söndag, oktober 18, 2009

Nightwatch

En av fördelarna med en nybakad i familjen är att jag får bekanta mig med natt-tv. Som jag har saknat natt-tv inser jag nu.

Kollade på Knight Rider igår eller om det var i förrgår. Underbart och idiotiskt på samma gång. Var människor generellt hårt efterblivna på åttiotalet? Eller var de bara så svältfödda på underhållning att de åt bajs bara det serverades på en tallrik?

En talande pizza-räser... hallå!? Hur jävla dumt är inte det egentligen. Att det blev en internationell succé är smått anmärkningsvärt. Jag vågar knappt drömma om vilka poster människor som tokdiggade Knight Rider då har idag. Jag menar, jag älskade det själv, men så sysslar jag inte med något för världen särskilt avgörande heller. Tänk om det är ur Knight Rider som USA:s försvarsminister har hämtat sin grundmoral. Inte ens barnkanalen kommer undan med sån skit nuförtiden. Och hur folk av fri vilja brännmärkte sina näthinnor med den bultande bulan i Hasselhoffs högt uppdragna byxor i ljus denim, vecka efter vecka, det är för mig en gåta. Samtidigt är det sjukt kul.

Nä, jag känner att jag nog kommer nog att få i mig min beskärda del av ful-tv framöver. Äntligen får jag en försvarbar anledning att frossa i skit och jag ser fram emot det av hela mitt hjärta. Hur dumt det än är så känner jag en stark förkärlek till alla gamla tv-serier där "världen" ska räddas i varje avsnitt. Jag vill uppleva gamla älsklingar som V, Kojak, A-Team, McGyver, Hulken och T.J Hooker. Men jag vill ha mer. Jag vill ha allt. Ge mig en högkonccentrerad injektion med Baretta, Hunter, Mash, Airwolf, Renegade, The Rockford Files, Acapulco H.E.A.T, 21 Jump Street, Starsky and Hutch, Tennisspionerna, The Fugitive, Hawaii Five-0 och Kvinnofängelset... Ja fan, till och med Kvinnofängelset .

25 kommentarer:

Anonym sa...

Och ändå så glömer du den "bästa" serien med de hårdast stentvättade jeansen som sett dagens ljus. Jake i Fatman McCabe (tror jag den hette). Där snackar vi både bula tighta stentvättade jeans med en bister uppsyn och hårda nävar. Konstigt föreesten att man inte sett något mer av den skådespelaren (eller kanske inte) =))

Lycka till med ögontortyren ;-))

Johan I Mjorna

jonna sa...

vi hade sån tur att vi fick en unge med förprogrammerad (rätt) dygnsrytm. så knightrider och kvinnofängelset slapp jag förkovra mig i som nybliven mamma, däremot vankades det en hel del sjunde himlen och mcleods döttrar mellanförmiddagsrutinerna.

Cumulunimbus sa...

Vill även slå ett slag för min på den tiden högt älskade serie - Remington Steele!

En höjdare då det begav sig, ett absolut måste att aktivt undvika idag....

30+ sa...

När jag var föräldraledig plöjde jag ganska många avsnitt av Stargate. MacGyver i rymden, skulle man kunna säga. Iofs inte natt-tv, men ändå konsumtion av lökig tv.

Fantastiskt på sätt och vis, att hitta något slags kulturmening i något så dåligt.

Margherita sa...

Kvinnofängelset FRAMFÖR ALLT, skulle jag påstå. Blev riktigt hookad på gymnasiet och var tvungen att se det varje vardagsnatt kl 3. En jävla tur för mig att högskoleprovet finns..

robrunsthlm sa...

Kvinnofängelset... nej nu måste du skoja

illitteraten sa...

Om du känner för att frossa i lite musik tillhörande dessa fantastiska serier, rekommenderar jag albumet '100 Greatest TV Themes' på Spotify. Fantastiskt!

adde sa...

Ha ha, jag fastnade här om kvällen framför TVn och blev sittandes till ett avsnitt av M.A.S.H. Jag kollade så ofta jag kunde på det när jag var barn men j ö s s e s vilken skit det är upptäckte jag nu, faktiskt till min stora förvåning.

Erika sa...

