tisdag, augusti 18, 2009

Det går inte att sparka in dörrar som aldrig funnits

Jag hade tänkt ignorera det faktum att jag under den senaste veckan har haft den obehagliga oturen att bevittna de två mest hjärtskärande fall av hjärnröta jag någonsin skådat. Det finns egentligen ingen anledning att fortsätta sprida skiten för allt har redan sagts. Jag vet det. Men jag kan bara. Inte. Låta. Bli. Jag känner att jag verkligen måste pysa hatballongen som skaver innanför skallbenet på mig. Annars kommer jag att förgiftas. Och det är inget bra.

Jag upplever det mer plågsamt att bara bita ihop än jag föreställer mig att ett rejält cracksug måste vara. Att låta dem vara var mitt mål men ibland når man inte sina mål. Min hjärna vibrerar som en skraltig centrifug och jag misstänker att den snart självantänder av vämjelse och jag inte får lägga en textuell spya i mitt eget lilla blogghörn.

Ja, jag pratar såklart om Mogi och den där andra amöban Amanda nånting, som det bloggas så friskt om. Jag borde verkligen skämmas för att jag bashar människor med så rudimentär intelligenskvot att vilket nedbajsat proffsfyllo som helst skulle framstå som ljusår mer tilltalande att tvingas sitta inlåst med och konversera under ett dygn. Men det gör jag inte. För någonstans går gränsen när allt blir tillåtet. Den går här, här och här. Bland annat.

Man brukar säga att det är onödigt och fult att sparka in öppna dörrar. Men den här gången finns det varken karm eller dörrhål ens. Det finns inget tak, inga väggar och inte något annat heller för den delen. Det finns bara ett stort fruktansvärt jävla skräphål som växer för varje liten digital slaggprodukt i form av innehållslöst blogginlägg eller YouTube-klipp som föds ur dem. Arrrrggghhhhh!!

Sådär. Nu känns det bättre. Nu kan jag slappna av känner jag. Kanske till och med skratta en smula åt vansinnet.

Mogis blick är ju skitkul egentligen. Det finns liksom inget där. Alls. Ögonen fladdrar omkring som två pingisbollar under en rundpingismatch på rymdstationen MIR. Dessutom måste tillstå att det kommer bli en sann njutning att se henne blogga om sitt pördiga jobb på Netto i framtiden... Om hon nu inte går och snor Daniel Sjölins plats i Babel. Det är möjligt:Jag älskar när hon säger: "Och vad ska jag säga asså. Jag tror att jag är lite för smart för att läsa böcker helt enkelt, för jag förstod vad som skulle hända redan efter hundra sidor". Underbart. Kan inte sluta titta. Mogi är för smart för att läsa böcker, för hon fattade vad som skulle hända i Snabba cash. Jag upprepar S-N-A-B-B-A C-A-S-H.

Varför är det ingen som stoppar henne? Mogi kan omöjligt ha en endaste lite riktig vän och hennes föräldrar måste verkligen hata henne.Annars hade väl någon steppat upp vid det här laget och förklarat att hon skämmer ut mänskligheten. Att hon får vägglöss att framstå som en högre livsform.

Och lilla Amanda. Om hon verkligen är på riktigt (vilket jag starkt betvivlar) så hoppas jag hon repar sig. Helt ärligt. Men OM det är en "roll" hon spelar så fattar jag faktiskt inte vad hon gör i Sverige, hemma i sin jävla morsas badrum. Då borde hon befinna sig i Hollywood istället och tjäna tonvis med dollars på de mängder av hopplöst efterblivna och könsvitsiga tonårskomedier som produceras där. Hon är som klippt och skuren. Annars kommer hon såklart att passa alldeles utmärkt i en nopprig frottébadrock, hummande och mmm:aande, mellan blossen under sin igenrökta fläktkåpa i något miljonprogramskök. När hon lyckats ta sig förbi puberteten vill säga.

49 kommentarer:

Adde sa...

Dom flesta jag diskuterat detta har faktiskt tyckt att dom små liven varit ganska roliga, medans jag själv mest blivit förbannad. Skönt med nån som känner likadant.

