onsdag, augusti 06, 2008

Akut shortsbrist

Jag har gjort följande betraktelse: Det verkar råda en akut brist på vettiga shorts i det här landet.

Jag hade glömt mina shorts i helgen och eftersom värmeböljan fick mig att fantisera om att gå loss med saxen på mina Acne-jeans var jag bara tvungen att införskaffa ett par panikshorts. Vart som helst och för hur stor/liten ekonoimisk investering som helst.

Vi börja de med att scanna H&M på Eurostop i Halmstad. Inget. JC. Inget. En annan butik jag inte vet namnet på. Inget. Jag bet ihop och klev in på KappAhl och var nästan lättad när där inte heller fanns något. Samtidig knöt det sig i magen. Jag skulle bli tvungen att undersöka Dressmans sortiment. Det skulle innebära grov förnedring eftersom jag inte är en Dressmankille. Och fan om inte där fanns ett par som skulle gå att ha under en helg långt hemifrån. Självklart fanns de bara i XXL. Trots att min trettioårsåldersfetma har brett ut sig och sargat min stackars lekamen så skulle det ändå krävas att man virade dem två varv och snörpte ihop med dubbla livremmar för att de skulle sitta uppe. Jag lät bli att köpa och kände mig uppgiven. Jag var dömd att antingen korta benen på mina brallor eller bara ta av dem och riskera att bli ett fall för sedlighetsroteln.

Vi åkte vidare och jag satt och raljerade aggressivt kring hur det kommer sig att skrynkliga shorts i pedofilrutigt (en slags pyjamasaktig look) är det enda som går att få tag på. De fullkomligt dominerar shortsutbudet men jag kan inte påstå att jag sett så många gå runt i dem (troligen pga de associationer som lätt kan dras). Jag blir förbannad bara jag tänker på mig själv i ett par sådana. Mina kritbleka kycklingben skulle se mäkta motbjudande ut och med det generösa utrymmet för både frammen och baken finns det inte ett klädesplagg i världen att ta på sig, som kan göra jobbet att avdramatisera den garanterade pervolooken. Folk skulle tänka att här kommer ännu en österrikare med rymlig källare, om jag skulle framträda i offentligt utrymme, iklädd ett par så vederstyggliga shorts. Möjligtvis burka.

På andraplats finns kammomönstrat eller asstora shorts i någon sorts vidrigt och grovt canvastyg med så mycket fickor och skit på att det ser helt rubbat ut.

Under dagen scannade jag igenom ytterligare två butiker innan jag som sista anhalt gjorde en vild chansning på KappAhl, vid Ica Maxi, Mellbystrand, där jag till slut hittade ett par. Ok, jag hade sänkt kraven från noll till minus men de funkade. Khakigröna med något för långa ben som får det att se ut som jag har dragit upp strumporna onaturligt högt, även när jag inte har några på mig. Till min stora sorg fick jag gå upp en midjestorleken utöver min normala för att inte skada mina tarmar. Storleksspannet medför dock att min röv kan vissna helt omärkbart så jag antar att jag gick plus minus noll.

Fan denna sommaren har inte varit snäll mot mig. Jag är ett offer. En fetis, blekis och har nu officiellt blivit en man som handlar kläder på KappAhl. Är det ens någon idé att kämpa emot nu tro?

23 kommentarer:

Äh sa...

Äh, du bara problematiserar. Du semestrar vid landets syndigaste nudiststrand och tillbringar dagarna med att leta shorts. Duh. Sen ger du fan i att svara när man ringer också.

optikerdotter sa...

jag kan trygga din framtid; se till så att du får ett par riktigt bra läsglasögon till att börja med. vad det lider har jag dessutom sjyssta kontakter för både ålderdomshem och kistor du kan få ta del av. har man börjat shoppa på kappahls herravdelning är det ju inte långt kvar, så att säga.

ls sa...

Kan väl knappast vara ett problem att se ut som ett pervo i Mellbystrand. S.k. "Dogging" lär förekomma frekvent å det lokala nudistbadet. Åtminstone enligt kvälsspressen (och då måste det ju vara sant) Frågan blir naturligtvis om du kollade in nämnda strand och vilka iakttagelser du o så fall gjorde.
PS. "ännu en österrikare med rymlig källare" Priceless!

adde sa...

:-D
Jag håller med ls om den där sköna raden med österrikarn. Klockish!

Mais oui sa...

Jaha.. du handlar på Kapp-Ahl.. okeeeej... ;-) ,men det är nog snäppet bättre än Dressman va?

