onsdag, september 27, 2017

Varning för starkt material!

Wowouwow!!

Jag måste erkänna att jag trodde att den gamla goa borgarblaskan Svenskan hade pinkat in reviret med sina episka helgreportage för tid och evighet när de lät Johan Lindeberg ratta en egen "min helg-artikel" tidigare i år. Men Metro har ju alltid varit den där lilla uppkäftiga uppstickaren som legat där och bligat mot en i sitt lömska gratisskimmer, på busshållplatser eller i famnen på ynglingar med eventväst och keps. Så man borde ju kunnat ge sig fan på att de skulle ha ett ess i rockärmen och i fredags lyckades de så nå hela vägen fram. Till mig (via min fru). Det låg helg i luften. Det andades fredagsmys. Det vankades helgreportage med Fadde-kingen.



Ba känn på det: Fadde om sin storhetstid. Följt av citatet "Jag skapade begreppet Stureplan" och en tredagarsretusch av Fadde Darwich i stöddig pose. Det är så man tar kommando i mediabruset. Fruktansvärt starkt material. Hela Sverige ställer sig på knä och bugar djupt. En dörrvakt som mer än gärna gärna fabulerar kring sina tokigaste knullhistorier så fort han känner lukten av trycksvärta. Kan knappt tänka mig nåt bättre än att börja min lördagsmorgon med en kopp rykande java, en nygräddad fralla och en spännande historielektion av magister Fadde.



Man ska gå in för det man håller på med. Det är bra. Det är så man blir proffs. Zlatan är duktig på fotboll. Fadde är bra på att släppa in folk genom en dörr. Riktigt bra och rimlig jämförelse för övrigt. Snacka om att maxa begreppet legend med ett sådant rötet värv i ryggan. Att använda begreppet storhetstid för att beskriva ett nattjobb som gick ut på att känna igen a- till ökändisar och stå på ett elskåp på Stureplan och peka på folk som en annan jävla kastdåre. Det kräver kanske inte så himla stort begåvningskapital, men satan vad stark i jaget man måste vara. Det ska han ha, Fadde-kingen.

Det hade varit kul att nästa vecka se Metro fronta en parkeringsvakt som står med armarna i kors på en löpsedel och mallar sig med sina fetaste bötningar. Och veckan efter en krum liten ismaskinsförarfarbror från Modo Hockey som hävdar att det var han som skapade begreppet Foppa.


6 kommentarer:

adde sa...

Hyllandet av värdelösa människor bara fortsätter...

mikebike sa...

Adde: på ett sätt är det ju väldigt fint att någon står upp för de värdelösa också. på ett sätt inte.

adde sa...

Men varför så ofta av fel anledning? Ordet för dagen: bedrövligt.

Anonym sa...

Snacka om starkt självförtroende! Det är bara att gratulera Fadde kungen. Måste vara härligt att vara så bra!?

Suck.

SB

mikebike sa...

Adde: haha, ja verkligen.

SB: Ja undrar verkligen hur det är att vara fadde.

Anonym sa...

Ahh, tack för texten, behövde den. Blir lika glad varje gång jag upptäcker en uppdatering. Tack och lov för Feedly dock.