Klatuu sa...

Jag hade totalt missad dessa två! Tack för att du visade mig dom, tack så otroligt jävla mycket. Nu är min dag förstörd! ;)

Anonym sa...

Amanda alltså, jag vill ju så väldigt gärna tro att det är ett sånt där grymt väl genomfört nätskämt.

Men risken är väl att flickstackarn är på riktigt.

//Jonas

Anonym sa...

Herregud, jag hade missat dom där. Klippen är ju sanslöst korkade. Människor som Mogis finns väl bara i stockholmstrakten, eller?

Jo tjena sa...

Jag trodde seriöst att jag skulle få tuppjuck på Amanda och hennes "mmm hihi" första gången jag såg det. Det kröp i hela jävla kroppen och jag kunde inte se klart klippet.

mikebike sa...

adde: Byt vänner och bekanta. Pronto. De måste vara idioter allihop :)

Klatuu: Shit. vilken otur. Jag trodde inte att någon hadde missat detta mänskliga förfall.

Jonas: ja det vill man tro. jag hoppas så innerligt.

anonym: nä de finns lite överallt.

Jo tjena. Det trodde jag att jag skulle få när jag såg mogis ordbok och framförallt hennes garderobstips. AS as as!!! :)

JAC sa...

Har du sett Family Guy?
http://www.youtube.com/watch?v=c3D7Qm-gQoE
Den tjejen påminner en del om Amanda.

JAC sa...

(Jag trodde för övrigt inte att det fanns såna människor som Amanda. FÅR man vara så dum? Jag menar, hon Mogi verkar ju intelligent i jämförelse!

Dr Baloo sa...

Fy f-n vad taskigt att förstöra min dag så här....Jag skulle aldrig klickat på länkarna...

Jag blir så rädd för att genpoolen verkligen är urvattnad nu.

mikebike sa...

JAC: nä jag trodde inte heller att det fanns. är fortfarande osäker.

tricke: ja jag borde varnat. förlåt :)

E sa...

Den här amanda är ju då Blondinbellas lillasyrra och då kan man ju dra både en och annan slutsats.
Hennes största hatobjekt Kissie verkar ju kanske inte heller ha alla hästar i hagen.

Anne sa...

Jag försökte tappert att se färdigt åtminstone ett av klippen, men klarade det inte. Jag var rädd att min hjärna skulle börja brinna.

PGW sa...

Men Amanda MÅSTE väl vara ett skämt?!

mikebike sa...

E: är hon det på riktigt? Blondinbella framstår ju som ett geni i jämförelse. fan vad sjukt att blondinbella dammsög genpoolen så det bara blev crap kvar till lillsyrran. så kan det gå :)

anne: ja samma här. jag lekte med elden men var tvungen.

mikebike sa...

PGW: jag vet inte. verkar inte så men jag är ändå skeptisk.

Amanda sa...

Jag är mållös.
18sekunder in i deras videor och jag börjar iundra över nästa genidrag. Fruktar att hon ger ut en ordbok.

mikebike sa...

Amanda: jag är också mållös. brrr.

Mia sa...

Men alltså, nog är de väl på låtsas? Jag tänker mig att de vill driva med, ja kanske Blondinbella till exempel. Som någon sorts pubertal samhällskritik förvisso, och ganska felriktad men ändock. Jag vill inte förlora hoppet om mänskligheten.

simon sa...

det är framförallt hysteriskt roligt att hon tvekar i säkert 10 sekunder innan hon bestämmer sig för på vilken gata den jävla lamborghinin skulle åka på. att hon heller inte minns vad författaren heter eller säger att det är "snabba cash MED jens lap...lapiduuus" som om det vore en feature film är priceless.

Anonym sa...

Ta en tur på Nk kosmetik avdelning en lördag runt 12.30 - där har ni några av dem infållade så att säga,
Det finns inget bättre än Real Life - överträffar oftast fiction...

Unknown sa...

