fredag, februari 21, 2020

Lös inte Palmemordet, please!

Det har snackats en del om palmemordet i dagarna. Jag vill höja ett varningens finger, eller kanske allra helst utlysa flyglarm. Det här att chefsåklagare Krister Petersson lovar att Palmeutredningen ska presentera en lösning på det snart 34 år gamla Palmemordet under första halvåret i år, det är katastrof. Oansvarigt. Samhällsvådligt rent av. Fattar de vilket enormt tomrum de kommer att skapa hos svenska män i medelåldern? Vi snackar alltså om en hel generation män vars eviga hobby nu håller på att tas ifrån dem. *Poff* Bara sådär.

 

 Har någon ansvarig överhuvudtaget tänkt på vad de ska hitta på nu när det inte längre kommer vara socialt försvarbart (som om det någonsin varit det) att viga all sin fritid och samtalsämnen till sina egna efterforskningar kring Skandiamän, PKK-spår, Sydafrikakopplingar, Walkie-talkie-skummisar och tusentals snåriga konspirationsteorier? Överklaga olika stadsbyggnadsbeslut? Runka mer? Det kommer krävas en kinesisk industriinvasion och kukar av kolfiber för att stå pall den monumentala förtvivlan som behöver kanaliseras bort. Det kommer bli fullständigt kaos.

 Folk ojar sig över att köerna i trafiken blir värre och värre. Ha! Det är ingenting. Om Palmegruppen drar ut pluggen lagom till midsommar kommer det att motsvara ungefär tio femton slussen- och västlänkenprojekt samtidigt gissar jag. Vi snackar mayhem. Risken är att alla dessa män nu kommer tappa fotfästet totalt i tillvaron och helt utan mening börja famla runt som små håglösa riskorn i yttre rymden. Jag tror inte att det svenska välfärdssystemet har resurser nog att ta hand om den tsunami av ökat rekreationsbehov som kommer att slå hårt mot landets kommuner och myndigheter.

Hur många fler studiecirklar i ölbryggning mäktar vår nation med? För att inte tala om alla andra hobbies som kommer att materialsportas in i total förintelse. Jag pratar inte bara om löpning, cykling, klättring. Nej nej, inget kommer lämnas orört. Varenda sammanhang kommer att svämma över av små nitiska Dan Hörning-typer som skiter i det sociala värdet och bara kommer gå in för att lära sig precis allt som finns att kunna i ett ämne, ner på termnivå, för att sedan kunna sitta och undervisa resten av gruppen som kommer sitta gapandes och undra vad fan som just hände med deras mysiga lilla bokcirkel, te-klubb, finsnickeriförening och så vidare. Om Palmemordet blir löst kommer mordet på svenskt föreningsliv bli nästa stora gåta.

6 kommentarer:

Janet sa...

Det här hade inte ens slagit mig! :-o Men nu är jag rädd på allvar. Hoppas att de slår sig på juicepressning. Den subgruppen är ju ändå förlorad.

mikebike sa...

Janet: haha ja isåfall går det ju att kontrollera. men ponera att de börjar med biodling, choklatryffeltillverkning, hantverksmässigt tillverkad brasved. då är det kört.

Z sa...

igen, vilka kretsar rör du dig i? Vem pratar om Palmemordet? När jag försöker dra mig till minnes när jag senast hört eller deltagit i ett samtal om det är det blankt sedan Christer Petterson dog. Innan dess vid rättegången.
p

Anonym sa...

Borgnäs nya Palmebok med förord av
Lena Andersson blir till att sluka.

Palme dog redan av kula nr ett.
Lisbeth mörkade något- ville hon skydda mördaren? Varför??

mikebike sa...

z: kan inte påstå att det förekommer i mina egna kretsar, men jag lyssnade på palmemordspodden ett tag och följde dem på Facebook och där blev det tydligt för mig att det är MÅNGA privatspanare i omlopp.

Z sa...

Det vat då för väl. Poddar har jag aldrig nyttjat. Förstår inte när eller riktigt hur jag ska lyssna på dem, det blir så messy med radion?