måndag, november 05, 2012

Oss glasögonormar emellan

Nu har jag sett Åhléns-reklamen som går på tv ett flertal gånger. Varenda gång har det skavt en hel del och hur trevlig Linda Öhrström än verkar kan jag bara inte hålla käft längre. Jag måste få ventilera.

Vad i helvete är det för jävla brillor hon har på sig? Är det någon slags skämt eller? Det är det va? Annars fattar jag verkligen ingenting. Då arbetar jag ändå i en bransch (reklam) där man bokstavligt talat gjort en sport av att lägga till med ironiska hipster-accessoarer. Mustascher, inomhushalsdukar och voluminöst grovbågade glasögon (vars frekvens jag annars möjligtvis bara kan ha kommit i kontakt med när jag senast bläddrade igenom särskolesektionen i min skolkatalog från någon gång på 80-talet). Och ändå är det ingenting mot bågarna som vilar på Linda Öhrströms näsrygg. INGENTING.


Grejen är att jag inte kan se någon som helst antydan till att hon skulle vara ironisk. Jag har googlat och hittat bilder i helt andra situationer där också hon går runt med samma jävla skyltfönster i ansiktet. Det är yrkestiteln skönhetskonsult som får mig att misstänka att hon bara skojar med oss. Eller är hon så fantastiskt jävla super-edge att ingen annan i hela världen har hunnit fatta grejen eller vågar ifrågasätta hennes omdöme? För om hon verkligen på allvar tycker att de är snygga måste väl någon i hennes närhet rimligtvis ha lyft frågan varför hon har låtit specialtillverka ett par brillor av två pizzatallrikar i klarglas.

Jag kan riktigt se plotten i nästa James Bondfilm. Linda Öhrström spelar en Bondskurk som planerar att utplåna allt liv på jorden, genom att helt enkelt använda sina jätteglas till att reflektera bort allt solljus från vårt jordklot tillbaka ut i universum, så att medeltemperaturen genast sjunker till minus 5000 grader. Det finns bara en man som kan stoppa hennes ondskefulla plan. Bond. James Bond.

Alltså i egenskap av glasögonorm känner jag mig, kanske inte kränkt, men i alla fall hånad av Linda Öhrström. Det är nämligen ganska uppenbart att hon själv inte ens har något synfel, utan möjligen bär sitt moderskepp till glasögon för att skapa en slags nidbild av oss närsynta. Hur jag kommit fram till fakta i frågan? Lätt. Det existerar nämligen inte så högbrytande glas på marknaden att man ens med ett blygsamt synfel eller Banes (psykopaten i senaste Batman-filmen) nackmuskler skulle orka bära upp en så massiv glastyngd utan att riskera att riskera invalidisering på permanent basis. Verkligen dålig stil.

I ett försök att spåra varifrån hon kan ha fått tag i sina minst sagt uppseendeväckande glasögonbågar gjorde jag en bildgoogling på "jätteglasögon" och hittade den här gamla klassikern som jag vet brukade finnas i Butterick's sortiment:


Likheten är slående.

28 kommentarer:

Baronessan sa...

Jag har också stört mig på dessa vandrande fönster. Men människan pysslar med skönhet men är själv en osynlig varelse. Klart hon måste synas på något annat sätt. Men hon kunde ju tänka lite på oss och hålla sig ifrån reklam-TV.

Band sa...

När jag ser bilden tänker jag - Jacques Costeau!
Det är bara en gummilist runt spektaklen som saknas. Samt en snorkel, dubbla luftflaskor, ett par speedos och Calypso sakta gungande i bakgrunden.

Band sa...

...Glömde förresten;
- En väldigt liten stickad toppluva.

niklas sa...

Kanske bara vill ha något i storleksklass med näsan?

mikebike sa...

Baronessan: Njae hon är väl inte osynlig annars. jag tycker hon verkar sympatiskt och trevlig. jag förstår mig bara inte alls på brillorna.

Band: haha costeau hade ju minibrillor i jämförelse.

Niklas: Äsch det var taskigt sagt tycker jag. jag vill inte göra personpåhopp. gränsen för det känner jag är helt lugn när jag kritiserar brillorna. För de är fan helt galna. och oförsvarbara :)

Fd. fd. kollegan sa...

