fredag, mars 27, 2015

Lite svammel om gubbkroppar och tallriksmodeller

Jaha. Så har jag börjat träna igen. Efter att kroppen har fått ligga i lång träda ställde jag mig på vågen en kväll och drabbades av en chock. Igen. Personrekord. Igen. Åt det dåliga hållet. Igen.

Ställde mig naken framför spegeln och tittade på vad medelåldern i kombination med min lättja har ställt till med den här gången. Kurvig som en Zornkvinna. Hur jävla svårt ska det vara egentligen? Den frågan behövde inga svar. Naturens lag är jävligt tröttsam. Visst går den att trotsa den stigande ekvatorn i midjeområdet, men det är bra mycket svårare (och tråkigare) än att bara flyta med och leva life så att säga. Så jag bestämde mig. Igen. Skaffade gymkort. Igen. Började om. Igen.

Jag köpte kort på Nordic Wellness Exclusive. Det är ett rätt dyrt gym nere vid operan, men jag gillar att jag inte behöver ha med svettiga träningskläder och blöta handdukar i väskan. Skor och underkläder är allt jag behöver. Bara det gör det bra mycket lättare att komma iväg.

Under arbetsveckornas lunchtid råder ett förhållandevis ganska stort bestånd av lite äldre direktörsgubbar i lokalen, vilket i teorin borde vara en feature som platsar bäst på minuslistan. Men det var nu i veckan som det plötsligt gick upp för mig vad som verkligen motiverar mig. När jag hade tränat klart och satt i omklädningsrummet och pustade ut, var jag mer eller mindre omringad av nakna gubbar med stela leder och otymplig representationskropp och det är ingen munter syn vill jag lova. Men oj så sporrande. Att jag inte har fattat det tidigare. Jag ska inte fokusera på vad jag skulle vilja uppnå utan tvärtom, det jag verkligen INTE vill uppnå. Rippade människor med fantasikropp bidrar inte ett skit till att jag vill komma i form. Det gör däremot det massiva synintrycket av hyperkombon stor buk/visset arsle. lite som en variant av "motivation by fear".  

Jag vill att det ska hålla den här gången, så någon diet blir det inte fråga om. Vis av erfarenhet vet jag att mitt psyke inte har en chans när ostbågssuget tränger sig på som ett Jehovas vittne. Då blir det bara ännu ett nederlag och det är jag i ärlighetens namn inte rustad för i nuläget. Däremot kan jag äta mindre och så får det bli. Tallriksmodellen får bli min modell. Då finns det bara en regel och det är att inte äta som om varje måltid är min sista. Det ska jag väl för fan kunna klara.

Så nu kör jag så det ryker. Igen.

Trevlig helg.

 

11 kommentarer:

Nemo sa...

De där exekutiva loafersmännen ska du se upp för. De har en otvungen inställning till nakenhet. De klär sig gärna efter dusch och så. På överkroppen. Skjorta på liksom. Ibland även strumpor. Sedan lallar de runt som skröpliga Kalle Anka-män. Det är ett stort mysterium...

Anonym sa...

Haha! Jag älskar dina blogginlägg. Gjort detsamma. Ställt mig på vågen. Förfasats. Sett vad som är på G och bestämt mig för att börja träna. Äter allt men mindre (speciellt av det som mest bidrar med kalorier och inte så mycke mer). Banta, dieter och mirakelkurer är inga långsiktiga lösningar. Äta mindre, träna mer. Du klarar det!

Baronessan sa...

Det är jättelätt att gå ner i vikt. Det känner jag varje gång jag är mätt. Sen går det över...

Anonym sa...

alltså käre mikebike. röka, dricka vatten + 20 armhävningar en gång i timmen funkar utmärkt för mig.

glöm inte vitaminer! gärna på recpet.

Jocke sa...

är ingen gymmänniska, men har väl fattat så långt att man måste ha mer kläder än underkläder, eller menar du att "klubben" står för kläder?

/Dab sa...

Gapflabb!

adde sa...

Ha ha, du är tyvärr inte ensam om att bli mer. Jag sprängde 90-vallen för nån vecka sedan. 90kg! Sen satt jag och spejsade ut i en halvtimma innan jag kunde tänka klart igen, men det hjälpte inte. Det heller.

mikebike sa...

Nemo: ja vad fan är det med det där att strosa runt bekvämt med bar underdel. Det är sällan mycket att skryta med heller så jag fattar inte vad fan grejen är.

Anonym: Ja jag ska fan klara det den här gången.

Baronessan: Haha briljant. Exakt så är det ju.

Mårten: Fan det låter som en skön rock n roll-diet.

Jocke: korrekt! Träningskläder ingår. Så. Jävla. Gött.

Adde: Ja usch, 90-vallen är en jävla ångest alltså. Men jag har redan hamnat under... so far so good.

Colombialiv sa...

Såg det här på Facebook idag. Emma (ansvarig) är en väldigt vettig vän till mig, så jag kan gå i god för att det är seriöst och säkert vettigt. Om du är sugen:
https://www.facebook.com/events/880237448681018/

SE sa...

Marklyft och knäböj så blir allt bra.

Anonym sa...

Ja, vad gör man? men respekt att du ännu inte? blingat upp på en ass-dyr Bianchi cykel och spandexbrallor. Det var annars toppen i NL där jag var ett par år, gubbarna samlades då på lördagen för "några stärkande" mil. Det blev inte sällan ett pliktskyldigt varv och sen till traktens bordell för lite happy-times och sen hem med klädsam svett i pannan. Kämpa på!/Mvh Exilväschötten