tisdag, januari 06, 2009

Ansiktsmålare och oskyldiga störobjekt

Svt1 sänder just nu hockeyfinalen i Junior-VM. Sverige möter Kanada och någon intervjuar två riktiga böfa som har målat sig i ansiktet. Jag vet inte vad det är men jag har inget förtroende för människor som har dille på att måla sig i ansiktet så fort det vankas idrott. Det är något jävligt rubbat över det.

Sprtnytts Marie Lehman är på plats med hockeymogulen Niklas Wikegård. Jag vet inte varför jag gillar honom. Han är så jävla inkörd på hockey. Hockey hockey hockey. Det är hans allt. Hans blick är alltid tom och pupillerna är lika stora som hockeypuckar så man ser rätt in i skallen på honom och där finns ingenting. Utöver hockey då. Enda gången man får se honom riktigt glad är när landslaget tar guld. Då ser han kåt och levande ut helt plötsligt. Så egentligen borde jag inte gilla honom. Men jag gör det.

Marie Lehman däremot gillar jag inte. Varje gång jag ser henne tänker jag på att hon mobbar barn och att det var därför hon fick sparken från lilla sportspegeln. Det är inte alls sant (vad jag vet) men J lurade i mig det i somras och nu är barnmobbare det första jag tänker så fort hon kommer i bild. J sa att hon hade retat en kille som skulle kasta bollar i små hål och kanske lyckas vinna en svinful t-shirt eller kanske ett tennisracket i bästa fall. Han hade missat och hon hade i sändning sagt att han var en jävla sopa och gått på om hans totala brist på bollkontroll så att han började lipa och då hade hon bara skrattat rått. Lustigt att jag gick på det. Eller inte bara gick på det förresten. Jag hummade och sa instämmande att jag också hade hört att hon var ett as mot barn. Fast det hade jag inte alls hört. Jag har faktiskt ingen aning om hur hon är med kids.

I alla fall tar det alltid en stund innan jag kommer på mig själv och korrigerar bilden. Inom mig hoppades jag nog att det skulle vara sant. Det låter så jävla sataniskt att låta en programledare som hatar barn hålla i ett barnprogram. Det skulle vara höjden av dålig smak. Alltid när jag kommer på att det inte är sant minns jag också hur dum jag kände mig när J pekade och skrattades så hon nästan kvävdes för att jag gått på hennes konstiga lur. Där jag satt med öppen mun och störde mig på Marie Lehman utan någon riktig anledning.

Lika jävla dum som en ansiktsmålare.

11 kommentarer:

Jennie sa...

Vet inte vad du tycker om Seinfeld, men i ett avsnitt så avhandlas just ämnet ansiktsmålare bland annat. Elaine dejtar en grottmänniska som målar ansiktet och skriker fanatiskt på matcherna till huvudpersonernas förfäran...visst är det något fel på ansiktsmålare!

Andy you-know-who sa...

Jag tror minsann herrn har växlat upp med det nya året! Nej, det började redan vid joddlarn, nu när jag tänker efter. :) Din cynism känns i år mer kärnfull och äkta. Jublande över livets små hyss, if you will. Detta har i sin tur placerat herrn som top-of-mind hos mig, när jag själv råkar ut för livets beska hartzfiol-moments, såsom att grannen slipar golvet 07.00 en helg. Eller när någon slängt en 140 cm säng i soprummet. Jag kan tänka mig att hela ansiktet var fullt i färg, när han tänkte ”Det här märker nog ingen”. Anyhoo. Vardagen är din religion, och jag är ditt största fan.

Fibula sa...

Marie Lehman är ju cool!

Elli sa...

Åhå äntligen någon som delar min uppfattning och M Lehman,tror nog att din analys är korret där. God fortsättning på 09

Johanna sa...

He's a FACE PAINTEReh!

Det är är ju så jäkla lurigt alltså, hur lätt det är att indoktrinera. Men det vet väl du som jobbar me Reklaaam?

Blygisens betraktelser sa...

Andy, du får vara snäll och ge plats åt en till bredvid.

Tack.

:-)

Anonym sa...

På tal om något helt annat, så var jag härom kvällen i "videobutiken" och fastnade för en film med det fantasifulla namnet "Wolf Creek". Det var iofs inte namnet jag fastnade för, utan citatet från Quentin T: "Den bästa skräckfilm jag sett". 3 unga som cruisar Australien. Outback, psycho-gubbe, "true story"... allt som gör att MikeBike aldrig kommer att åka tvärs över Australien. Någonsin. Ever. Bara ett tips

mikebike sa...

jennie: jag älskar seinfeld. larry david är min gud. haha fan vad puddy är rolig, det är kul att han ändrar sig och slutar med facepaint efter elaines klagomål... istället blir han chestpainter... hahaha

andy: haha det här ska du fåberätta vid tillfälle. du har fan inte haft tur när det kommer till lägenheter och oväsen:)

fibula: haha ja vad vet jag. det är min flickväns fel alltihop.

elli: är det så. vad är det med henne då? god fortsättning du med.

johanna: ja skitlätt och skitkul på samma gång.

blygisen: haha tack vad snäll du är.

robrun: såg den för några år sedan. den är fan ruggigt otäck. hade en rätt dålig smak i munnen efter den. hörde den skulle baseras på the backpacker-killer men jag vet inte. den riktiga historien låter ännu värre. tack för tipset ändå :)

Daniel sa...

Jisses så man kan påverkas av skvaller! Man ska inte tro på allt som sägs kära du! Hon verkar vara en vis och barntrallig dam!

Anne sa...

Ja, du har nog rätt i att Wikegård är hyfsat insnöad på hockey, men man måste ju gilla en karl som kan säga saker som "nu måste de ju skärpa sig, de far ju omkring och myser och fyller år på isen!".

Fredrik sa...

Har något du kan störa dig på som kanske inte är så oskyldigt:

http://andreaswohlfeil.blogspot.com/2007/09/martin-timell-p-magen.html

Fy faan säger jag bara...