onsdag, januari 08, 2014

Ut med packet!

Alltså det här med att flytta. Jag vet att jag låter tjatig och gnällig som en gammal gris, men det är långt ifrån en smooth operation. Är så satans nöjd att vi bestämde oss för att anlita flyttfirma istället för att kånka runt på all skit själva och behöva be vänner om hjälp. Det är bland det värsta man kan be någon om. Bära ens skit från ett hus till ett annat. Jag vet. Jag har hjälpt till vid ett stort antal flyttar och det är sannerligen inget jag njuter av. Det kanske till och med är det värsta jag kan tänka mig efter att baja ner mig på offentlig plats. Men man ställer upp. Det måste man. Trots att det förstör minst en hel dag – ofta en hel helg – eftersom träningsvärken kommer som ett brev. I vårt fall hamnar flytten på en arbetsdag. Så vi slipper be våra vänner om det det värsta man kan be om. Och framförallt slipper vi själva bära ryggen av oss.

Det räcker med själva packningen. Den är ett litet brinnande helvete i sig. Igår och idag har kvällarna gått åt till att packa ner alla böcker. Nästan. Har typ 1% kvar. Josefine tycker inte att det gör mig till en charmig kille. Inte ens när jag går runt i mina julklappskalsonger med snöleopardmönster (som hon i morse tyckte var rätt så jävla gulliga). Jag blir sur och då är snöleopardmönstrade kallingar tydligen bara provocerande. Det är konstigt hur allt hänger ihop egentligen.

Nu ömmar i alla fall mina spröda copywriterfingrar och jag har värk i korsryggen. Jag har tejpat och vikt kartonger som ett litet svin, fyllt dem med böcker och staplat dem högt. Man måste nog vara ett crossfit-proffs för att palla ett rejält flyttpack. Jag är redan så sjukt trött på det att jag hunnit fundera på om det verkligen skulle vara så himla krångligt att ändra sig och häva både vårt köp och vår försäljning i det här skedet.

Och nu knarrar det dessutom otäckt i kartonghögen vilket har välsignat mig med en ny tvångstanke. Att allt ska kollapsa, gå sönder, slå ner akvariet på vägen och ge oss en fruktansvärt karmabaserad vattenskada lagom till tillträdesdagen.

Bara 19 dagar kvar.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har hört att de tre saker i livet som är mest jobbiga psykologiskt är anhörigs död, separation och ... trumvirvel... flytt.
Bra tänkt med att anlita firma. Och stort lycka till!

adde sa...

Det låter som att flyttgubbarna kommer att ge dig en och annan ditt-jävla-mongo-blick när de tar tag i boklådorna. Du får smörja dem rejält med läsk, powerbars och bullar.

Flyttgubbe måste vara sämst att jobba som.

Anonym sa...

Jag har gått ett steg längre - jag tar in flyttfirma OCH hyr kartonger av dem. Blir lätt en väldigt finsk stämning om man har (tunga) kartonger som inte riktigt håller måttet...
Annars är jag så dum att jag tycker det är otroligt roligt att flytta, kul att packa ner, rensa och packa upp på nytt ställe. Trots att jag enormt mycket böcker och prylar
My

Andreas sa...

Böcker i kartonger funkar ju inte! Blir åt helvete för tungt. Ett hett tips är istället papperskassar från Ica eller liknande. Utmärkta iom att de inte blir för tunga..

Ellet sa...

Jag skulle önska flyttkarlar åt oss också när det är dags att dra sista halvan av lasset. Den första halvan har vi tagit helt själva, vi två, och man blir ju så inåthelvetet less på att bära en massa skit fram och tillbaka. Men jag tror inte jag skulle lyckas med det nu när vi ska ha in städfirma. För jag bär varje dag i veckan hellre än att ligga på knä i tre års skit bakom spisen. Faktiskt. Jag har sagt det varje flytt, men den här gången händer det banne mig!

Dirty hand sa...

Brukar använda min kompis flytt som värsta exempel ever. Jag hade fixat en lastbil från dåvarande jobbet och ett gäng andra vänner anslöt, väl på plats konstaterade vi att inte en enda pinal var nerpackad. Kompisens sambo satt och sydde på nåt tygstycke helt obrytt och lyfte nog inte ett finger på hela tiden vi var där. Som du även själv sa, hela jävla dan går åt skogen. Bra initiativ med ff.

Johanna sa...

Nu blir jag stressad, för jag ska flytta den 31:e och bokade just en resa från vilken jag hemkommer efter en 31-timmarsflight på förmiddagen den 25:e. Är upptagen hela 26:e. Men har liksom en lördagkväll (om jag inte är jättetrött) och fyra vardagskvällar på mig att packa det så kallade bohaget.

Möjligen en heldag om jag skiter i att jobba någon av dagarna. Säger du alltså att detta inte kommer räcka? VADDÅ 19 DAGAR KVAR!??!

*stressad_84*

Band sa...

Mike.
Flyttfirma är ett måste. Men vakta dom!
Har nyligen flyttat från storstan med hjälp av det "statliga flyttavtalet" och fått flytten betald av arbetet och utförd genom en av de stora firmorna i landet (NFB). Tyvärr lyckades de kvadda eller åtminstone skada i princip allt! Har ni grejor som ni VERKLIGEN är rädda om - fotografera! Helst vill de ju också packa alla kartonger om försäkringarna ska gälla...

Sammanfattningsvis vill jag säga att flytta på egen hand är det värsta man kan göra, med ref till tidigare kommentarer kan jag konstatera att jag fortfarande, efter sjutton år, har en innestående objuden middag efter att ha hjälpt en kollega med att lyfta en flygel(!) från tredje våningen, ner till inhyrd lastbil och in i en sekelskiftesvila med höööög trappa. Dessutom har jag hjälp en av kusinerna med flytt där premissen var att "hjälpa till med några av möblerna under en timme eller två" men i själva verket precis ALLT var oförberett och det hela i verkligheten tog närmare 10 timmar.
Att anlita en flyttfirma är således ett måste för att bibehålla upparbetade sociala kontakter, men vakta dom som en hök! /PappaBand

Honey sa...

Flyttfirma (och flyttstäd!) is the shit. Har aldrig bett mina kompisar om hjälp vid flytt för jag vet hur mycket jag hatar det själv. Det är alltid mycket mer som ska göras än man tror och det tar sån sjuk tiiiiid. Och klassikern "jag bjuder på öl för besväret"..bah. Jag vill ha tillbaka min bortkastade dag istället :)

Z sa...

Ni har dumsnålat. Beställningen till flyttfirman ska vara "packning, flyttning, uppackning och städning". Ni köper något för många millar men snålar på några tiotusingar i slutändan - som ni knappt reflekterade över i budgivningssnurren. Eller?

Hopyard sa...

den jäveln som blåser mig på en flytt är inte min kompis!!! Fan!! det är ju askul!! Otast blir det grillat eller pizza med finöl och wirre efteråt, 2013 har varit ett dålig flyttår för mig,, hoppas på bättre i år)))