torsdag, september 27, 2012

Passa dig Internet, för här kommer Rolle och han är jävligt förbannad

Fan vad Sverige är bra ändå. Visst finns det mycket som är röv här, såpass mycket röv att det mer eller mindre blivit en gängse inställning, att man i allmänhet ogärna vill förknippas med att bete sig "svenskt". Men det finns också något alldeles fantastiskt i den svenska folksjälen. Besvikelsen.

I inget annat land finns det väl så oändligt mycket missnöje, konventionell nolltolerans och ork/vilja att bedriva rättshaverism. Ja, jag pratar såklart om det svenskaste vi har. Lokaltidningsbesvikelser. Jag har hyllat sajten förr och nu gör jag det igen. Det är en idel källa till njutning så koncentrerad att man får vinballe bara av att hamra in den magiska lilla url:en

Jag vadade just igenom en mindre ocean av svenskt pissgnäll som innefattade allt från någon sur jävel som kom sent till jobbet för att han missade tåget, till någon som är beklämd över ett promenadstråk som riskerar att växa igen och ett gott gäng kränkta Samhall-anställda som riktigt lokaltidningsrasar över en indragen godisautomat på kontoret. Buhuhuhuuu... Inga mer delicatobollar till trefikat. Det är bra grejer. Sånt som gör mig stolt över att vara svensk. Här tar vi banne mig fajten. Om precis allting.

Men en av mina absoluta favoriter måste ändå vara slöjdläraren Roland Gustafsson från Borlänge som är topp tunnor rasande på Jula för att de förvägrar honom att vara med i deras internetbaserade kundklubb. Anledning: Rolle har inte internet. Anledning: Rolle bojkottar det. Anledning: Det är inte hans grej.


Älskar bilden som är tagen ur grodperspektiv på en minst sagt bister Rolle framför entren till ett av varuhusen inom koncernen som förnedrat honom. Detta borde vara bilden som symboliserar "vit kränkt man" i uppslagsverken. Han har ju mobiltelefon och det får banne mig räcka. Inte data också. Någonstans måste man ju ändå dra gränsen. Fatta det fantastiska i att en jävla slöjdlärares internetbojkott blir föremål för en fet artikel i dalademokraten.

Antar att ett folk lätt blir så när man inte behövt väckas av flygbombningar eller uppleva militära gruppvåldtäkter och folkmord på ett tag. När de största trauman som drabbar nationen är införanden av trängselskatt, könsneutrala pronomen och när nöjestyrannen Christer Björkman årligen sparkar in dörren hos och våldtar landets vita medelklass musikaliskt under ett drygt kvartal. Såklart.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det svenskaste av allt är naturligtvis denna ovana att vilja deklarara att precis allt är såååååå svenskt.

Ägna gärna en tanke åt hur du hade reagerat om du hade läst detta blogginlägg, men med "vit man" utbytt mot "svart man".

Annelie sa...

Bästa sidan någonsin, den om lokaltidningsbesvikelser. Själv tyckte jag veckan toppades av nämndemannen som inte fick parkera utanför tingsrätten och därmed hoppade av sitt uppdrag. "Jag tänker inte underkasta mig det". Fantastiskt.

Spader Ess sa...

Underbart Skrivet!

el Guapo sa...

http://www.det-blev-ingen-cd.com/

Anonym sa...

Anonym: Och din poäng är?

Mikebike: Säg inte att du missat min besvikelse i Borås Tidning.... Fick ju översvämning ju, och är jävligt kränkt. Fattar inte hur du missat det :-)

Markattan, lite blöt i pälsen och sur!

deedee sa...

Nu älskar jag dig igen. Tack för att du fick mig att le.

Ellet sa...

Hahahaha. Seriöst. Maggarv. Var tvungen att läsa det för sambon. Vilka människor. Älskar också lokaltidningsbesvikelse. Min favvo är fortfarande, efter alla dessa år, 19/21åriga killen som vars mamma hade köpt vaniljpudding på burk till hans födelsedagskalas men den var MÖGLIG. HELA KALASET ÄR JU FÖRSTÖRT!

Gud, jag dör.

mikebike sa...

Anonym: Njae, jag är inget fan av att slentrianmässigt säga "typiskt svenskt". Men detta är ju verkligen själva definitionen av något typiskt svenskt. Och angående vit kränkt man så tror jag att det hade blivit jättekonstigt om det stod svart man eftersom Roland i allra högsta grad är vit.

annelie: haha ja sveriges lokaltidningar är verkligen en guldgruva.

Spader ess: haha tack

el guapo: hahaha älskar den. Så bra att hela sidan är dedikerad till det. och språkanpassad.

Markattan: what? jo den har jag missat. please skicka länken.

deedee: tack själv.

ellet: hahaha ja vilket trauma. mjölig vaniljpudding är ett riktigt gissel.

adde sa...

Vilken skön princip; att bojkotta internet. Jag saknar ord.

Anonym sa...

Lokaltidingsbesvikelser.
Bara namnet räcker för ett leende.

Sverige är världen bästa land, vi är mest demokratiska av alla, mest jämstllda, minst rasistiska, våra myndigheter är bättre, vi har hederligare politiker och näringslivspampar än andra osv.

Varje gång denna myt får sig en törn blir man kränkt, dvs hela tiden...


Magisk bild på Rolle, kan ingen få Nobelsfredpris om de lovar avhjälpa hans humanitära katastrof?

-Luca

Connie sa...

Om det är ok så kopierar jag upp det där sista stycket och delar ut i väl valda postfack på jobbet. Det är ett utmärkt avslut på ca 70 % av alla diskussioner på 9-fikat.

Jesper sa...

Bonus/meta-effekten i att en vit kränkt man lägger första kommentaren på detta inlägg - mycket bra!

mikebike sa...

adde: ingen kamp är för stor

Luca: hahaha jo det borde man kan kunna plocka.

Connie: ba gört

Jesper: haha ja det är stort.

Molly sa...

Alltså, har haft massor av katter och älskat dem alla men tjejen med död katt hon inte får sörja ifred måste vara det mest patetiska nånsin!! Jesusf*ckinchrist.

Colombialiv sa...

Å men ja! Älskar lokaltidningsbesvikelser-bloggen!
(och vilken skön kontrast till colombianska nyheter. de har inte plats för lokaltidningsbesvikelser om man säger så)

emster sa...

Jag svär, jag skrattgråter.

mikebike sa...

colombia: haha nä jag kan tänka mig att nekat medlemsskap i en kundklubb river ner löpsedlar där :)

Emster: haha fan vad du är rolig som berättar det. jag blir glad.

S. sa...

Jag fattar inte hur denna slöjdlärare har kommit undan användandet av e-post i sitt yrke de senaste 10-15 åren om det är så att han fortfarande är yrkesverksam.