fredag, januari 09, 2009

Ett hårt jobb

Sitter och läser lite dagstidningar på nätet. En artikel handlar om männen bakom det stora postrånet förra året. Samtliga verkar såklart syssla med ganska ljusskygg verksamhet men en av dem beskrivs som "yrkesförbrytare". Vilket jävla jobb. Det är att ta kriminaliteten till sitt absoluta max.

Det är en grej att vara rånare, mördare, kidnappare eller bedragare. Det är en nisch. Ett fack. Men att ge sig på att syssla med lite ospec förbryteri verkar vara ett hårt slitjobb. Roddigt. Man får passa sig så man inte råkar utföra nåt lagligt i all hast. Då är hela ens rykte kört i botten.

7 kommentarer:

Caravaggio sa...

Tror du inte det kan vara lite av den kriminella världens varianta av actress/waitress? Man kör sitt slentrianförbrytande samtidigt som man går på auditions och letar efter sitt break upp till the majors.

Jag tror själva postrånet möjligen kan ha varit den killens chans att få lämna sina smågrejer bakom och en gång för alla få titulera sig rånare.

Anonym sa...

Ha ha, till och med en vanlig sväng med hunden blir ju uppstressat eftersom man måste se till att hunden bajsar trottoaren, att man klipper av minst en sån där vajer som håller telefonstolpar raka och kanske skruvar av och kastar bort någons tanklock.
För att inte tala om att ta en promenad i parken, gå på bio eller köra en maskin i tvättstugan. Det är ju jour dygnet runt liksom, eller har dom fasta tider typ 8-17 som vi andra?

Nemo sa...

Visst är det en hård titel...tills dom hittas nergrävda.

Då tvålar media om dom till "småbarnspappor" och alla förfasas - fast av en annan anledning

The Girls Of Florida sa...

Låter som ett yrke som platsar i Platsjournalen bland häxor, strippor och vuxenutdelare.

mikebike sa...

caravaggio: jopp så kan det kanske vara. du har en poäng. trist att det var rikskuponger de kom över bara :) nu kan de iaf käka lunch till de dör.

adde: ja fan de måste väl ha fritid också?

nemo: japp så är det.

girls of florida: haha vuxenutdelare... maohahahaha

Spader Ess sa...

Kan man hitta kategorin under någon flik i Gula sidorna om man nu mot all förmodan skulle behöva få tag i en riktig yrkesman inom området, som har F-skattesedel (troligen förfalskad, men man kan ju inte få allt)?

Och om man nu hittar denna rubrik, skall man då välja yrkesförbrytaren med den glassigaste annonsen, eller den med en liten diskret blänkare?

A working class hero.... behöver skrivas om lite.:-)

Nina sa...

Jag tycker annars att dynamitard är en bra titel att skriva i telefonkatalogen.