Kanalisera sa...

Sluta kämpa emot, go with the flow. Köp ett grillförkläde med skojig text och ett familjepack flintastek. Investera i ett mobilhölster i läder. Använd din fiskeväst jämt. Det blir roligt för alla.

Och som om det inte vore illa nog heter det Dressmann. Två n. Tyskt eller norskt eller nåt.

Cilla sa...

Ha ha ha ha ha vilket skönt morgonskratt jag fick nu!

Anonym sa...

Varför kämpa emot?

"ännu en österrikare med rymlig källare" är en magisk beskrivning.

Så länge du undviker alpkällaren och golfkläder är allt förlåtet

-Luca

Doktoranden sa...

Tycker du ska ge dig hän ordentligt. Dyk rätt in i Kapp-Ahl och DressMann-djungeln och simma runt ordentligt. Vem vet vad du lär dig?

För övrigt skulle jag själv aldrig handla i dom butikerna, men jag har ännu inte klämtat 30 så det är legitimt (även om jag närmar mig med stormsteg i hög fart).

Lida Sicovit sa...

jag vill ju inte vara den som säger det... men någon måste ju vara den som säger det... skjut inte budbäraren, snälla - men någonstans tror jag nu att du uppfyller kraven och är med det officiellt gubbe. *duckar*

tant Lida

dee sa...

till ditt förvar får man väl inflika att det FINNS INTE så många andra affärer i och omkring halmstad.
(uppvuxen där så jag borde veta)

mikebike sa...

äh: hahaha, du nudiststranden ligger en bra bit från vårt semesterhäng. har aldrig fattat grejen med nudism. du jag såg att du hade ringt dagen efter, hade lämnat min mob hemma ochg var på stranen och sedan hade den dött tänkte inte på det förrän dagen därpå. det är semester. sorry.

optikerdotter: tack för att du gnuggar in det.

ls: dogging? och nej jag har inte besökt den stranden. och tack :)

adde: :)

mais oui: hmmm ja jag kanske inte skulle säga handlar. tänker nog inte göra det till en vana. ja dressman är sista anhalten, men kom ihåg jag tvingades att kolla. det är nästan illa nog. ena foten i helvetet.

kanalisera: haha mobilhölster. fy fan vad mäktigt. har velat ha ett sånt ända sedan jag såg the office.

cilla: härligt!

luca: tack ska du ha!

doktoranden: vänta du du är snart där.

lida: hahaha ja fan det är precis så illa. jag kommer rapportera ärligt om utvecklingen. lovar.

dee: tack nu mår jag lite bättre. faktiskt. nä vad är det med halmstad egentligen?

Oskar... sa...

..det finns en lösning.
Vad sägs om att gå in på stadiums sommarrea och köpa ett par CYKELBYXOR?

Fibula sa...

Oj... Jag beklagar. Det måste kännas hårt.. Men Kappahl är trots allt bättre än Dressman.

mikebike sa...

oscar: haha kul där du...

fibula: ja hahaha lite bättre iaf. eller lite mindre dåligt.

Spader Ess sa...

Har inte de flesta affärer sommar-rea nu och man kan få tag på ett par fuljeans under 100:ingen som man sedan kan klippa av käckt och vips har man ett par extremt coola hemmasnickrade shorts som fransar sig snyggt nertill.

Men glöm för all del inte att du måste ta till lite så att du kan ha ett schysst häng och visa kallsipperna. Funderar själv på att ha boxerkallsingar under ett par Speedos nästa gång jag drar till stranden, då borde man smälta in i ynglingarnas mode....:-)

Cian sa...

Bara foppatofflorna som saknas

:)

Anonym sa...

Nej Mike, det är nog kört för dig nu;)

ls sa...

Lite info om dogging:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dogging
Visst blir du sugen på att besöka den beryktade beachen?
Bad på nudiststrand löser dessutom dina shortsproblem.
Vidare kan vi - dina läsare - förhoppningsvis ta del av dina observationer. Vad sägs?

SixesAndSevens sa...

acnebrallor? sikken stekare... ;)

Anonym sa...

Men du drog väl MedMera-kortet så att du fick poäng för dem??

Sandra sa...

Åh, jag hatar sånna där billabongshorts av prasselmodell. Kan inte folk förstå att det är badbrallor, på sin höjd, absolut inget man går runt i stan med!?

Fred & Kärlek

Anonym sa...

Next summer, look out Dressmann!Haha, och Acne till Dressmann på 2 år. Sad.