torsdag, april 09, 2009

Vego-Jesus

Det finns en maträtt som jag har blivit lite av ett under på att tillaga. Chili sin carne. Japp, ni läste rätt. En con carne, fast utan kött. Det låter stört men så blir det när man är ihop med en vegodonna.

Hursomhelst så har jag experimenterat och trixat och nu har jag fått till det. Jag har blivit en riktig mästare på min sin carne. Så till den milda grad att jag inte ens själv kan känna skillnaden på en con och en sin längre. Det är smått fantastiskt om jag får säga det själv (och det får jag). Jag har lyckats med konststycket att göra vegofoder till kött. Praktiskt taget i alla fall. Då kan ni förstå det är svårt att hålla tillbaka sin mallighet. Och jag har ingen vidare lust att göra det heller. För det är ruggigt skönt att vara så förbannat bra på något för en gång skull.

Det har ju jiddrats en hel del genom historien om att Jesus kunde trolla vatten till vin. Well, det var säkert häftigt då men det kan varenda jävel med en hävert och lite god vilja åstadkomma idag. Att förvandla en sin carne till att smaka exakt som en con carne däremot - det är banne mig inte gjort i en handvändning. Det förtjänar lite kredd kan jag tycka.

Kanske att jag kommer bli ihågkommen som Vego-Jesus. Man vet aldrig.

20 kommentarer:

Emily sa...

Jeje, malla på du bara - men ge oss för guds skull ett recept också ;o)

mikebike sa...

Emily: i helvete heller. den härt ksa jag vara ensam om :)

Anonym sa...

Men, men men... Det är ju fortfarande inte kött. Vad är meningen med att äta om det inte är kött. Jag var veggo i tre år (kompistryck - skjut mig). Nu måste jag hela tiden äta ikapp köttet jag gick miste om.
Jag äter allt kött jag hittar. Igelkottar, svanar, ekorrar, ankor, you name it.
Det har även hänt att jag bitit medarbetare.
Heja köttet! :D

Kanalisera sa...

VM i tajming att börja kaxa mot Jesus så här i påsktider, men å andra sidan - är man bäst så är man, oavsett högtid. Bra jobbat.

Jo tjena sa...

Snälla ge ut receptet, jag har en köttoman till partner som starkt hävdar att veggomat inte kan smaka lika bra som om det skulle vara "riktig mat" (läs: kött) i =)

Anonym sa...

Jadu verkligen tajming att kalla sig Jesus i påsktider. Jag tror att det enda sättet att avgöra om det smakar som gjort på kött är att testa på mig. Du vet ju hur kräsen jag är på den fronten. Kött vinner alltid...så är det bara.
/dorro

Anonym sa...

Djur är mat, all annan användning borde beivras.

Cliff Hanger sa...

Bra jobbat!

Undrar om det var en tillfällighet att jag och dottern lyssnade på Vegetarianvisan (Trazan & Banarne) när vi surfade in här (jo, det är sant)?

Stefan sa...

@ Annoym 1 - "Det har även hänt att jag bitit medarbetare"

Mohahahahahahahahaa!!!!

@ mike - ytterligare ett nytt bevingat uttryck. Vego-Jesus! Briljant på min ära!

Ann-Katrin sa...

Fast jag äter gärna en sin carne som smakar som en sin carne. Alltså utan kött. Och en con carne när jag vill ha kött. Fast med tanke på miljö, liv och hälsa är det förståss bra att avstå kött emellanåt.

Mmmmm... Nu blev jag plötsligt hungrig!

adde sa...

Men stör det dig inte alls att du vet att det inte är nåt kött i?

Sara sa...

Receptet! Receptet! Vi vill ha receptet!

Nemo sa...

Den kallar sig icke Jesus som ej förkunnar sin visdom kring den mustiga förning som han så omsorgsullt tillreder utan att slakta ett djur...

Nemo 3:19

diana sa...

Använder du quornfärs? Jag brukar laga chili quorn carne ;)

Anonym sa...

Recept or it didn´t happen!

t.b.f.t.e. sa...

Eller Judas?

Anonym sa...

Om man inte ska äta djur, varför är de då gjorda av mat?

Stellan sa...

Om du inte lägger upp receptet blir du bara Ego-jesus.

Kom igen nu!

Anonym sa...

Chili con carne hat ju inte köttfärs utan köttbitar i det. Riktigt duktigt av dig att lyckas kopiera det.....

Anonym sa...

Carne betyder kött på spanska. Chili med kött alltså.