lördag, januari 10, 2015

Att boka simskola

Jag tror att jag har hittat svaret på vad det absolut svåraste man kan göra är...

Att försöka få in sitt barn på simskola. Det är stört omöjligt. Dels är systemet helt efterblivet och dels ryker platserna snabbare än till en Bruce Springsteen-konsert. Trycket är så sinnsessjukt hårt att de först släpper ett datum som är det datum de tänker meddela vilket datum de släpper platserna. Typ för att sålla bort det värsta böset antar jag. Fattar ni hur sjukt det är? Men folk köper upplägget lydigt och när dagen nalkas flockas medelklassen som hyenor kring en nyfälld antilop. Samhällets lagar sätts ur spel och det uppstår ett otäckt kaos som jag tänker mig att man annars endast skulle lyckas iscensätta genom att flygbomba en grisfarm med tryffel. Bokningssidan laggar – och det tror jag det – ingen hackergrupp i världen har troligen hittills lyckats uppbåda en lika synkroniserad serverattack som den mot Göteborgs kommunala simskola två gånger om året.

Om man synkar sin egen klocka med det ryska atomuret och vid exakt rätt tidpunkt klickar sig in på bokningen med noll tusendelars felmarginal. Då kommer man med mycket tur vidare till bokningen där man ser platserna försvinna i realtid. Gör man ett enda fel när man fyller i formuläret är det inget att göra. Då får man vänta till nästa termin och hoppas på bättre tur då. Men om man med superflinka fingrar lyckas fylla i helt felfritt då finns det faktiskt en liten liten chans att man får en plats på "Baddaren". På onsdagar klockan 12.45. I fucking jävla Mölndal!!
 
Helgtiderna kan man bara glömma från början. De måste ha varit slut redan från början, tänker jag. Använts som tjänstemannamutor. Lyxigare än rysk kaviar. Åhhh! Jag blir helt tokig när jag tänker på det.

Fy fan vad jag föraktar mänskligheten ibland.

12 kommentarer:

SE sa...

Och sen skall man förklara för sin fyraåring varför hon får vänta till nästa termin :/

Anonym sa...

Hahahaha! Jag älskar dig.

/Ginny

john sa...

Vad är simskolans fördel gentemot att själv lära barnen simma? Man måste ju ändå ta sig till badhuset. Då kan man ju lika gärna ägna sig åt lite kvalitetstid tillsammans med barnen. På egenvald tid dessutom.

Z sa...

Det är ur det perspektivet förslaget att stänga och riva Valhalla bör förstås. Dumt.

mikebike sa...

SE: Det är minsta problemet i just det här fallet faktiskt :)

Ginny: Haha, härligt.

John: njae jag vet inte. kanske att jag inte tycker mig ha de pedagogiska förutsättningar som kanske är bra att ha. Tintin har inte riktigt börjat vilja lära sig simma än så hon behöver motiveras genom att gå i en simklass tror jag. Vi lärde stella att simma på egen hand men det tog några utomlandssemestrar innan det satt och det är ju inte helt självklart att man har råd med det. Men visst, åka och bada med ungarna är ju skitkul.

Z: Ja

Adde sa...

Ha ha ha, 12.45 på en onsdag!!!!

mikebike sa...

Adde: Det är tyvärr ingen överdrift utan den tiden jag fick men av logistiska skäl var tvungen att tacka nej till.

Nordan sa...

EXAKT samma sak att boka skidskola via friluftsfrämjandet faktiskt.
För man kan uppenbarligen inte se att behovet är sååå mkt större än vad de erbjuder, och jag lovar att det skulle gå att arrangera ytterligare lektioner...

Anonym sa...

Det är mycket svårt att vara rolig. Det är långt mycket svårare att vara rolig i skriven form. Jag tycker att du har en fantastisk talang och jag tycker definitivt att du bör skriva en roman. Vill du inte det så kan du väl i alla fall ge ut dina kåserier i bokform. Den röda tråden hoppas jag i sådana fall är killen vars föräldrars handlande så ofta råkade försätta honom i pinsamma situationer.

Jag skrattade så att jag grät när jag läste det här. Samtidigt som jag ömmade så att jag grät för killen i badmössan (för övrigt samma badmössa som jag själv har).

/Ginny

Z sa...

Vi har helgtid, jodå. Valhalla också. Det gick till så att jag mejlade någon dag innan den där dagen, utan att veta att det var just den dagen. Och sen dess är våra lördagsmorgnar ännu mer uppfuckade, som om det inte var illa nog att barnen vaknar tidigt måste vi nu också ta oss ut. Men visst, Valhalla är ett bra ställe att ta sig till om en nu måste. Barnet kunde simma ganska bra innan efter tre terminen är det värre. Kanske det är en tröst.

Anonym sa...

Japp. Vi synkade klockorna och anmälde oss direkt när det öppnade för nya simelever (de bästa tiderna går till de som redan kan simma. Eller iaf gått simskola förut). Söndag morgon kl 7 undrar man varför man inte låter skolan lära barnen simma istället./Bellaciao

Anonym sa...

Intressant är att det alltid varit så där. Åtminstone sedan sent 80-tal. Har en viss erfarenhet av televerkets dåvarande tjänst telefonkö. Det var en happening på den tiden då tiderna skulle släppas och hade du inte beställt kö, ja då var det nog rätt kört.