fredag, oktober 21, 2005

Black Bush

Det är fredag förmiddag, klockan har inte slagit 11 och jag drack precis 4 cl Whiskey av märket "Black Bush". Jag är varkel alkis eller periodare men ända sedan jag såg "Dallas" när jag var liten, har jag drömt om möjligheten att kunna dricka sprit arbetstid. Det verkade så soft. Nu vet jag bättre. Det är skitsoft!

Som löneslav har jag fått lära mig att det är dekadent att lukta alkohol på kontorsdedikerad tid. Det är den enda sociala koden som är exakt likadan för alla - från bluecollar till slips, spelar ingen roll. Spritandedräkt mellan 9 till 5 mådag till fredag degraderar vem som helst med ett hederligt yrkesliv till tjackhorenivå. Löjligt egentligen. Självklart sklle det bli sunkigt om man drack sprit varje dag innan lunch men varför i hela världen ska man behöva vänta till solen gått ner för att få fresta gommen med den lena drycken när man känner för det.

Nu har jag kört eget i tre år och har levt kvar i samma bojjor. Det är fan tid att börja kosta på sig njutning när man själv vill och inte anpassa sig så förbannat efter regler som är satta av "de morgonpigga svinen."

19 kommentarer:

Ohlsson sa...

Helt rätt! Jag har också tänkt att det ser soft ut i såna kontorsfilmer, där man har ett litet barbord på kontoret. Så tar man och häller upp ett glas whiskey ur en sån där genomskinlig fyrkantig glaskaraff, precis som om det var det naturligaste i världen. Inget smussel med nån flaska i en påse under bänken med andra ord. En rejäl flaska Bourbon mitt framför en på skrivbordet ska det vara.

Bar JA! sa...

Hmm nu när du kör eget... tycker du har rätt, skaffa ett litet barskåp.. vill du inte bli betraktad som alkis av vissa kunder så kan det ju vara deskret.. men när man öppnar det ska det lukta dallas!!!

Lyft på persiennen lite diskret sa...

men hmm "En rejäl flaska Burbon mitt framför en på skrivbordet" det är inte dallas, det är sunkig deckare... skönt det med men en annan grej liksom.

dricker allt sa...

är det en god dricka?

whisky sa...

Ni har kass whiskysmak både Ohlsson och MikeBike. Laphroig eller Talisker ska det vara möjligen Highland Park om man vill dricka utan tjära.
Klart är man egenföretager och sitter på kontor rullar tummarna kan man väl dricka på arbetstid. Men det vore ju inte så festligt att bli operarad av en hjärnkirurg som tagit sig några järn eller låta en busschafför eller taxichaffis köra hem barnen från skolan och gamla farmor från kafferepet, ja ni fattar

Ohlsson sa...

Hehe, lyft på persiennen lite diskret Du har rätt det är mer den-alkade-deckaren-grejen att dricka Bourbon.

Köra bil? Man har väl privatchaufför, samt givetvis också ett barskåp där bak i limmon?

Ohlsson sa...

Dricker allt och Whiskey: Laphroig är godare, men Bourbon är godare än gammal saft-grogg

Anonym sa...

I Holland vet jag att man på fredag
eftermiddag bjuder in sina
kollegor på en "oude" (genever).

Det är nog bara vi Sverige som har
ett sånt komplicerat förhållande till
alkohol att ta en liten jävel på
jobbet är tämligen otänkbart.

janne sa...

Jag vet med stor säkerhet att det sups en hel del under arbetstid på SKF ibland.
Laphroig är naturligtvis det enda rätta när det gäller whisky.

Sulan sa...

Laphroaig stavas med a, som bekant...

Nån mer här som testat deras 15-åriga?

gösta sa...

Ja Laphroaig stavas det!
Tyvärr har jag inte testat den men jag har testat 10 årig 56%
Jag kan även skryta med att jag är ägare till en kvadratfot mark hos Laproaig

Anonym sa...

Ursäkta jag ljög 57,3% ska det vara. Den var inte alls dum

löneslav sa...

Hörru Mike, jag är löneslav men rätt sugen på att börja köra eget, nåt du kan rekommendera, du har väl erfarenhet av båda?

Anonym sa...

Är uppvuxen i en familj där ena föräldern blev alkoholist pga "glamour"-supande när han var i 30-års-åldern. Den som vet hur en alkoholistfamilj har det tycker inte att alkohol hör hemma på jobbet! Jag skrattar inte en millimeter åt denna blogg!

mikebike sa...

hehe... ja whisky. nu sa jag ju inte att black bush var min favorit. Laprhoaig står högt i kurs men caol ila 18 är min favvo helt klart.

Löneslav: ja jag har erfarenhet av båda. säg så här. Är det cashen som är det viktiga för dig så skit i det. De rullar oftast inte så bra som man tror när man är egen. är däremot din frihet prio 1 - då är det bara att köra. jag hatar att ha lite pengar men jag hatar ännu mer att ha en chef som man måste krypa för.

gösta berätta mer om din Kvadratfot mark hos Laphroaig.

sista anonym: nä är man uppvuxen i en alkisfamilj så tycker man nog inte att alkohol hör hemma nånstans, eller? om du inte tycker bloggen är kul så har du min tillåtelse att INTE läsa den. det är säkert!

gösta sa...

När man lyxar till och köper en laproaig på Bolaget så ligger en lapp i cylindern som flaskan står i som man kan fylla i och skicka in. Då får man efter ett tag ett intyg på att man äger en kvadratfot med ett visst nummer (plot nr 189012 är min) på laproiags ägor. Vill du någon gång besöka dina ägor får du låna stövlar att stega ut dom med. Du får också en mössa som skyddar mot flygande gåsars skit och lite till kul grejor. Ett par gånger om året (inte ofta 2-3 gånger) skickar dom mail från friends of Laproaig och erbjuder en att köpa flaskor eller glas väldigt lite billigare. Så skriver dom en del kul om tillverkningen och annat intressant. Nu var det några år sen jag köpte en flaska laphroaig på Bolaget för det är ju rejält svinigt dyrt så jag vet inte om dom fortfarande har dom där lapparna. Jag har passat på att handla när jag har rest. Då har inte såna lappar legat i cylindern. Ett tips är Hong Kongs flygplats förra året köpte jag en liter Laproaig där för 200 spänn alltså hälften av vad Bolaget tar för 70 cl.Ett tips om du inte ska ut på resa eller tycker dig ha råd att slänga den summa bolaget tar är att kolla hemsidan som är bra. tror det bara är www.laproaig.com eller nåt.

gösta sa...

Jag stavade visst fel, lite seg så här på söndag förmiddag...
http://www.laphroaig.com ska det vara

Jag har förresten aldrig druckit Black Bush. Har lite fördomar mot icke skotsk whisky även om jag smakat en god japan. Japanerna har dock varit i Skottland och lärt sig den ädla tillverkningskonsten.
Det man i thailand kallar inhemsk whisky är inte whisky. Jag känner en som köpte en spansk whisky i en röd plastflaska, billigt som sjutton men odrickbart.
I Bolagets katalog på webben hittade jag en indisk whisky ,Amrut , som var dyrare än laphroaig, 556 spänn får man betala för en flarra. Känner mig skeptisk men också lite nyfiken

Ostkust sa...

Lagavulin - men så gillar jag även träbåtar!

Sulan sa...

Hockeyfrilla?