onsdag, oktober 28, 2009

Tvångsmässigt pollande

Jag har ett tvångsmässigt beteende som gör att jag bara måste svara när jag ser en poll. Jag kan bara inte låta bli. Jag måste få veta, jämföra och se vad andra tycker. Hur dumt det än är. Jag hatar mig själv för att min hjärna förnedrar mig genom att tvinga mig att delta. Så ovärdigt.

Nyss såg jag en poll på Aftonbladet. I anslutning till en artikel om nån från Berlusconiland som kommit på hur man gör tallrikar av en sorts extra tålig bröddeg och frågan var huruvida man skulle köpa ätbara tallrikar eller inte. Ja eller nej. Så jävla jävla dumt att jag blir förbannad bara av att något litet redaktionsmongo suttit och knapprat in den. Vem fan bryr sig?

Jag försökte låta bli men den sämsta delen av min hjärna behövde inte battla mig mer än fem sekunder för att jag skulle ge med mig och klicka. Jag kände verkligen ett brinnande behov av att få veta hur stor del av landets befolkning (eller i alla fall aftonbladets läsare) som skulle kunna tänka sig att köpa skiten. Jag klickade nej och blev nummer 19506 som svarade och ställningen är dryga 40% (ja) mot 60% (nej). Ja, nu känns livet mycket lättare igen... ehhh.

Men fatta grejen. Jag är uppenbarligen inte ensam om min pinsamma hjärndefekt i alla fall. 19505 personer före mig hade också känt sig manade att klicka för att få reda på vad brödtallriken har för framtidsutsikter marknadsmässigt i vårt avlånga land.

Usch. Jag mår lite illa.

13 kommentarer:

Ull sa...

Jag lyckades i alla fall hålla mig från att svara på just den pollen.. men får väl erkänna att jag oftst svarar flitigt på diverse polls.

mikebike sa...

Ull: visst är det för jävligt??

Anonym sa...

På många pollar — inklusive de på AB — kan man klicka på "Se resultat" om man bara är nyfiken.

Själv har jag också svårt att låta bli men lugnar samvetet med att alltid klicka på det alternativ som är minst politiskt korrekt. "Borde brasiliansk vaxning vara obligatoriskt?" blir ett solklart "JA!!!!" t ex.

adde sa...

Ja, dom vet ju så väl om att det finns så många klickmongon där ute också, vilket som sagt ofta märks på den häpnadsväckande klurighet med vilken frågorna är formulerade. Inte.

Ett bra exempel är att dom på GPs sportsidor hade frågan om vem man tror vinner allsvenskan; IFK eller AIK. På Göteborgs Postens sportsidor. Svårtippat!

Ewa sa...

Jag är en sucker för undersökningar jag också, men just den där med brödtallriken lyckades jag hålla mig ifrån. En kombination av att min dator är seg (jag undviker att klicka på onödiga saker) och att den var under min värdighet. :D

SE sa...

Steg ett är att undvika att besöka aftonbladets sajt. Helt och hållet. Bara det lär göra dig till en mer rakryggad människa. Trust me I know.

f i f f i. sa...

Vad fan är en poll?

mikebike sa...

mrarboc: det hjälper mig inte nämnvärt. jag måste svara. det är först när resultatet når min näthinna som jag ångrar migt och mår dåligt.

Adde: haha ja vilken jävla fråga. ungefär samma eniga utslag som har du ägnat dig åt terrorism på de lapparna man får fylla i innan man ska in i usa.

Ewa: haha ja då finns det ju hopp om dig iaf :)

SE: jag det där vet jag men jag är ingen rakryggad människa. jag är förlorad.

fiffi: opinionsundersökning på nätet typ. En fråga med tillhörande svarsalternativ och redovisande statistik.

Ivana sa...

Jag gör som mrarboc, jävlas genom att svara på den minst politiskt korrekta. Egentligen är inte jag så besatt av resultatet utan mer besatt av att få säga vad jag tycker. Som om någon håller reda på just min åsikt höhö!

Alfredo Fettuccini sa...

Mikeobikeo! Molto Grazie för din hjälp-a! Svaret är estremamente importante för att-a pejla av-a marknaden i Svezia!

*gnuggar-a händerna*

/Alfredo F,
brödtallriksimportör, Neapel

Daniel sa...

Finns "Vem tror du vinner idols 2009" på aftonbladet nu

HURRY UP!!

The Girls Of Florida sa...

Hahaha gud va skönt. Trodde jag var ensam om att ha ett tvångsmässigt pollande. Jag är övertygad om att om jag bara svarar, som tex vilket lag vinner sm-guld i år, ja då kommer verkligheten bli precis som jag har pollat. Stört men sant.

Jävla Jenny sa...

Bara för det tillägnar jag min Bruce-of-the-Bruces poll bara till dig.

Vassego!