Herregud! Här tar man bloggpaus en varm och relativt vacker sommarmånad, kommer tillbaka - hitlockad av en av mina absolut fräsigaste bloggskribenter - och vad möts jag av?! Jo, en riktig nerdoverload av gigantiskt format.
Rude? Perdy?
Pleaso, skona mig!
Nu måste jag nog ta en paus igen.... Hur ska jag någonsin våga tro på mänskligheten igen?
Dn... ? Är även de totalt från vettet? Har inte ord.
Särskrivare och annat pack borde väl heller för fan inte ges möjlighet att skriva ett enda ord - ens om deras jäkla utstyrslar? Kanske är det Kamratposten som har en spalt över?
Nu måste jag ta en Treo och lägga mig en stund...
/AK (jag, mamman)

Ontherun sa...

Ditt språk blir så vackert när du är arg Mike! Man blir ju rörd..

Amöborna tänker jag inte uttala mig om. De och deras många gelikar bryter snabbt och systematiskt ned mitt hopp om mänskligheten och man förstår hur genialisk inledningen i filmen idiocracy är. Hittar den inte på youtube tyvärr.

LindaoEbba sa...

*hjälp* orkar inte ens se ett klipp... finns det sånna människor på riktigt?!
Jag blir f*n rädd... på riktigt. De har ju rösträtt - ve och fasa tänk om de startar ett fräsigt parti, tror inte att rött och grönt räcker för att beskriva den röran!

Linda

Anonym sa...

Ja jösses - tyvärr har cybervärden ännu en gång begåvats med två retardos med ett fågelbadsdjupt intellekt.

Mogis garderob skulle jag med nöjje fylla med 10% av Falklandsöarnas årliga guanoproduktion.

10-4 Roger ´n out

Wolfram O´boy.

Honey sa...

nej, men....nej. jag vet inte vad jag ska säga (och det är rätt sällan). jag har också helt missat de här två. nu kan jag inte avgöra vem som är värst. och det där videoklippet klarar jag inte ens av att se klart på. känner liksom hur man själv fördummas lite för varje sekund. i jämförelse med de här känner jag hur min egen vardagsblogg som jag mest skriver för att slå ihjäl tid är ett så stort litterärt mästerverk med så mycket intelligens bakom att jag borde få pris för den...

Unknown sa...

Nu blev jag ocksa trött.

Andreas sa...

Vilka är mogi och amanda? Har totalmissat allt runt detta.. och jag brukar ändå ha koll på vad som händer på det häringa intranätet. Upplys mig.

Anonym sa...

Ni är ju något mer efterblivna än personen ni kritiserar.. Att ni inte förstår att det är ett skämt säger ju tyvärr mer om er än Amanda.. Ut och rör på er, träffa folk, umgås, utbilda er så skall ni se att ni kommer förstå människor, ironi etc. mycket bättre..
Hon försöker inte vara rolig.. Hon försöker driva med korkade människor (läs er)..
Hon lyckas rätt bra..

Anonym sa...

Är det du som har varit i farten med ett lur Mike?
http://www.27bslash6.com/buffed.html

Angående den italienska handen som var på tal för ett par veckor sedan har jag klurat, men kan inte förklara den bättre. Den måste ses.
Yours truly,
Fletch

Daniel sa...

Är faktiskt svenska flickor så där? frågade finnarna av mej efter att vi tittat på klippen

- Jo sa jag. Och vänta så ska ni få se en tjej som heter Rosing!

De blev bestörta. Och vi lovade varandra att aldrig åka till Mini-Usa Sweden igen.

mikebike sa...

Mia: jag vet inte. man hoppas ju.

simon: haha ja det är fan hysteriskt kul. hon vill verkligen välja rätt ställe.

anonym: haha jag klarar mig utan det där nk-besöket tror jag.

AK: haha japp jag fick också ta en treo.

