torsdag, oktober 01, 2009

Kulturmys

Jag erkänner jag är en tv-pundare. Älskar dålig tv. Det kan vara så avkopplande. För att inte tala om att låta hjärnan vila ut till ett saftigt krigsspel. Men när man lever ihop med en högkulturell flickvän så behöver man ibland kompromissa lite. Göra sånt som båda gillar. J nöjer sig inte med hur låg nivå som helst säger hon. Hon kräver att få dyka ner i ett stycke förkovrande litteratur då och då. Därför har vi beslutat att börja med bokdagar. Ni vet, när man bara låter tv:n vara avstängd hela dagen och istället kryper upp i soffan med en god bok (för att använda ett slitet uttryck) och och bara njuter av en medryckande historia i den fantastiska världen av ord. Kultiverar sig lite helt enkelt.

Själv har jag ju inte behövt läsa en medioker roman på flera år. Det är en riktig lyx. Min bokhallick (J) ser, som jag berättade om förra veckan, till att jag inte behöver läsa något under 4 i betyg. Både jag och J delar nämligen kärleken till det skrivna ordet. Fascineras av språket och alla känslor man kan förmedla med det.

Och i söndags åkte vi till bokmässan så att J fick träffa sin favoritförfattare och lägga vantarna på ett signerat exemplar av någon specialutgåva med begränsad upplaga. Kul. Några av de allra bästa böckerna jag har läst är hennes tips.

Men det är klart, vi tycker ju inte lika i riktigt 100% av fallen...

22 kommentarer:

Burgschki sa...

ni ger mig ångest. internet har tagit över mitt bokläsande.

mikebike sa...

Burgschki: haha ja jag vet vad du menar :)

Baronessan sa...

Jag hade också på förslag att vi skulle fimpa TV:n och läsa istället, men Gubbe vägrar, han håller envist fast i och vid TV-dosan. Vad ska man göra?

Anonym sa...

Renovera, hahaha...
Då blir man utan tv i månader och vips så har man vant sig av med att sitta framför den moderna lägerelden varje kväll.
/Mia

Hälsporren sa...

Läste den boken för ett par veckor sedan och blev SÅ besviken över att bok tre var ett seriealbum. Jag vill behålla mina versioner om hur karaktärerna ser ut, inte få någon illustratörs varianter. Trist, eftersom jag skulle vilja avsluta triologin...

adde sa...

Är det en väldigt liten tjej eller är det en väldigt stor bok?

Kom att tänka på den ibland lite konstiga känslan jag får när jag suttit och läst och direkt går över till att läsa godnattsaga för min 6år unga dotter. Att hoppa från normal text till de ibland gigantiska bokstäverna i barnböcker kan göra mig yr i huvudet.

Lite som att efter en nyhetssändning ratta in Sveriges Radios program "Klartext"

Anonym sa...

Tråkigt bara att boken på bilden är ett riktigt bottennapp... Intalade mig själv att den skulle bli bättre desto längre jag läste, men neee usch o tvi.

/Svante

Jo tjena sa...

Det är rätt skönt att ha en tv-lös pojkvän, då blir det mer naturligt att man tar med sig lite böcker för att läsa eller snokar runt i hans stora bokhylla. Tyvärr är det sällan vi delar samma boksmak.

Miss Muffin sa...

Oj då! Nu har du nog förväxlat lite här. Jag visste inte om att Lapidus var på bokmässan. Du måste ha varit besviken när du inte fick träffa honom då? Så mycket som du pratat om hur du skulle vilja "vara lite mer som de där hårda grabbarna i mästaren Lapidus romaner".

egarcia sa...

Du är rolig du Mike!

mikebike sa...

Egarcia: hahahahaha javist är jag! :)

mikebike sa...

muffin: försök inte några trix här. Det är inte jag som sitter och plöjer alrig fucka upp ;)

Lina sa...

sicken pretto flicka då!

mikebike sa...

lina: äh... sorry, det blev kanske lite väl internt här.

Kentaro sa...

Snygg photoshopping!

Jenny sa...

hehe, jag läser din sambos blogg också. Vem ska jag tro på! ;)

mikebike sa...

Kentaro: hahaha ja inte sant :)

Jenny: alltid mig. alltid ;)

vilma sa...

Omg, jag som åkte ner ända till Götet och gick på bokis på söndagen. TÄNKA OM VI SÅGS!!!! Coolt det hade varit va?

Grovt Initiativ sa...

Hemma med en GOD BOK: http://open.spotify.com/track/41t92TcB6zpzq64w8mfWKD

mikebike sa...

Vilma: ja det kanske vi gjorde. Såg du en trött jävel i svart trenchcoat som gick runt och tycktye synd om sig själv för att han var krasslig så var det nog jag :)

Grovt initiativ: haha ja mats ronander har ju alltid varit en favvo... ehhh... :)

Kissen sa...

förlåt, men jag tror jag ska överge dig för din flickväns blogg nu. *frustar roat*

Fbg sa...

Vaffan. Jag tyckte la något saknades i mitt liv. Första gången sen jag sa upp mig som jag är innen på frossan igen. Ana att jag har en del att läsa. Fattar bara inte varför jag kom på det i duschen. Nu jävlar!