tisdag, september 04, 2007

Psyko

Shit, jag har gått och blivit en sådan där jävla galning.

Min gode kollega RW gjorde mig uppmärksam på det häromdagen då jag kom gående från vagnen till jobbet och inte upptäckte att han stod korsningen in mot gatan där jag jobbar och pekade på mig med gapande mun.

Grejen var att jag håller på att läsa Vonneguts "Slakthus 5" och var helt inne i handlingen, kunde inte sluta när jag steg av vagnen så jag fortsatte läsa när jag gick. Sånt gör man bara inte.

- Fy fan vilket jävla psyko du är, utbrast RW, du vet väl att det bara är psykon som GÅR och läser bok på stan?
- Men men... jag... den är ju så jävla bra, försökte jag försvara mig. Det var lönlöst.
- Du är fan psyko!

Alltså jag har själv alltid tyckt att det ser obehagligt som fan ut när någon kommer gående mitt på gatan, djupt försjunken i en uppfälld bok. Så lobotomerat på något vis. Totalt socialt ogångbart.

Och plötsligt gör jag exakt det där socialt ogångbara. Skjut mig.

24 kommentarer:

Magnus... sa...

Är det dessutom religiösa skrifter som folk går omkring och läser, gärna sådär lite halvhögt för sig själva, det ger obehagliga krypningar längs med ryggraden.

Då är det svårt att låta bli att tänka självmordsbombare och sarinspridare...

Gnäll härifrån till evigheten sa...

ja det måste ju finnas en procent av dem också...i vår herres hage...

lisa sa...

ännu värre är, när man står och anteckanr saker i en liten bok, på stan.

da bomb sa...

Töntigt som fan är det. Jag skulle vilja sträcka mig så långt som att man läser inte ens på spånken. Fan Mike, man åker inte ens spånk, aka sossesnöre. MEN jag känner igen mig själv när senaste numret av Fibban kommit. Det går inte att slita sig.

Skribenten sa...

Hur känns det att en man som Schulman snott din style rakt av och tjänar 80.000+ per månad för att blogga på samma sätt som du gjort sedan day 1?

Ozzy sa...

Det är ju farligt också. Man kan snubbla. Har jag märkt när jag också sajkoläste.

Luca sa...

Om du läser Slakthus 5 är dte ingen synd att skita i resten av världen.

Anonym sa...

Njae... att bara läsa räcker inte. Du måste mumla högt eller brista ut i okontrollerade känsloyttringar... eller helst båda... och vad du läser är ganska avgörande. Är det Nalle Puh så klassas man inte som psyko, bara efterbliven. Inte lika coolt.

Hanna sa...

Håller med Luca, Vonnegut är helt okej att försvinna in i.
Själv gör jag samma sak med polska super-journalisten Kapuscinski just nu, blir helt trollbunden och nästan hoppas att det blir förseningar så att jag hinner läsa mera innan det är dags att börja jobba. Dessutom lyssnar jag på talböcker eller podradio när jag cyklar, eftersom jag blir så uttråkad annars, så jag ÄR nog lite skadad vid det här laget :)

mikebike sa...

magnus: Ja när jag börjkar läsa koranen är det dags att lägga ner allt annat. allt.

gnäll: jo förvisso... men.

lisa: haha ja jag vet. då glor människor. jag brukar inte göra det av den anledningen.

da bomb: hmm har inte riktigt fattat det där. vart jobbar du om du tycker det är idioti att åka spårvagn om man bor i majorna och jobbar så centralt det bara går. det är inte så att det dräller om parkeringsyta och så tar det längre tid att köra bil.

skribenten: jag skulle inte säga att han snott mitt upplägg. han kör sin grej, jag min och han har haft mer tur än jag.

ozzy: haha jag med;)

lucka: ok tack!

anonym: ja nalle puh är ingen större risk att någon fångar mig med;)

hanna: mmm... han är bra vonnegut. måste ta mig an breakfast for champions å det snaraste.

adde sa...