Helt riktigt Mike. Jag har tänkt exakt samma tankar. Well, kanske inte bond-skurksgrejen. Sällan man ser folk som förställer sig så till den grad att de blir svåra att ta på allvar – bara med hjälp av glasögon.

mikebike sa...

Fd fd kollegan: ja helt otroligt trodde inte det gick med bara ett par glasögon

mikebike sa...

Fd fd kollegan: ja helt otroligt trodde inte det gick med bara ett par glasögon

niklas sa...

ok, förlåt. :)

Daniel sa...

När hon förgör världen gör hon det under alter egot Cyclops...

Anonym sa...

Jag var inne på samma linje, den om att hon gör narr av de som bär glasögon. Frågan är när någon dyker upp med en hörapparat from hell?

/ Grillfest

mikebike sa...

niklas: låt gå för denna gången :)

Daniel: hahaha

grillfest: haha ja en ryggsäck med två bilbatterier som driver en riktig hörmaskin.

Anonym sa...

It is me le Clerk disgused as an onion salesman!

Det vore ju trist om man fokuserar på produkten, varumärket eller kunden i reklam. HALLÅ JAG ÄR MED!!!!!!!!!!!!!!!

-Luca

Raggoparden sa...

Hehe, jag som inte ens har TV har hört talas om fenomenet och varit tvungen att kolla upp henne.
Och håller nog med om ironi-spåret, som de alldeles urspårat pyttesmå kavajerna som vissa modebloggande herrar klämmer in sej i fast tvärtom?
Fast den kan man ju fråga sej varför man överhuvudtaget utsätter sej för glasögon om man inte måste...
Nej, det återstår att fråga henne helt enkelt!
/Glasögonorm sen barnsben

mikebike sa...

luca: HALLÅ MINA GLASÖGON ÄR MED!!

Raggoparden: hade varit kul att få veta sanningen.

fd EnglandsNina sa...

Hahaha, jag dör vilket roligt inlägg! Moderskepp till glasögon - underbart! Nu är jag glad resten av kvällen!

Anonym sa...

TACK!!! Jag har oxå undrat oxh stört ihjäl mig!

mikebike sa...

Fd EnglandsNina: haha vad bra. Men hallå där vänta lite. Vad menar du med fd EnglandsNina?

Anonym: ja vi är nog många. Helt rimligt.

mikebike sa...

Fd EnglandsNina: haha vad bra. Men hallå där vänta lite. Vad menar du med fd EnglandsNina?

Anonym: ja vi är nog många. Helt rimligt.

Andreas sa...

Äsch, Jan-Öjvind är fortfarande kung.

http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/3300/1972520_520_347.jpg

Ellet sa...

Jag gillar dom, om jag måste skaffa glajjor ska jag ha likadana!

Och är du säker på att det ens ÄR glas i dom..? Hmm..

adde sa...

Jag var nyligen i Kina och där har de riktigt trendkänsliga kidsen glasögonbågar utan glas. Det såg väldigt konstigt ut.

Anonym sa...

Seriöst, din blogg är underhållning på hög nivå!

Fd EnglandsNina sa...

Vi har flyttat tillbaka till Sverige så jag är ingen EnglandsNina längre! Vill ju inte gå under falsk identitet. ;-)

mikebike sa...

fd EnglandsNina: men vad kul. var bor ni då?

Anonym sa...

Have you seen her "twin" from MasterChef Australia? ...

http://www.jewishnews.net.au/wp-content/uploads/2012/05/Alice-Zaslavsky-285x250.jpg

Px sa...

Har sett något liknande när jag och en vän skulle besöka Pizza Hut här i stan. En i personalen hade så våldsamt stora bågar att vi inte kunde äta där.


...eller ja, han var så otrevlig och dryg att vi inte ville äta där är väl sanningen, men han hade våldsamt stora bågar. Så stora att det såg bara fånigt ut.

Precis som i detta fall.

Åsa sa...

Hon köpt den i London på en marknad för 6-7 år sedan, och verkar ha använt dem sedan dess , alltså innan dt blev mode med tokstora brillor. ( mailade henne och frågade lite om dem) Hon gapskrattade varje gång hon passerade en spegel, fortsatte att ha dem för hon blev glad av dem. Materialet är plast fast det ser ut som trä. Hon e ju coolsnygg så hon kan väl bära upp vad som helst, så galant kan hon ju ha dessa också