tisdag, oktober 27, 2009

Hej vardag!

Då var man tillbaka på jobb och utlämnad till vardagen. Ingen grå och kall sådan men det är fortfarande en chock. Har varit ganska ouppkopplad de senaste veckorna vilket har varit skönt. Inte mycket har stört mig i bubblan, men nu börjar jag allt bli sugen på att blogga lite måste jag säga.

Förresten. Jag har börjat kolla på den danska serien Klovn (tack vare ett välriktat tips i kommentarsfältet). Det är en skamlös kopia av Curb Your Enthusiasm. Fan allt är rippat rakt av, vilket jag måste tillstå först provocerade mig en smula, men det är så in i helvete bra. Lite svartare, sjukare och råare. Fylld av ultrafinska situationer. Ironiskt att det finskaste jag sett är danskproducerat. De kan göra film och tv de där danskjävlarna.

Det enda som hamnar på minussidan är att jag inte lyckats hitta några subtitles och deras grötspråk gör att jag bara lyckas tillgodose mig c:a 30% av helheten. Ändå är det så in i helvete roligt att jag känner av viss träningsvärk i mina halsmuskler. Jag skulle verkligen bli dödligt tacksam om jag kunde få text till det. Svenska engelsk eller dansk för den delen. Någon som kan hjälpa mig? Pleeeeaaase!!

14 kommentarer:

Ivana sa...

Det är bara att du börjar leta efter en dansk tolk som översätter för en tjuga. Själv kan jag knappt förstå stockholmska så för mig blir danska ett språk från en annan planet. :P

Anonym sa...

Jae for helvedte de var fedt show ;)

mikebike sa...

ivana: haha du jag hade betalat betydligt mer än 20 spänna för textad version.

robrun: haha ja fy fan vad bra alltså. ruggigt bra.

Anne sa...

Här har du en prima dansk uppvuxen i Sverige med dubbla modersmål. Fast jag bor alldeles för långt borta för att komma förbi och simultantolka...

Unknown sa...

jag satt på jobbet och såg den här och skrattade så jag grät. herregud ja. fucking fantastic. jag måste ha mer! mer!

t.b.f.t.e. sa...

Hahaha! Ja, fy fan, det var till och med roligare än när du pratade om det. Jag fällde precis dagens första tår.

Anonym sa...

Hahahaha...väldigt roligt :D
Måste jag helt enkelt se mer av.
/Mia

mikebike sa...

anne: damn! är du sugen på att göra subtitlet till 6 säsonger klovn så säg till :)

anna: jag har 5 säsonger. men vill knappt titta eftersom så mycket faller bort pga min oförståelse för det danska språket.

tbfte: ja jag säger ju det. Det är så jävla bra.

mia: ja det tycker jag definitivt. men hallå hur gör man med textningen. det är ju barrockt att det inte ens verkar finnas text på de första tre säsongerna på dvd-versionen ens. så jävla danskt.

. sa...

eller på kantonesiska-DET hade jag hajjat bättre

Harry sa...

AAAHHHH..... Jag mår sjukt finskt nu!

Erik F sa...

DVD-boxen inkluderar engelska textremsor. Kostar 430 DKR.

Det kostar att ligga på topp.

mikebike sa...

Erik F: Är du säker? vart kan man köpa den? på cdon står det att de första 3 säsongerna saknar text helt.

Måns sa...

När jag ändå är i farten och droppar grymma serier så kan jag passa på att tipsa om Arrested Development om du inte redan har sett den. Tre helt lysande säsonger.

Anonym sa...

Du kan ju testa att köpa dem på cdon annars. De har text garanterat... Alla 6 säsongerna gick på TV komedi varje vardag för ett tag sedan. Jag och min flickvän såg det sista avsnittet igår. Så sjukt bra avslutning på serien i sista "scenen". Finskt så det förslår.

http://cdon.se/film/klovn_-_season_3_(2_disc)-608730

Neeeej, va flott! = herreguuu va fint här e!