidigt prisas Allah. Det filmas och kablas ut i media världen över hur jävla missnöjda de är. Självklart ska det brännas flaggor och annan skit i vanlig ordning.

Jag får nästan intrycket att de inte är sura egentligen - att de tvärtom faktiskt diggar de här tillställningarna rätt mycket. Upplägget påminner nämligen löjligt mycket om vilken gatufest/parad som helst. Chalmers cortge med en twist liksom.Den här gången verkar dock något ha gått fel trots den masssiva erfarenhet fundamentalistkillarna sitter inne på efter alla tusentals hatfester de organiserat och anordnat.

Vuxna män samlas kring en hyfsat risig docka som skall föreställa Fredrik Reinfeldt och sätter eld på den. Spottar och stampar. Herrejävlar vad provocerande. Jag tror faktiskt inte ens att Reinfeldts fru tycker det är nämnvärt upprörande. Det mest upprörande är nog att vuxna människor faktiskt lägger ner sådan kraft på att framställa ett missfoster till docka och förväntar sig att någon ska förstå dem - kanske till och med hålla med dem.

Och så det pajigaste av allt. Flaggbrännarna. Hade de slut på blå färg i färgaffären eller? Det är en sådan ruggig klåparanda. Långt under vilken amatörnivå som helst. Hur är det möjligt undrar jag. Bara det faktum att de tar ett lakan ur linneskåpet och egenhändigt skapar flaggan stinker lågbudget, att de sedan inte ens använder rätt färger... ska man skratta eller gråta när man ser sådan tafflighet? Det håller fan inte att skylla på fattigdom etc.

Ärligt talat. Om man har kapacitet och ekonomiska medel nog att konstruera sprängvästar och ränna runt och nöjesskjuta med ak-47:or hela dagarna. Då borde man fanimej kunna avsätta nog med deg för att kunna fixa fram en ordentlig flagga.

Jag blir så trött av att se hur det jämt ska tummas på kvalité.

32 kommentarer:

lisa sa...

jag gissar att det handlar om kvalité vs brännbarhet. riktiga flaggor kanske är av nylon som brinner osnyggt snabbt och bara blir som en smält klump, medans direkt från linnéskåpet/syslöjdens snattade textilpennor brinner på ett mer effektfullt och fotostilmässigt bättre sätt. men det är bara en gissning.

snellie sa...

Å Mike!
Modigt av dig att våga ta upp det här ämnet alls. Snart har du hela mellanöstern i din port, brännandes gröna flaggor.. ;)

Jag var och köpte slakthus 5 på pocketshop i dag. Det får visa sig vad den gör med mig.

Ha det fint! =)

DeepBlueSea sa...

Pfik!!

Vad rolig du är... just det där med flaggfärgen ja...

De kanske tänker så här, lite mixad färgställning så man kan lägga upp samma klipp på youtube och man kan säga att det här handlar om än Danmark, än Finland, Sverige, Danland, Svemark, Isö och de andra vidriga länderna norr om Uruguay...

Anonym sa...

Klockren iakttagelseförmåga

Anonym sa...

Så här gick det till:
Eddi (nummer två till höger) frågade sin mormor vilka färger det skulle vara. Hon sa att det var grönt och gult. Men också att hon var lite osäker på den gula, men defenitivt säker på den gröna.
Mysteriet löst.

Magnus... sa...

Just det här med att man måste straffa så jäklars hårt är fascinerande.

Vore det inte lättare att låta folk rita sina bilder på Mohammad eller skända Koranen eller vad det nu än månde vara, med ett hånleende på läpparna för att man vet att den där skändaren kommer aldrig till paradiset?

Om man nu tror så hårt, borde det väl vara straff så det räcker...

Xabre sa...

Vad sägs om att skramla ihop till ett par schyssta Sverige-flaggor och skicka ner då...? Så kan de ta fram the real thing nästa gång de vill parta loss på stan? Jag menar, det dröjer ju säkert inte länge innan nån petar sig i näsan och säger att det ser ut som Muhammed.

Anonym sa...

Ja, det är inte lätt att få tag på folk som utför sina "arbetsuppgifter" med kvalitet nu för tiden;)
Det slarvas mycket med detaljerna alltså.

jenny norr sa...

Hahahaa! Du balanserar precis på rätt sida av att vara för uppenbar. I like it.

Anonym sa...

Gillar din blogg stenhårt.Undrar vad det står på lakanet bakom? "Bil säljes som renoveringsobjekt,saknar det mesta efter en mindre detonation i våras.Bvsa/ Hassan"


/Robban

mikebike sa...

lisa: en skräddare med flinga fingrar hade nog kunnat rodda en präktig fana i bra brännbart material.

snellie: ahhh det tror jag inte. jag kritiserar ju bara fundamentalernas reaktion. jag tippar att flertalet myuslimer tycker att det överreageras då och då.

deepbluesea: hahhaha

magnus: ja jag tror att själva tron ofta får stå tillbaks för driften.

xabre: eller öppna en liten lågpris-shop. kanske second hand.

cat: hahaha ja det är ju sant.

jenny: för uppenbar, hur då?

robban: tack!

Rens sa...

Åh Mike, du är så träffsäker och rolig! Lämnar ett avtryck i din gästbok och tazzar ut igen.

Kjamiz.

