måndag, januari 07, 2013

In med det nya...

Nytt år. Skönt. 2012 var bra men 2013 ska bli ännu bättre har jag tänkt mig. Året då jag blir en bättre människa. Dock får det ju finnas gränser. Men här kommer i alla fall en lista på vad jag har bestämt mig för att bli bättre på. Lite som ett nyårslöfte.

– Svara på SMS. Jag är orimligt dålig på att svara på SMS. Så att jag skäms. Detta inkluderar även Facebook-meddelanden, mail och andra kommunikationsvägar.

– Umgås med mina vänner. De senaste åren har nästan 100% av min umgängesform skett under formen över en öl (där "en" innebär en mycket obestämd form). Jag måste bli bättre på att hitta på annat med mina vänner. Också. Fortfarande ta "en" öl men även gå på bio, utställning, konsert, fika, luncha, spela tv-spel eller waddevva.

– Träna. Japp, den gamle käpphästen. Jag ger mig på ännu ett försök att upprätthålla någon form av värdighet när det kommer till hållning och omfång. Men jag ska inte sätta upp några idiotmål eller följa någon diet eller annan skit som förtar all livsglädje. Keep it simple. Mindre portioner. Mindre onyttigheter. Kontinuitet. Dessutom ska jag börja utnyttja lunchtimmen till träningen och inte förlägga allt till kvällstid eftersom det ändå inte funkar för mig att gå iväg en timme fyra gånger i veckan. Det kommer alltid något emellan. Att träna på lunchen har tidigare varit förenat med pina och obehag eftersom det har inneburit att jag då tvingats avstå en daglig och mycket social aktivitet som jag uppskattar mycket – den värdiga lunchen. Nu när jag arbetar på Hisingen är detta inte längre ett problem eftersom värdiga luncher är ytterst fridlyst här ute (separat hatinlägg kommer).

– Bloggandet. Jag är nästan trött på att säga att jag ska ta mig i kragen med bloggandet. Jag har återfått lusten men inte haft tiden. 2013 ska jag reclaima det kravlösa bloggandet som tidigare har skänkt mig glädje. Det där jag inte oroar mig för besöksstatistik och antal läsare. Jag har nått botten känns det som. Vet knappt om jag har några läsare längre eller vilka ni är (visa har jag koll på såklart). Men ur askan kan det bara bli bättre. Jag vill mer än gärna ha många läsare men jag kommer fortsättningsvis att skriva om det jag känner för (hur banalt det än må vara) och inte försöka anpassa mig till vad som är poppis på Twitter. Mer kärlek. Mer hat. Mer starka känslor och mindre mellanmjölk. Således.

– Skaffa/Arbeta in en klädstil som jag trivs med. Jag är trött på att vara så fladdrig i min klädstil. Trött in till märgen på att alltid gå runt i billiga t-shirts som är producerade av genuint lidande i tredje världen, Acne-Jeans och andra kläder av pisskvalité. Det är för enkelt och får mig bara att se fet och deppig ut. Som alla och ingen på en gång. Jag är inte ute efter att se unik ut. Tvärtom. Jag vill gärna hitta något som gör att jag vid en första anblick alltid ser precis likadan ut utan att vara det. Jag vill ha en enkel och nedtonad men proper stil, som blir min stil som jag kan känna mig trygg i, så att jag aldrig mer behöver förbereda mig mentalt i en vecka innan jag ger mig ut för att köpa kläder. Jag fan hatar det. Jag vill ha en stil att åldras i. En värdig stil. Och så vill jag göra det enkelt för mig. Jag vill se bra ut i mina kläder men utan att anstränga mig och utan att bli ett offer för dressmanstilen. Därför tänker jag mig en version av min gamle kollega Jens egenutvecklade modekoncept Adult Contemporary (som är en briljant och ganska självförklarande titel) där jag tar tillvara och bygger vidare på mina tillgångar som skägg och nya glasögon. Intellectual Contemorary skulle man kunna kalla den. Eller kanske ännu bättre; Autistic Contemporary. Vi får se.


24 kommentarer:

Rebecka sa...

Min kille har värdig stil. Tre par jeans som sitter bra och ett tiotal svarta t-shirtar från Levi's. Ett antal skjortor och snygga skor. Han är klädd som en man och inte som en pojkspoling. Inspireras!

Anonym sa...

