onsdag, mars 12, 2014

Spaning

Läste just en artikel i GP som redogör för hur de två typerna av fascism som frodas i Sverige just nu hänger ihop. Den parlamentariska neofascismen och den klassiska gatunazismen. Artikeln pryds med en bild på tre personer som representerar i alla fall den förstnämnda kategorin.


Det är en bild på ett litet rövgäng bestående av tre SD-politiker. Sven-Olof Sällström, Jimmie Åkesson och Richard Jomshof.


Man ser direkt att det vilar något väldigt bekant över Richard Jomshof. Jag vet inte vad det är men han är verkligen lik någon jag har sett förut. Vem kan det vara? Hmm.... Jo just det ja. Han är ju lik den där gamle politikern ni vet. Han i Tyskland. Bara mustaschen som fattas. Annars är de som bär.  

 
Sicken slump.


12 kommentarer:

adde sa...

Ha ha ha, ja, ett riktigt rövgäng är vad de är.

fiskhandlarn sa...

Det är för att han är syntare :D

Åsa sa...

Spot on!

Anonym sa...

Du är väldigt nära att göra vad en tryckare på Blekinge Läns tidning gjorde för flera år sedan då han ristade en Hitler-mustasch på Jonshof direkt på plåtarna innan tidningen skulle gå i tryck. Enkelt att förstå frestelsen... Kan också säga att halva Blekinge skrattade, men tryckaren förlorade sitt jobb.

Jennie Stinks Rök sa...

Undra om folk förstår intertextualiteten i denna grafiska likhet. I alla fall kanske det är omedvetna om det och i alla fall latent inser saker och ting.

Anonym sa...

Lågt inlägg Mike.

mikebike sa...

Adde: japp det är de.

Fiskhandlarn: Aha, syntare alltså, jag trodde verkligen att hans ideologi på något konstgit sätt hade format hans utseende :)

Anonym: det är bara en illustration av en spaning.

Jennie: Hmmm jag är osäker på vad du menar men du har säkert rätt. Det brukar du ju ha.

Anonym: Lågt? Varför dyker det alltid upp nån och tycker att det är lågt att driva lite med SD? Det är ju ändå ett parti med dokumenterat nazistiska rötter så det är ju inte så himla far fetched om man säger så.

bananprojektet.se sa...

Mike!

Om du inte redan gjort det, gå in på SVT Play och titta på "Ryttareliten".

Helt oväntat har programmet samma effekt som "Cops". Dina problem kommer att halveras och det inte bara därför att helgen står vid dörren och lockar. Du kommer känna dig som en lugn, harmonisk och insiktsfull människa, som klarar vad som helst efter att ha sett detta.

Anonym sa...

Nu är det möjligen inte särskilt många presumptiva SD-väljare i din läsarskara. Men inlägg av den här naturen tror jag bara skapar fler SD-röster, tyvärr.

mikebike sa...

bananprojektet: Kan du ge mig en lite tydligare förklaring så jag slipper "chansa" och lägga tid på ryttareliten. Jag började kolla men var tvungen att göra annat. förklara storheten och vad det är som gör att det är värt att kolla hela.

Anonym: Du menar alltså att jag eventuellt (beroende på läsarbeståndet) just har värvat nya anhängare till SD? Jag hoppas verkligen inte det.

Ellet sa...

Haha! På tal om detta och som jag faktiskt såg nu när jag såg bilden, så har det dykt upp en kille i min dagliga omvärld som numer kallas Jimmie Åkesson pga sin likhet till järnrörskillen. Stackarn. Bättre epitet kan man ju tänka sig.

Anonym sa...

Appreciate this post. Will try it out.

My webpage - Michael Kors Factory Outlet