tisdag, september 24, 2013

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Fan!

Det har varit en hektisk tid på sistone. Husvisningar hit och dit, en Moskvaresa med en helvetes massa jobb före och under det, sedan Berlin (också med jobbet) och medan jag var där så slog vi till och blev husägare. Och håll i hatten. Hus på Hisingen minsann. Jag fy fan. Jag har väl knappast gjort mig känd för min enorma kärlek till ön och frågan om jag någonsin kommer älska den ön. Inte som Majorna. Men allt har sin tid och nu är min tid som Hisingsbo stundande. Med allt som händer där med nybyggen och skövling av slummen så känns det som att det är den smartaste investeringen man kan göra just nu. Se bara på Kvilles gamla råslum. Borta. Plötsligt insåg väl någon att det är helt orimligt att som storstad i västvärlden hålla sig med så nedgångna områden fem minuter med bil från centrum. Det märks att det händer saker på Hisingen. Progressivt. Sakta men säkert sker en förändring och snart kommer det att bli mycket dyrare att köpa hus så nära centrum. Det är jag övertygad om. Dessutom är det mysigt som fan.

Allt är med andra ord fridens. Eller skulle ha varit. För när jag väl kom hem från Berlin så hade vi tänkt fira det hele. Jag hade knappt fattat att det hade hänt. Så bisarrt att köpa hus och inte vara tillsammans när man gör en sådn stor affär. Så fredagen gick åt till att kokonga med familjen och försöka smälta allting. Så vaknade och det var lördag och strax efter lunch fick Josefine jätteont i magen och blev mer eller mindre sängliggande resten av lördagen och hela söndagen. Till slut gick hon till läkaren igår och han skickade henne akut till Sahlgrenska. Plötsligt var det blindtarmsoperation på gång, men efter en massa provtagningar och klämmande på magen och väntan hände inget och nu börjar hon må bättre. Så det kanske inte blir någon operation i alla fall och då får hon komma hem imorgon igen. Åh den längtan. Jag funkar inget vidare utan henne. Det är tomt och kallt här hemma. Även om hon är i trygga händer så är oron konstant.

Konstigt. Men imorgon ska handpenningen in och då dyker ju ett nytt tillfälle att fira upp. Eller?

17 kommentarer:

Anonym sa...

Men alltså. Helvettesön. Jag är besviken.

Ett annat S sa...

Oj, hoppas hon mår bättre snart! Och grattis till husköpet - stort!

mikebike sa...

Lisakristin: Besviken? Fattar du vilket bränsle till bloggen det här kommer att vara?

Ett annat S: Ja verkligen. Hemskt och tråkigt. Och huset. Tack. Ja det känns stort.

el Guapo sa...

Ny bloggbeskrivning (första utkast):

"Pessimistisk Hisingsbo på 36 sura år. Jag gillar Hisingen trots alla dess brister. Gillar att älska den, gillar att hata den. Bloggfrossa är min ventil som ger min hjärna goda nätters sömn i mitt hus på Hisingen och ett hjärta som kan slappna av efter en lång arbetsdag på Hisingen. Lite av en mikroskoptitt på näven man allt för ofta knyter i fickan när man handlar på Willys Kvilletorget."

De nada.

mikebike sa...

el guapo: tänk att jag väntade nästan på den :)

Lotta Sultan sa...

grattis till husköp! blev det ett av dom jag såg? och stackars josefin. hoppas hon är bättre nu.

adde sa...

Grattis! Och hoppas frugan mår bra.
Jag är nyfiken så jag spricker på var ni ska bo, men jag gissar att du inte lägger ut adressen här. Fast kanske ser man dig på Maxi i Torslanda i vinter? ;)

mikebike sa...

lotta: tack! nä, inga av dem blev det. Det blev närmare centrum. Ett svinmysigt villaområde nära brunnsbo.

Adde: haha nä fan så långt ut på hisingen går bara inte. jättefint där men jag älskar att ha nära till stan. vi snackar fem min med bil. 10 med buss.

Ron Obvious sa...

Grattis! Och glöm för all del inte att precis alla demon- och spökfilmer (utom möjligtvis The Grudge) utspelar sig i villor!

Fröken K sa...

Fy fadiken för Josefines magsmärtor, hoppas hoppas att det snart blir bra igen.
Och husköpet, iiiiii vad spännande!!! Grattiskramar!!!

Ellet sa...

Jag ser fram emot din nya plats i landet och berättelserna därifrån! Grattis!

Anonym sa...

NEEEEJ Inte Hisingen! Hur tänkte Ni? ;-)
Spräng bron.

Flyttade själv för en vecka sedan men höll mig inom Majorna, tyvärr blir det nästan lite för långt till Franska bagaren på Lördagsmorgonen men det får gå.

Lycka till med huset och alla härliga utgifter detta kommer att föra med sig, tror och hoppas att vi får följa dom här i bloggen =)

Hoppas J kryar på sig.

Johan I Majorna

Wagner sa...

Hisingen - Mysigt som fan! Nähä, nu gick jag in på fel blogg igen.

"Det kunde ha varit värre, jag kunde ha bott på Hisingen." http://bloggfrossa.blogspot.se/2005/09/historier-frn-hisingen-2.html

Anonym sa...

"Mysigt som fan" Nej, det är det inte. Trafikplanering som en packad älg kunde gjort bättre, ytor som stadsarkitekten "glömde" och som det krystas fram diverse utopiska planer för men som ingen j-l vill/kan finansiera, områden som bäst passar orcher och så vidare. Det är synd för det finns små enklaver som är ok som bostadsområden och arkitektoniska stilar, men Hisingen är och förblir Hisingen, stadsdelen som sitter väldigt nära Lucifers a--s..Men lycka till med det hele!.Mvh/Exilväschötten

/dab sa...

Åh, nära Brunnsbo. I området där en kille (med vit amerikansk bil) har en 2 meter hög plast-Terminatorgubbe i trädgården. Grattis!

Anonym sa...

Hahaha, gott åt dig som dissat Hisingen i alla år. Surt sa räven...

Johanna sa...

Jag är besviken på att jag inte bjudit in mig själv på middag i ert vackra hem tidigare och nu är det kanske försent!! (Känns som att ni ska flytta till norrland ungefär, när du skriver Hisingen).

Men det kommer såklart att blir amazing och sådär för ER, stort grattis osv. Häftigt att ha ett hus.