onsdag, maj 02, 2012

Projekt: Skägg

Appropå mitt skäggprojekt. Jag har tidigare försökt mig på flera skäggrelaterade vansinnesprojekt. Dessvärre alltid med ganska mediokert resultat. Jag har gillat tanken men har helt enkelt blivit tvungen att ge upp och raka av helvetet innan det nått någon som helst prakt. Det duger inte den här gången. Nu har jag gett mig fan på att lyckas men det ingen lek. Det går trögt av många anledningar. 

Jag har sedan en tid tillbaka passerat stubbfasen och gått in i klådfasen. Det är nog så jobbigt. Samtidigt finns det många andra motstånd att parera på vägen, vilket gjort att jag hyser djupaste förståelse och respekt för män som pallat att gå "the whole nine yards". Jag kan bara inte hålla mina klåfingrar från skägget utan sitter och pillar med det, vilket jag dagligen får reprimander för, eftersom Josefine tycker att det ser ofräscht ut när vi samtalar och jag sitter och gräver i min skäggbotten. Hon är dessutom lagom pepp efter att jag förklarade att min målbild är Joaquin Phoenix "I'm still here"-skägg. Hon tycker att det räcker nu och kan göra långa omotiverade uppehåll i en konversation för att utbrista "det där där skägget alltså", med en lätt negativ klang. Så himla okonstruktivt. Hon är inte öppet emot det hela. Jag får t.ex. inte blogga om att hon försöker förbjuda mig att anlägga ett ordentligt skägg.

Det är också jobbigt att varje morgon behöva skärskåda sitt eget anlete i spegeln och tvingas se hur många strån verkar försöka bryta sig lös och liksom sabbar flowet för skäggets helhet. De står ut åt lite varje håll och ser faktiskt ganska risigt ut på nära håll. Just de hårstråna påminner lite om, och det här smärtar att säga, en väldigt gles könsbehåring. Sånt vill man inte ha i sitt skägg. Det innebär att jag dagligen tvingas plocka fram saxen och frisera ner det värsta vilket inte bara är tidskrävande utan även ett tecken på att jag är på väg in i den jobbigaste fasen. Den socialt missanpassade fasen. När man går runt och ser allmänt förjävlig ut hela tiden. Det är där de flesta brukar falla för trycket och plockar fram de vassa grejerna.
 
Och nu kommer sommaren vilket kanske i sig inte är den mest praktiska årstiden att bestämma sig för att bli pälsdjur. Men jag gör det för konsten och tänker inte låta något hindra mig. Viva la skägg.

15 kommentarer:

Ron Obvious sa...

Kämpa! Ett maffigt skägg är en prydnad för var familj, och att inte släppa fram det åtminstone någon gång är som ett hån!

mikebike sa...

Ron Obvious: Ja det här har jag längtat efter hela mitt vuxna liv!

Matilda sa...

Jag såg dig faktiskt på stan häromdagen (ok 90% säker) och jag tyckte det såg bra ut! Kanske inte är någon skäggexpert dock. Det var ju på håll också, men kanske lite uppmuntrande?

mikebike sa...

Matilda: Jaså minsann. var och när var det? absolut uppmuntrande. tack så mycket!

Anonym sa...

Människor med hårlösa ansikten kan man inte lita på. Så, kör vidare.

Spader Ess sa...

Sökte jobb en gång i min ungdom på en datafirma som jobbade med mycket advokater. Sportade då ett goatee-skägg. Kravet från arbetsgivaren för att anställa, var att skägget skulle åka för att advokaterna kunde se det som ett tecken på oärlighet....

Tog/fick jag jobbet? Jag har sedan dess ett helskägg. :-)

adde sa...

Det var ett lustigt sammanträffande; jag sitter själv här och småtrivs medans mitt skägg breder ut sig som en skön kontrast till min blankrakade skalle. Det kliar nåt så förbannat så jag vet inte om jag klarar det denna gången heller. Och som du skrev så gör ju inte värmen det bättre. Bara jag växer ur kliet, uuuuhh!

silverboy sa...

– Håll ut! Gäller bara att orka över gränsen... Sedan rockar det.

Anonym sa...

men se då till att ge oss en per dag-fotouppdatering? som vi längtar? eller kanske inte...Kämpa på bara, det kan ju bli till ett sånt där glest bikerskägg som jax i Sons-of-Anarchy,mvh/exilväschötten

Fabbe sa...

Drar till med klassikern.... Det här inlägget är värdelöst utan bilder.

mikebike sa...

anonym: Haha det där får bli min devis... eller män med hårlösa ansikten. Jag kör på.

Spader ess: Pepp!

Adde: skönt att veta att en till lider. Det gör det lite lättare på nåt sätt. Men håll ut nu så kan vi luta oss tillbaka i sommar.

Silverboy: Jag visste det! Att det blir bättre.

Exilväschötten: Haha inget glest skägg för mig tack. Kanske kommer bild. kanske inte.

Fabbe: haha ok. som jag sa innan. kanske kommer bild. kanske inte.

Talsey sa...

http://www.smbc-comics.com/?id=2224

Matilda sa...

Det var vid järntorget någon gång på förmiddagen på 1 maj. Eller så har du en dubbelgångare med snyggt skägg.

Anonym sa...

Fixie OCH hipsterskägg, nu? Du verkar trivas i sista startgrupp Mike.

mikebike sa...

Matilda: Då var det nog jag om det var runt kl 12. Så du diggade det? Tack!

Anonym: nej ingen fixie. och skägg är tidlöst.