tisdag, december 10, 2013

Man måste våga för att vinna... antar jag.

Jag läste precis hos Sonja att Per Morberg skulle gästa Ica Maxi i Kungälv och signera sin julkokbok. Jag drabbades av ett omedelbart begär efter att besöka min hemstads gamla storköp. Men det visade sig vara i söndags. Fan också. Fatta hur episkt det måste ha varit. Jag skulle nästan kunna ha gjort vad som helst för att få uppleva det hela. Typ stå och bläddra bland schampoflaskor eller något och avnjutit den grundmurade finska stämningen (på lite distans såklart).

Mr. Christmas på besök.

Alltså jag gillar Per Morberg. Han berikar det mediala klimatet som den karaktär han är på ett väldigt spännande och ofta underhållande sätt. Men att bjuda in honom till att i fysisk form fungera som stämningshöjare mitt i julshoppingen, är väl som att bjuda hem Grinchen på julafton. Tjockt med kudos till den ansvarige bakom beslutet dock som vågade gambla hårt och satsa all in på Per Morberg, en man som är minst sagt beryktad för sin oberäknelighet och sin avoga inställning till intervjuer och den typen av sammanhang. Det är vad man brukar kalla ballar av stål.

Jag blir lite stolt över Kungälv när jag hör sådana här grejer.

Vet någon hur det gick?

8 kommentarer:

Sonja sa...

Jag missade hela kalaset själv , kanske mest för att Kungälvs kommun samma tid hade bjudit hit "Bohus matmor" och ambivalensen blev för mycket att hantera.

Jag kom dit i efterhand i alla fall och mitt i butiken hade de byggt upp en röd TRON. Ja, alltså jag snackar inte bord eller "liten scen" utan en TRON, tapetserad med bilder på Moberg, bland annat utklädd som tomtenisse och tomtelykta i den i övrigt orörda djupsnön. Framkikandes från bakom ett träd.

Tronen var för övrigt helt av kartong.

mikebike sa...

Sonja: Wow!! En tron värdig självaste tomten låter det som. Det måste ha varit episkt i alla fall. Har du ingen du känner i kungälv som kan avge vittnesbörd och berätta om det i detalj?

Anonym sa...

Han skulle även förära Ica på Mölndalsvägen ett besök, även där fanns en tron. Börjar likna en hel turné!

Ellet sa...

Det är få tillfällen som jag önskar att jag bodde i en storstad - men det här är ett av dom. Blir mycket fängslad av tronerna. Någon måste ju ha varit där, och inte minst av allt, tagit kort!

Mr Elway sa...

Moberg hade plasthandskar på sig hela tiden...

Anonym sa...

Har en kokbok av mannen med Svenska husmanskostrecept. Den är väldigt bra och karln gör sig bäst i tryckt form så man slipper se och höra alla hans manér och tics! men kränga böcker på ICA??...Mvh/exilväschötten

sandralinnea sa...

Jag såg honom göra en intervju i Nyhetsmorgon, det måste nästan ha varit förra helgen. Det var en, ja, jag vet inte hur jag ska beskriva den upplevelsen riktigt. Fascinerande och plågsam. Den finns säkert att leta reda på i deras arkiv.

mikebike sa...

Lisakristin: Wow! PM on tour.

Ellet: Men Kungälv är ju en småstad.

Mr elway: Say what? Var du där??

exil: han är grym.

sandralinnea: haha ja jag har sett den nu. fantastisk! tänk så många moderna klassiker som skapats i TV4