söndag, september 16, 2007

Fejsboken främjar orättvisa

Jag trodde att Facebook var ett community för alla. Tydligen inte.

Man får inte vara med om man är äldre än 97 år. Det är ju förjävligt. Sådan totalt onödig åldersdiskriminering. Folk födda igår kan gå med utan vidare men världens alla pigga seniorer får kalla handen. Det är ju orimligt. Det skulle vara bra mer logiskt att banna alla människor i arbetsför ålder (20-65).

Tänk vad detta ställer till för alla världens gamlingar. De som inte kommer ut så ofta, de som kanske inte har möjlighet att träffa sina gamla polare varje dag och de vars liv faktiskt består av 100% fritid. Ska de inte få vara med?

Tro fan att de gör sina enerverande upprorsförsök genom att gå till affären på sena eftermiddagar, boka kvälls och helgpassen i tvättstugan och åka kollektivt in till city just när rusningstrafik råder. De är lack. Jag börjar fatta hur de resonerar. "Om VI inte får vara med så ska vi se till att NI får ett helvete med OSS. Fuck the society." Så hade jag med gjort.

De har blivit tvugna att gå ihop, enas och skapa ett eget community med egen agenda.

14 kommentarer:

Lintin sa...

Det borde finnas någon avart av facebook på PROs hemsida, så kunde de små rebellerna sitta där framför datorn och spana in foton på fräschingen från bridgekvällen förra veckan.

Nemo sa...

Hörrudu... Tror inte det är nåt synd om dom - inte ens 40+:are finns på Ansiktsburken i nån större omfattning. Skulle hitta "kompisar från förr". Tjena - allt som kom upp var deras specimens...finniga pubertetsslynglar med bakvända basebollkepsar... fan är det som pågår?

sandra sa...

haha, där har vi det - svaret på varför många gamlingar är så griniga! ingen facebook! :)

Anonym sa...

Om man ljuger om sin ålder och säger att man är 96 år istället för 97+, blir man utickad från boken efter ett år då?

Risken med att ta in en massa 97-åringar är väl att de dör av och så får man en massa profilsidor som ligger och skräpar. Ska man skapa en ny "Kill me-applikation" som möjliggör för ens vänner att döda profilen när man dör?

Anonym sa...

utkickad skulle det va

Stefan sa...

men haja hur segt facebook hade blivit för oss som "lever in the fast lane" om en massa enabenetigraven-lallare såsar omkring och solkar ner...

;)

jenny norr sa...

Och jag som trodde de var snälla, såg ju på reklamen igår att de har börjat komma till undsättning för oss stackars 30-nåntingare som inte får sittplats.

Luca sa...

Om jag vore 97 år och ville lämna avtryck till eftervärlden kanske inte Fcebook vore det jag ville bli ihågkommen för. Eller?

Spader Ess sa...

Ehh! Fattar inte det här med Fejsbook??
Men det kanske beror på att jag sådär gammalmodigt mossigt faktiskt fortfarande gillar att träffa mina polare...

Anonym sa...

Är inte imponerad av Facebook. De ska vara glada att de slipper!

Anonym sa...

Hej! Aldrig lämnat inlägg förut men idag är det dags. Anledningen till detta är att jag misstänker att ditt inlägg om Björn Ranelid (24/8-07)citerades i SVT:s nyhetsmorgon idag. Ranelids senaste bok recenserades och det kom upp hur illa omtyckt han är av många. Recensenten hade googlat Ranelid och funnit följande : "Det finns få människor som jag kan bli så uppretad av genom att bara se på. Björn Ranelid är en av dem. (...)
Jag är trött på Björn Ranelid. Jag vill inte se honom mer. Att höra honom skulle bara bli för mycket.
Jag tror att jag hatar Björn Ranelid."
Kändes bekant på något sätt och yes - här fanns det ju! Roligt.

Passar på att tacka för en underhållande blogg, nu när jag ändå skriver ett inlägg. Tack!
//Ida

nika sa...

Upp till kamp alla panschisar....måla rullatorerna limegröna och gå extra sakta över alla övergångsställen ni kan hitta...i rusningstrafik.

Anonym sa...

Att: Nika, gör inte alla pensionärer det redan?

Jessica sa...

Frågan är väl egentligen inte om Facebook är bra eller dåligt. Utan om det är ok att uteslutas från något för att man just nått den eminenta åldern 97.
Jag tycker det är rent förjävligt. Om jag var 97 år skulle jag kräva att få delta. Även om jag inte ens var intresserad. Fan.... vart ska detta sluta? En dag kanske människor över 30 inte får åka cykla i innerstan. Och då är jag ju direkt drabbad!!