fredag, januari 25, 2013

Från det ena till det andra

Då går vi direkt från det avgrundsdjupa mörkret i förra inlägget till en helt annan typ av mörker. Jag hittade nyligen den här bilden och blir inte riktigt blir klok på den. Antar att den måste sorteras in under kategorin  "väldigt konstigt". Men det räcker liksom inte. Jag vill veta hemligheten.


En svart man står på en trottoar vid vad som verkar vara någon sorts parkeringsplats. I bakgrunden syns tågspår men i stort är geografin höljd i dunkel och mina ögon kan i alla fall inte avslöja om vi befinner oss någonstans i Afrika eller USA. Eller någon helt annan stans. Men vädret är fint och solen ser ut att stå ganska lågt, vilket får mig att tro att det är tidig morgon. Bilden är i allra högsta grad amatörmässig och på alla sätt tafflig. Dålig skärpa, usel komposition och troligen tagen i förbifarten genom en bil- eller bussruta. På det hela taget skulle det vara en värdelöst ointressant bild. Om det inte vore för det faktum att mannen endast är iklädd ett par läderstövlar och håller ledigt i ett ganska maffigt samurajsvärd. Bara sådär.

Det gör istället att bilden väcker min nyfikenhet och har gjort att jag fan inte kan släppa den. Den är så alltigenom märklig att jag vid upprepade tillfällen har kommit på mig själv med att fundera över den. Jag undrar hur mannen egentligen kom fram till att detta var en lämplig outfit för dagen, vad han egentligen hade i kikaren, vad han jobbar med (om han jobbar), huruvida han bara har en extremt avslappnad inställning till nakenhet eller om han är mitt uppe i en mental härdsmälta, om det är ett Hattori Hanzō-svärd och ifall det möjligen stod något speciellt i tidningarna dagen därpå?

 Frågorna är många.

---

Updatering kl. 14:21

Fick givetvis direkt respons från en google-wiz som kunde ge mig en länk (tack!) och ett namn på mannen. Och efter lite egen googling lyckades jag dessutom hitta ett klipp där man kunde skåda hela spektaklet med själva gripandet och allt. Från luften. Smått fantastiskt. Nu vill jag veta allt om Coco Bennet. Varför, varför, varför gjorde du såhär Coco?

10 kommentarer:

Six sa...

Och hur i hela friden snubblade du över denna bild? Googlade du på nåt spännande? ;)

Spader Ess sa...

Underbart! Alla dessa mysterier.

tobias sa...

Nu fick du mig nyfiken - och lite google senare. Voila:
http://iwidk.com/2013/01/02/police-detain-naked-man-after-standoff-while-wielding-samurai-sword/

Anonym sa...

Han heter Coco, det är ju det bissarraste av allt i hela historien!

Johanna sa...

Hehe jag trodde hela tiden att han var klädd i brun uniform. Var tvungen att klicka upp för att förstå det där med nakenhet.

mikebike sa...

Six: jag vet fan inte var jag hittade den. Jag såg den i min reader så via någon av alla sidor jag följer, men minns inte vilken.

Spader ess: haha ja helt fantastiskt.

Tobias: Vilket ess du är. Googlade vidare jag också och hittade en video som dokumenterade hela gripandet. Wow.

mikebike sa...

Johanna: haha sicken kostym sen då :)

Anonym sa...

När jag blir miljardär skall jag ha en sådan där parkeringsvakt också!

Baron Samedi var väl ute med sin vagn och zombie-jeeves med svärdet stod lydigt och väntade.

verkar vara en välavägd polisinsats med 20+ personer och en hund. De kanske har försökt stoppa Zomibe-jeeesv förut och bara varit 5-10 stycken?

-Luca

Anonym sa...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your bloggfrossa.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

Mr Elway sa...

Tryck nu på Anonyms länk ovan M, gör det!