Nu när jag är föräldraledig så har jag faktiskt sett igenom alla Knight Rider avsnitt, min dotter vaknade i lagom tid varje morgon, fantastisk underhållning, särskilts Kitts avancerade grafik trollband mig, och alla turboboosts, fantastiskt... Är med sorg i hjärtat jag slutat kolla, för man orkar inte se samma avsnitt flera gånger.

f i f f i. sa...

Och Magnum för bövelen. Glöm inte Magnum.

Robbelibobban sa...

Jag råkade se två av min barndoms favoritserier många år senare, Månbas Alpha och Larmet går. Jag grät av sorg, fan vad kasst. Förresten flurrar dom inte på donken Eurostop,Halmstad. "Den är trasig". Eller hur!

redbanner sa...

Det finns mkt härligt på tv nattetid. Sånt tröstar en under nattjobb och vak. Hade glömt snyggingen Nick Slaughter i Acapulco.

Line sa...

Hehe.. kvinnofängelset var en av mina nattfavoriter på gymnasiet. "Värt att sitta inne för" har jag hört. =)

JAC sa...

Du får inte missa U.N.C.L.E. Den absolut bästa 60-tals spionorganisationsserien jag sett! Och då har jag inte sett någon annan! Jag tror faktiskt att den är bra. Eller så är jag lyckligt ovetandes, det var trots allt fem år sen sist...

Anonym sa...

Med tanke på framgången i Macflurry härvan så tycker jag du kunde lägga kraft på att få någon av kanalerna att sända Onedinlinjen i repris.

Den bombastiska vinjetten är helt klart jämnförbar med pampigheten i ryska nationalsången.
Captain Bains polisonger - garanterat en vätesuperoxidblekt vädurskanin som popnitats fast på vardera kind.

James Onedins ansikte där hakan sköts fram i affekt likt en förskjutning i kontinentalsockeln då fartygen förliste i ständigt återkommande mannaminne stormar....

/Wolfram O´boy

Anonym sa...

Lite nyare dock, men jag vill ändå passa på att tipsa om "Iceroad truckers".
Orginal och enstöringar kör lastbil över en frusen sjö. Den stora frågan är hela tiden, ska dom hinna över med sin last eller ska isen spricka.

/ skrumlan

Strato sa...

Finns det inte en hel tv-kanal med gamla "skräpserier" nu? TV4 Guld eller ngt sånt tror jag den heter...

30+ sa...

Strato: Det räcker med att det börjar med TV4 så är det garanterat skräp.

Evelina sa...

tycker du ska vara glad att du slipper mexikanska sapoperor dubbade till monotom grekiska som visas storre delen av dagarna(och natterna) har dar jag bor :P

Anna sa...

Åh, vilken nostalgifrossa. Är det ingen som minns "PS: I love you"? Det liknade par i hjärter och fick en knapp säsong i etern hos svt. Sent 80-tal eller mycket tidigt 90-tal tror jag det var.

Anna sa...

Jovisst. Jag hade rätt. Serien lades dock ner efter halva första säsongen. I give you: "PS: I Luv U"

http://en.wikipedia.org/wiki/P.S._I_Luv_U

Ganska fräsigt var det också att de var PSI-agenter. (No pun intended, liksom).

PGW sa...

Ååh Onedinlinjen!! Som var så bra när jag såg den när jag var liten!

Nu försökte jag se om den och blev frustrerad över de dåliga stormscenerna (stå i duschen eller?) samt blixtlås i ryggen på klänningarna!

mikebike sa...

Åhh onedinlinjen har jag missat. den skulle jag vilja återuppleva. Och ja mannen från U.N.C.L.E vilka grejer.

Who sa...

Tack för den nostalgin! Vågar nog inte se om något av de där programmen, risken att jag finner dem skitdålig är överhängande.. Fast kvinnofängelset..... ehh

Tack du anonym i kommentarerna för:
Den bombastiska vinjetten är helt klart jämnförbar med pampigheten i ryska nationalsången.
Captain Bains polisonger - garanterat en vätesuperoxidblekt vädurskanin som popnitats fast på vardera kind.

James Onedins ansikte där hakan sköts fram i affekt likt en förskjutning i kontinentalsockeln då fartygen förliste i ständigt återkommande mannaminne stormar....

Bäst! Sa Who

Anonym sa...

"Hawaii Five-O" - bästa signaturmelodin någonsin!