Oskar: tack så mycket.

lindaoebba: du menar pördigt parti... eller rent av schneerdigt:)

wolfram: och de har hållt på länge...

tiggerrr: Ja som sagt det är svårt att formulera det som händer i huvudet när man ser sånt.

helen: ;)

Andreas: lyckost där :)

anonym: ja jag hör vad du säger. har också lite misstankar om att det inte kan vara på riktigt såklart. men så titta de jag in på deras bloggar också och det finns ju ingen poäng om det skulle vara som du sa. det är bara kontraproduktivt vilket innebär att det i slutändan är de som är idioterna oavsett hur mycket ironi det skulle ligga i deras "karaktärer". Jag tror tyvärr att åtminstone den ena av dem är precis så jävla efter som hon verkar.

fletch: nej inga lur på sistone. får kolla länken.

mikebike sa...

daniel: om du och dina polare tror att de är genomsnittet för svenska tjejer så är det bara att beklaga. Då är ni inte så jäkla vassa ni heller alltså.

Tesa sa...

Jag har bett mina läsare att läsa hos dig för du skriver om det så bra. Själv hittar jag inte ens orden... det är nästan så jag gömmer mig under kudden för att slippa se och fnittrar nervöst över att inte veta om det verkligen är på riktigt.

mikebike sa...

tesa: tack så mycket för länkningen. uppskattas.

t.b.f.t.e. sa...

Jag mår lite sämre nu. Tack!

The Girls Of Florida sa...

Haha bajsroligt när Mogi pratar om hur hon inte vågar på Kungsgatan längre och hur mystiskt hela världen har blivit för henne. Tur att hon är smart, annars skulle det bli läskigt.

Anonym sa...

Neeeeej, varför tittade jag på det här??

Skäms-kudde fram nästan omedelbart och kraftiga ansträngningar för att inte lobba ut laptopen från balkongen.

/C

Anonym sa...

t.b.f.t.e. sa...

Jag mår lite sämre nu. Tack!

Buhuu, jag håller med...
Varför kunde jag inte förblivit lyckligt ovetande..

Matsan sa...

Det verkar som att jag inte kan rekommendera någon här, att läsa om min tolkning på det hela.

http://matstellving.tumblr.com/post/166562665/reflektion-ver-mogis-reflektion-av-kriminalromanen

Spader Ess sa...

Visst finns även representanter från Göteborgsområdet.
Kolla och njut av Götets stolthet, Baby Belle.
http://belleofsweden.blogg.se/

Regnbågs-Svensson sa...

Jag mår illa!

Anonym sa...

Jag vet att man inte ska anmärka på folks uteseenden osv, men är det inte märkligt att Mogis bara ska vara 19 år? Ser MINST 10-15 år äldre ut ju...

egarcia sa...

Jag tappade hoppet om mänskligheten för längesen men det här är liksom...jag vet inte...jag vet inte vad jag ska säga....

Unknown sa...

Herrejävlar... Tur att jag bor i Norrland.

Sandra sa...

Ge tjejen lite nässpray!

Ms Spider sa...

Men.... Asså... Eller... Nu vet förståss inte JAG vad jag ska säga. Tanken som flyger in i min hjärna är "lär de sig ingenting i skolan idag". Och så inser jag att jag blivit gammal, uråldrig faktiskt. Bara sådär!
Men kan det verkligen vara på riktigt?

Ms Spider sa...

Jaha. Inte för att Expressen varit något att räkna med på länge, det ena lågvattenmärket efter det andra, men nu har de väl ändå sjunkit lägre än lägst. Detta är på deras förstasida idag, den 28 augusti. Och plötsligt har jag tagit det visa beslutet att nu blir det inget mer Expressen för mig, det finns ingenting jag kan tro på hos Expressen mer...

Anonym sa...

Jag trodde det var nog med att titta på skiten själv. Nu har den eminenta tidningen aftonbladet valt att nämna Mogis ordbok. Jag trodde det var ett skämt. Skjut mig. Jag kan för mitt liv inte förstå att inte någon på ABs redaktion ställt sig upp och sagt att nu får det förihelvete vara nog. Ja menar jag vet vilken kvalitet den tidningen har men någon sorts jävla gräns måste de väl ändå ha?

Jag är trött

Anonym sa...

Mongo!!!!