Jean och skjorta gàr alltid och överallt (nästan) toppa upp med ett par kostymer sà är du klar.

Anders

mikebike sa...

Rebecka: Låter propert. Låter som min nya stil :) Gillar likriktningen i 10 svarta t-shirts. Skjortor. Och Snygga (dyra) skor, jackor, väskor.

Anders: Ja, jag gillar jeans men måste bredda mig där. Hej Chinos. Har två kostymer jag ska träna/banta mig i.

SE sa...

Tweedkavaj och snygga (oundvikligen dyra) skor kommer man som trettioplussare ganska långt med.

Ron Obvious sa...

Det är tydligt att jag ligger i framkant. Inte nog med att jag har en stil, jag har dessutom redan sett ut min framtida gubbstil. Ty nånstans i Liljeholmen går det omkring en omedvetet cool farbror i rutiga brallor och avslappnad hatt och är modell för min framtid. Det känns tryggt.

Rebelf sa...

Så länge du fortsätter skriva om Hisingen och kollektivtrafiks-odörer kommer jag att fortsätta läsa!
Tummen upp!

mikebike sa...

SE: Tweed är värdigt. Känner mig dock osäker i Tweedens förlovade land. Länkar tack.

Ron Obvious: ahh Rutiga brallor är snyggt. Har själv inhandlat ett par precis nyss. Jag gillar hatt som koncept. Men är tyvärr för lång för att ha hatt. Jag ser mongo ut i hatt.

Rebelf: ohh tack du, då kan jag glädja dig med att hisingen står mig upp i halsen och att trängselskatten gjort det privatekonomiskt oförsvarbart att lyxåka bil till jobbet och att jag således tvingas beblanda mig igen.

SE sa...

Spring inom Ströms, de har rea vilket innebär goda chanser att fynda något tweedigt från Oscar Jacobson. Och ge fan i de korta trendkavajerna som knappt når förbi midjan.

Bruna oxfords till det så :)

Anonym sa...

Ser fram emot Bloggfrosseåret 2013. Kör i vind!

David

mallan sa...

gott nytt år pårej!

ser fram emot mer bloggning! skulle egentligen vilja se en ökad twitteraktivitet också, MEN en kan inte få allt.

Jenny sa...

Heja! Ser fram emot Bloggfrossa 2013. Och den nya stilen! Jag vill också ha en ny stil.

Ellet sa...

Du har ju fan skitmånga läsare fortfarande! Elva kommentarer är ju mer än många får! Jag har följt dig ungefär sen du började blogga och jag har inga planer på att sluta nu, mohaha. Gick under det extremt ovanliga nicket "ullis" förut bara, man är ju lite stealthy. Ser fram emot att du återfår lusten och tiden!

Anonym sa...

Vi finns kvar och ser fram emot ett grymt bloggår 2013. God fortsättning.

Skulle nog behöva en ny stil också så keep us updated, kanske kan få lite nya infallsvinklar =))

Johan I Majorna

mikebike sa...

SE: ströms, vet inte om jag är mogen för ströms riktigt. ska börja kika in där lite blygt så får vi se.

David: Det vet du.

Mallan: fan, jag ogillar twitter. men jag kan inte riktigt låta bli att kolla.

Jenny: kör hårt. det ligger i tiden :)

Ellet: aha det är du som var ullis. hej påre. ja då har du varit med länge. kul. jag kanske bara har läsare som är väldigt bra på att kommentera. :)

Johan i Majorna: will do! Skönt att du hänger kvar.

Larsson i Majorna sa...

Jag kollar in här varje dag, Mike!

Twitter skiter jag blankt i.

Mi sa...

Kommer vara en trogen läsare även om du förblir dej själv ett tag till! Ingen annan blogg ger mej så många asgarv som denna. :)

Och du "Larsson i Majorna" vad fan hände med "hundpattarna", jag lyckades aldrig se dom, hur gick det för dej?

Anonym sa...

Hej Mike!