Fjollkommentarer.

mikebike sa...

rens: fan är det med dig? ;)

Annie sa...

Det här var det bästa och roligaste jag läst på mycket MYCKET länge!!

adde sa...

De är lika stingsliga som Jan Guillou! Men inte lika korta.

Storm sa...

Att flaggan är grön är ju egentligen inte så konstigt. Det handlar om färgbrist helt enkelt, precis som du misstänkte, Mike.

Betänk att de här semi-professionella flaggbrännarna har bränt en hel del flaggor i sina dagar. Huvudsakligen Amerikanska och Brittiska, vilka båda kräver blå färg. När då ett obskyrt land som Sverige dyker upp på arbetslistan över länder vars flagga det är dags att bränna, och dessutom har skitmycket blått i sig, ja då drabbas man helt enkelt av logistikproblem.
Ska man verkligen riskera att bli utan blåfärg när det är dags att bränna Brittiska och Amerikanska flaggor igen?

Grönt får då bli substitutfärg, för att garantera tillräcklig mängd blåfärg vid brännandet av den store satans flagga.

Anonym sa...

riktigt gött inlägg. Det jag stör mig på är att man (många politiker m,m) tar dessa dårar på allvar. Känner flera muslimer som undrar vad felet är på dessa extremister.

Khmer sa...

Apropå muslimer som rasar så hoppas jag du inte missat Islamic Rage Boy, Mike. Han dyker väldigt ofta upp på bild när det ska rasas mot västvärlden. http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_15965354.asp

Susanna B. sa...

Wow! Att du vågar skriva så här. Tänk om du blir uppskriven på någon typ av hat-lista nu? Men allt du skev var naturligtvis helt rätt och som alltid roligt. Jag tycker synd om "normala" muslimer som inte bränner flaggor och bombar bilar. Det blir ju lätt så att folk tror att alla muslimer är galningar. Skriv mer om viktiga ämnen. Du är bra!

jenny norr sa...

Ja, alltså du balanserar. Du skulle kunna mena EXAKT det du skriver. Du skulle även kunna vara ironisk rakt av. Och en del annat, som jag inte får fram nu. Jag tror mig ju veta. Jag gillar din stil, kort och gott.

Andreas sa...

Men jag har för mig att Öland har väl en flagga som är grön med ett gult kors. De ville väl vara lite wild and crazy när Skåne tyckte det var tufft att kombinera danska flaggan med svenska. Så det är helt enkelt en öländsk flagga de har hittat.
Kontentan är, bor man på andra sidan Kalmarsund bör man hålla utkik, Usama kanske är på besök.

Fröken Lund sa...

Ha ha. Jag tänkte exakt samma sak när jag såg den där gröna flaggan. Amatörmässigt är vad det är.

da bomb sa...

Hahaha, har också funderat på hur fan de orkar

AnnaPanna sa...

Gör vågen vid datorn. Flera ggr. Bockar o bugar. På pricken igen Mike! Suvve!
Gillar slutklämmen. Folk HAR ingen kvalitetskänsla.
Önskar ditt inlägg stod i en av drakarna också men då ska du nog byta namn o adress...

Doris sa...

Jag håller med dig så jag får kramp i hjärnan. Go MajkBajk!

mikebike sa...

annapanna: det är nog ingen fara. jag kritiserar ju inte islam, inte deras profet och inte muslimer över lag. Jag bara kritiserar ett beteende som jag inte tycker funkar i ett modernt samhälle. men tack tack!!

mannen runt hörnet sa...

Jag har gått i tankarna om att det har varit ett helt gult skynke som dom skulle måla blåa rutor på. Alla (i västvärlden) vet väl vilken färg gul kombinerat med blå resulterar i?
Sista minuten misstag helt enkelt.

Miss KeepYourDistance sa...

De kanske är färgblinda hela bunten. Oh, och btw - Wicker Man, som du skrev om längre ner? Hyrde den för ngn månad sedan. Jo, jag blev också sjukt besviken. Och arg. Hade det varit en hyfsat cool twist på slutet hade jag varit villig att avfärda det som en allmänt rutten film. Men vad fan!? Kände mig sjukt snuvad på... tja... allt. Jaha. Där brinner han, liksom. Kul jul.

Dåcktor Erik sa...

Grön flagga med gult kors, jag tror att det är Green Devils flagga också. Green Devils är Björklövens fanclub.

De skiter nog knäck i kuber i Umeå nu.

Tord sa...

Man kunde ju hjälpa till lite genom att exportera lite flaggor till dem. Två varianter skulle det vara, båda av bomull.
Den första varianten skulle vara flamsäker och den andra doppad i salpetersyra/svavelsyra i lämpliga mängder. Det skulle verkligen bli jobbigt för flaggbrännarna och ett rejält antiklimax när de inför kamerorna inte visste om de skulle få fyr på tyget eller om det skulle försvinna i ett moln på en attosekund.

Anonym sa...

Brukar läsa din blogg emellanåt, och har inte garvat så mycket som åt detta blogginlägg. Och varför det är bara killar/män som alltid måste demonstrera och bränna å ha sig, varför blir aldrig tjejer/kvinnor förbannade???? Bränner de hemma???En liten bordflagga..
Skriv mer iaktagelser!!!

Simon sa...

Klockrent och mycket underhållande! Du satte verkligen ord på mina tankar med detta blogginlägg.