Äh, vaddå psyko? Fan, jag blir avundsjuk när jag ser nån vara så fast i en bok. Då blir jag nyfiken och vill veta vad det är för någon, så att jag också kan läsa den.
Psyko blir det bara att gå och läsa bok om man samtidigt har sin penis hängande ut genom gylfen. För tjejer gäller att ha halva fingret uppe i ena näsborren.

Kalla Kåre sa...

Da Bomb: I denne stan finns bara spånken på flaska. Det heter vagn och inget annat. I Norrköping kan man säga "spånka" om det kollektiva fortskaffningsmedlet men dom är gula och än mer fulla av fyllon och bôs än vad de snygga blåa vagnarna i denne stan är.

Själv läser jag gärna på spårvagnen för då slipper man se alla idioter. Fast jag åker väldigt sällan. Och aldrig till Majorna. Och inte till Norrköping heller.

Jessica sa...

Herregud, det är väl inte psyko. Inte att anteckna i en liten bok heller. Men att sitta och outa hela sitt liv genom att snacka högljutt i mobiltelefon på t-bana eller spårvagn är fan lite psyko.

Dessutom känns det lite mass-psykotiskt att befinna sig i en folkmängd på flera hundra människor som alla med stela blickar vandrar i Stockholms underjordiska gångar vardagsmornar på väg till jobbet. Då går jag hellre och läser lite bok och ignorerar det faktum att jag är en no-body i denna totala massa.

Fredo sa...

Jag är ett sajko också. Läser nån bok om Atlantis och skit och går in i stolpar, trampar ner gamla kärringar och deras förkrympta hundar och stoppar upp trafiken i innerstan.

Anonym sa...

heheh jag har vetat länge att du är smått psyko :)

men det är ju kanske bara min uppfattning?

RW sa...

Oh my god. Nu försvarar folk psykobeteendet också.

Bloggfrossa - numera tummelplats för psykon på nätet.

mikebike sa...

adde: haha då är du psyko med.

jessica: varför skulle du vara en nobody? för att du läser en bok?

fredo: kör hårt;)

pedro: hahaha tack för den hörru.

rw: ahhh din lille provokatör.

Los Angeles sa...

Äh, det enda psyko var väl att det tagit dig så lång tid i livet innan du läst Slaughterhouse 5. Hade det varit Harry Potter däremot, då hade det varit rejäl psykvarning...

el guapo sa...

Allvarligt, lägg av med det där förfan. Är du helt dum i huvudet?

da bomb sa...

Antingen flyttar du så nu bor närmre och kan gå eller längre bort så du kan ta bilen. Skaffa miljöbil så parkerar du gratis. Lexus hybrid RX400 borde funka.

Då slipper du problemet med att läsa när du går med.

Din vän.

Anonym sa...

Har hänt mig vid tillfälle, men jag upplevde inte psykostämpeln. Däremot var det jävligt svårt att gå och läsa utan att råka ut för en dödlig eller lemlästande olycka.
Därför ska jag aldrig mer gå och läsa.

ullis sa...

Jag personligen tycker ju att det kan vara helt okej att läsa på stan, while walking, för det är ju alltid positivt med folk som inte vill se alla andra smutsiga och fula människor som går omkring på gatorna trots att dom egentligen inte borde bli utsläppta vid tider som normala människor vistas där.

Meeen, jag har ju aldrig ansetts som normal heller..

jenny norr sa...

Men please, är boken bra läser man den vad man än gör! Nu vet jag i alla fall hur ni tänker om mig när jag knallar fram med näsan i en bok. =D

agnes sa...

Har inte du skrivit ungefär exakt samma sak nångång tidigare? Jag känner igen det... (jag minns att satt och funderade på om det ens vore MÖJLIGT att läsa en bok utan att snubbla/krocka med människor/bli påkörd osvosv)