Följt dig något år nu och gillar dig som du är, du skäms för saker jag inte skäms för och skäms inte för saker som jag tycker är jättepinsamma. Sen har du en fantastisk träffsäkerhet. Tänker ff på Psykträningen du skrev om när det blir outhärdligt med
4-åringen, det hjälper för både mig och min kille!
Ny stil var inspirerande. Slänga allt fladdrigt och smånött och bara ha rena, fina linjer i garderoben Aahh.
Tänkte på det, bor själv i Majorna och har nyligen börjat jobba på Hisingen. Tar på mig mitt allvädersställ över mina kläder sen klarar jag ALLT göteborgsväder. Susar sen ner Stigbergsliden mot Rosenlund. Hoppar på båten som går stup i kvarten och är gratis. Njuter av allt det vackra (det är fan vackert åka båten i alla lägen, märkligt). Och Hisingen känns lite bättre att jobba på när jag får åka båt dit.
Sen cyklar jag 10 min och är framme. Fått vardagsmotion som jag längtat efter och behöver inte träna flera dagar i veckan, kan bara komplettera med lite styrka hemma en kvart om dagen framför Bolibompa. Sluta åk kollektivt, förutom gratisbåten och cykla och må bra Mike.
Ha de gott!
Helena

Larsson i Majorna sa...

Har inte lyckats se några hundpattar, men bor mer bortåt Mariaplan iofs. Här är mer kamphundshelvete över gatubilden.

Men en vacker dag så...

Själv då, Mi?

Johanna sa...

Haha känner så jävla mkt igen det där med klädstilen. Att man bara vill ha en, liksom. Bara kunna ta vad som helst i garderoben, matcha det med ett annat plagg ur samma garderob och veta att det blir bra. Att det blir snyggt och med nån sorts enkel elegans liksom. Allt passar med allt för att man har ett "tema". Som ändå inte är ett så utpräglat tema att man tröttnar, utan bara en röd tråd. Så.

Låter så lätt, men är så sjukt svårt att uppnå.

Anonym sa...

Här är en till läsare som inte kommenterat så ofta. Men gillar allt du skriver och skrattar ofta gott! Tack! Vad gäller stil:

1. Snygga skor är viktigt.
2. Mörka färger hellre än ljusa färger.
3. Lukta gott! Underskattat hos många tyvärr.

SB

Anonym sa...

Hurra för fler blogginlägg o ny klädstil, låter spännande! Gott nytt på dig!
Fd EnglandsNina numera TjörnNina (av alla ställen!!)

mikebike sa...

Larsson: Gött att höra. Och ja fan jag skiter med i twitter. typ.

Mi: Tack för det. skönt att ha trogna läsare. ang hundpattarna kan jag säga att jag rört mig mycket i området men ändå inte fått korn på dem igen. jag vet att de var på riktigt men det är märkligt att jag inte sett dem igen.

Helena: o du stackare. bor i underbara majorna och jobbar på hisingen. snacka om att slängas mellan "skilda världar". det är lätt att hålla sig för skratt när man väntar på båden med isvinden piskande in genom hamninloppet. idag grät jag nästan en skvätt på kajen. men jag ska inte förstöra det för dig. jag romantiserade också båten den första tiden. vi lever liknande liv hör jag. var i majorna bor du förresten?

Johanna: exakt så! mycket bra sammanfattning johanna. hur är läget med dig?

SB: Check, check och CHECK (fick Dior Intense i julklapp)

TjörnNina: Hurra för att du läser här. Det var längesedan. Jag är nyfiken på att höra vad du har haft för dig sedan sist. Då bodde du i england och hade börjat fundera på sverigeflytt och nu är du här. Hör gärna av dig.

Anonym sa...

Ha ha så du menar att allt det vackra kommer att solkas med tiden??? Jag jobbar på Eriksberg så jag vet inte riktigt om jag ever kommer se det där sketna Hisingen. Jag har iofs varit runt på studiebesök på de flesta korttidsboenden, typ Lundby Hotell. Det värsta sådant boende ligger faktiskt i Angered inte Hisingen och heter Rävebo. Det var en inre sjuk resa att träffa klienter och personal där. Jag jobbar med smärta så min ångesttröskel kanske är högre än din. Får se om skönheten i resandet bedagas med tiden då, har bara jobbat där 2 veckor nu. Men jag vet ju att Majorna vänta på mig när jag väl är över älven. Jag bor förresten på Oljekvarnsgatan med två barn och min kille, nära Djurgårdsgatan, där ni jagade hundpattar! Och tänkte när jag läste att du körde mot enkelriktat på min gata!
Helena

Colombialiv sa...

Svara på mejl och sms. Min svagaste punkt. Jag snor det nyårslöftet.