fredag, mars 27, 2015

Narkotikajeans

Lämnade in bilen på Mekonomen nere vid frihamnen tidigt imorse. När jag sedan promenerade mot bussen hem såg jag plötsligt en bister snubbe i stor skinnjacka och adidasbrallor stå och fibbla med sin mobil under en av broarna. Jag försökte att inte möta hans blick. Han såg nämligen inte ut som en person man vill möta blicken på. Men jag kunde bara inte hålla tillbaka det dumma flin som mot min vilja bredde ut sig över mitt ansikte medan jag passerade. Sånt kan vara nog så farligt på Hisingen. Jag tänkte på ett blogginlägg av Ulf Lundell som jag läste i veckan där han kallade precis sådana där träningsoverallbyxor för narkotikajeans. Så jävla träffsäkert.

Killen tittade upp från sin mobil och spände blicken i mig. Undrade nog vad som var så jävla roligt under en bro vid Backaplan klockan 07.30 på morgonen. Narkotikajeans. Ja, jag säger då det.3 kommentarer:

Jocke sa...

Inte för att döma någon, men är det inte ofta folk med rötter från forna jugoslavien (slaviska folk, heter det så?)som stoltserar i dessa plagg?

Fick passande nog "112" i reCAPTCHA

Anonym sa...

Gillar egentligen inte att spä på fördomarna, men jag fick svaret på ovanstående kommentar från reddit-"subben" "slavs squatting" att träningsbyxor är bekväma att huka sig.

Anonym sa...

juggejeans ? :)