torsdag, december 10, 2015

Det är viktigt med traditioner

God Jul

När nu julen närmar sig med stormsteg (no pun intended) drabbas vi väl lite var till mans/kvinns av julstämning. Det gäller såklart även flygvapnet som igår genomförde sin traditionsenliga "julgransflygning" som helt enkelt innebär att en fet drös JAS-plan utan någon större förvarning dörnar in över tio västsvenska städer i en formation som ska vara tänkt att påminna om en julgran. Fint. Vad signalerar julstämning bättre är ett gäng öronbedövande stridsflygplan. Inte mycket.

– Vi hoppas att det även i år blir uppskattat och att så många som möjligt får tillfälle att se planen. Flygningen brukar vara ett uppskattat inslag i juletid, säger flottiljens informationschef Henrik Gebhardt.

Särskilt mysigt och uppskattat tror jag att det var bland alla nyanlända flyktingar, som verkligen måste ha njutit i högan sky när de satt i sina temporära boenden och plötsligt blev överraskade av det välbekanta ljudet från ett klassiskt flygangrepp. Det var ju inte direkt en jätteblygsam julhälsning om man säger.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Word!
Ta bränslepengarna för flygningen och lägg dem på sjukvård/traumabehandling för dem som kommit istället!

Anonym sa...

Nyanlända flyktingar, det var just de jag tänkte på när jag läste inlägget. Kommer ihåg när jag flydde från Sarajevo '92 och skulle ut för att kolla nyårsraketer som alla tyckte var åsm. Tyckte inte jag vill jag lova!

/Aila

Honey sa...

De åkte rätt över vårt hus, höll nästintill på att kissa ned mig när väggarna började skallra. Sen skrattade jag iofs hysteriskt lättat när jag såg att det bara var en formationsflygning, men jag tror inte att det var den effekten de ville uppnå...

Anonym sa...

Piloterna behöver sina timmar! Vad är problemet? Vi behöver öva vårt flygvapen och piloter. lite stillsam formationsflygning är fint!/God Jul önskar exilväschötten

Anonym sa...

Vi har haft fred så länge i Sverige att vi idag kan gnälla på i princip på vad som helst, oavsett hur litet och betydelselöst det är. Jag är såklart jätte glad för det.

Finns väl inget annat land i världen där så många människor skäms och blir upprörda över att deras flygvapen boostar en högtid eller någon annan form av firande.

Fy fan.

//dano_swe

Anonym sa...

Word dang_swe!

// Zeb

Anonym sa...

��

Colombialiv sa...

Haha, men va?!? Det känns ju som ett skämt? Flyga i julgransformation?